Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor alırsam bunun çalışma yaşamıma ve emekliliğime etkisi ne olur?

ertan3451

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Oncelikle selamin aleykum

Merhaba ben 1996 dogumluyum 22 yasindayim 2015 de aort damari ve aort kapagi ameliyati oldum kapak mekanik kapak takildi ve omur boyu hergun 2,5 hap yutuyorum arti bide gogus kafesim guvercin gogsu dediklerinden birde migrenim var ayni zamanda 2014 kasimda sag ayagimi balta ilekestim sinir tendon kas vs koptu dikildi bi kac ayak parmagimda oynama kisitligi var birde ayagim açı kisitligida benim kafamda cok fazla karisik sorular var yardim etmenizi istiyorum oncelikle

1.) Bana engelli raporu verilirmi mesela kac cikar

2.) Engeli raporum varken istedigim ise girebilirmiyim yoksa sadece engellli eleman arayan isleremi girebilirim

3.)Normal bi is formunda yada is gorusmesinde illaki kronik bi hastalik varmi diye soruluyor onunicin rapor alsammi almasam mi ama busefer ise girislerde yani iste raporu var sundan dolayi allah korusun bisi olur fln almayalim ise gibi sekildemi bakiliyor yoksa ise alan kisiyemi kalmis

4.) Engelli raporu olanlar erken emekli olabiliyolar bunu bilen is yerleri ise alirlarmi yani yoksa illa engelli eleman arayan yerleremi giricez

5.) Bir isyerinden erken emekli olursam baska bi isyerinde tekrar ise girip bidaha emekli olunurmu

6.)Sizce rapor almalimiyim? Ogrendigim tek sey emekli oldukdan sonra da normal calismaya devam edebilirim.

Sorularimi cevaplarsaniz cok sevinirim bu yil universitem biticek cunku is hayatina atilicam artik simdiden tesekkur ederim iyi gunler.

ertan3451

1- sakatlık oranı cetveli'ne göre oranlar tek tek belirlenir ve bunlar balthazard formülü ile toplanır, toplam oran bulunur. Rahatsızlıkların için %40 verilir mi, bilemiyorum

2- Raporu beyan etmediğinde her türlü işe girebilirsin

3- İşe alımda işverenle aranızdaki görüşmedir belirleyici olan.

4- Fark etmez

5- Hayır, emeklilik emekliliktir. İkinci bir emeklilik söz konusu olmaz

6- İş bulmakta zorlanıyorsanız ve engelli statüsünde iş başvurusu yapacaksanız, rapor alın. Aksi halde raporun size iş bağlamında bir avantajı olmaz.
Emeklilik ise ayrı bir konudur. Emeklilik zamanı alacağınız rapor belirleyici olur:

bagkur.PNG

Merhaba,

Güvercin göğsü ve migren için sana verdiği zarara bakarlar, güvercin göğsü için stf ve röntgen yapıyorlar. Bende de güvercin göğsü ve kronik gastrit var oran vermediler.
ertan3451

Saglik raporu kac cikar

21 yasindayim 2015 de aort kapagi ve aort damari ameliyati oldum mekanik kapak hergun 2.5 hap yutuyorum omur boyu
Gogus kafesim guvercin gogsu kafesinden , migren var , sag bacagimda sinir tendon ve kas kesilmesi var dikildi ancak ayak parmaklarim yukarikalkmiyor bilekdede açı kisitlanmasi var , sizce rapor kac cikar cetvelden tam olarak anlayamadim birde rapor alimmisizce

Cevaplarinizi ve yardimlarinizi bekliyorum tesekurler

@ertan3451 geçmiş olsun kesin şu kadar oran alırsınız diyemeyiz ama belirtiğiniz rahatsızlıklarınızdan %40 alma Ihtimaliniz var engelli raporu için yetkili bir devlet hastanesine başvurun yanınızda tüm eski tetkiklerinizi ve ilaç raporlarınızı bulundurun.

Üst Alt