Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşürüldü. Emekli olabilmek için ne yapmalıyım?

cemalettin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar benim sorunum, malulen emekli nasıl olurum...

1989'da sigorta başlangıcım. 1992'de işçi bulaya müracat etmek için rapor aldım, %45 rapor verdiler. 2002'de ssk'ya adam alacaklardı sınava girmek için yeni rapor aldım oda %45'ti.
velesıl şimdi vergi indirimi için rapor istediler biz de vergi deiresine başvurduk, onlar yeni rapor almam için hastaneye yolladılar, yeni raporda %19 verdiler!
ben emekli nasıl olucam bana yol gösterirseniz sevinirim?
pirimim de 3660 gün oldu. maliyeden daha sonuç gelmedi, fakat bu şartlarda da olumlu sonç geleceni sanmıyorum. çünkü %19 roporla emekli olamam sanırım... ne yapmam gerek?
bilgilendirirseniz beni çok memnun olurum

saygılar herkese

bende yanı durumdayım kardeşim.%16 verdiler maliyeye gitti rapor.%40lık rapor yalan oldu valla.bunlar nasıl sonuçlanacak çok karışık

ama bu sistem değişmediği sürece emekli olamazsın

Özel sektörde mi çalışıyorsunuz yoksa kamuda mı?

Bülent bey bende yeni aldığım %40 raporumu geçen hafta defterdarlığa teslim ettim, böyle rapor düşürmeleri görünce bende korkuyorum, benim de raporumu düşürebilirlermi neye göre düşürüyorlar anlayamıyorum.

Güncel raporu düşüreceklerini sanmam. Artık hastaneler çok kır oran veriyor zaten...

merhaba bir soru sorabilirmiyim ?
bahsettiğiniz raporlar iş gücü kaybına göremi yüzdelendiriliyor yoksa engel durumuna göre mi ?
ben 2001 -2002 yılında işgücü kaybına göre bir rapor çıkarmıştım.halen o raporu kullanıyorum işyerim de değişmedi.
yoksa benimde ilerde yeni yönetmeliğe göre mi rapor çıkarttırmam istenir.?
zamanında bana raporun sürekli olduğunu söylemişlerdi.ve hatta özür oranımda yükseldi sanırım çünkü koklear implan(biyonik kulak) ameliyatı oldum.
bu ameliyatın %100 hiç duyamayanlara yapıldığından bahsetmeme gerek yok sanırım.
raporu çıkarttırmak istesem ameliyatı olduğum üniversite hastanesinden almam mümkün olurmu acaba ??

işgücü kaybı cetveli'ne göre belirlenir oranlar.

Elinizdeki rapora karşılık defterdarlığa başvuruğ vergi indirim hakkı elde ettiniz mi bugüne dek? Bu hakkı bir kez elde etmişseniz, yeni rapor çıkarmanız söz konusu değil zaten.

evt 2005 eylülden itibaren 3.derece vergi indiriminden yararlanıyorum. rapor oranım %42 dir.

Üst Alt