Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım %64'ten %50-55'e düşerse emeklilik durumum ne olur?

lordert

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
21
16.08.2013 sigorta baslangıcım

16.08.2028 de inşallah emekli olacagım malum sgk yeniden rapor isticek suan 64 oranında süresiz raporum ve vergi indirimim var emeklilik tarihim geldiginde sgk ya gittigimde hastaneye sevk edicek yeniden rapor için diyelim ki 55 e 50 ye falan düştü rapor oranım diyelim emekli olabilecekmiyim yoksa bir kac yıl daha mı prim ve sigorta yılı doldurmam gerekicek

Süresiz vergi indiriminizmi var emeklilik tarihi geldiginde sgk hastaneye sevk edecek yazmışsınız
sebebi ne raporunuz sürelimi sgk durup dururken sizi neden hastaneye sevk etsin sebebi ne

2008 den sonramı 2018 den sonra mı ne cıkan kanuna göre sgk sevk ediyor hocam rapor süresizde olsa

@lordert, senden ilk defa duydum bunu normalde vergi indirimin süresizse ömür boyu gecerli bi daha vergi indirimi almana gerek yok o vergi indiriminle istersen yirmi yıl sonra emekli olabiliyorsun kesin bilgi sgk ya sevketme olayı varmı bende bilmiyorum yeni bi konu başlıgı acarsan bu konuda tecrübeli abilerimiz cevap verebilir saygılar

oturanboga da demişti yeni rapor isticekler diye bu forumda bende o vesile ile ögrendim arastırma yaptım sonra dogruymuş

@lordert, oturanboga diyorsa dogrudur 2008 sonrası sigortalılar vergi indirimine tabi degil diye hatırlıyorum dogrudur şimdi hatırladım yeni rapor emeklilikte isteniyordu

@lordert,

tanının düzeyine göre emeklilik kriteri belirlenecek. 40-49 ile 50-59 iki kategori. aralarında kaldığı sürece sorun yok. Yani Hafif tanısı hafif demektir. İster %40 olsun ister 49. Önemli olan SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli düzeyde tanı almak

Üst Alt