Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşürüldü, emekli olamıyorum. Ne yapmalıyım?

mustafa1461

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi geceler.
öncelikle böyle bir forum acıldığı için hepinize sonsuz teşekür ederim. görmemezlikten gelinen engelliler burda biraz olsun kendilerini dinleyecek birini buluyorlar.

Ben doğuştan %40 özürlüyüm. Özürlü raporumu 1987 yılında cıkardım. Raporumdan dolayı askerliğimi yapmadım. Ekim 2008 de cıkan yeni SGK yasasına göre 18 yıl hizmet süresi bulunan ve % 40 raporu olanların emekli olabildiğini gazetelerden vs öğrendik. Raporumu bir dilekce ile yaklaşık 6 ay önce Ankara'ya gönderdim. Belgeler posta ile halen gelmedi. e-SGK dan gelen cevapta raporumun %15 e düşürüldüğü yazıyor.

Dava acmalı mıyım acaba? Ayrıca hizmet birleştirmesi sırasında Ssk ile Bağ-kur çatıştığı için 600 günümü de sildiler.

Şimdiden teşekkür ederim....

Kardeş çok geçmiş olsun. bizler de aynı dertten muzdaribiz. Bilerin de rapor yüzdeleri düşürülmüş durumda.
Avrupa birliğine rezil olmamak için ve bütçesini karşılayamadıkları için (hortunculara ve kendilerine ayırıyorlar) kağıt üzerinde iyileşiyoruz.
Hadi hayırlı olsun...

mustafa1461 , 1987 yılında aldığın raporu elden gönderince Ankara SGK kabul ediyormu.Gönderdiğin rapor işe giriş için aldığın rapormuydu.

Ben iki yıldır Bolu da oturuyorum ama Trabzon doğumluyum ve sigotram trabzonda başladı , orada işledi.Gönderdim derken Trabzona bir yakınıma gönderdim o Trabzon SGK' ya dilekceyi benim adıma teslim etti.

----------

Raporumu işe girdikten bir yıl sonra çıkarttım.

Sanırım Bağkur'a erken emeklilik için başvurdunuz?
Bağkur'dan erken emekli olabilmek için emeklilik talebinde bulunduğunuz tarihte kurum sevki ile yeni rapor almalı ve %40 ve üzerinde işgücü kaybınızın olduğunu belgelemelisiniz. Yasa bu şekilde. Dava konusu olsa da lehinize bir sonuç alabileceğinizi sanmam.

SSK ve Bağkur prim çakışması için yersiz ödeme yaptığınız kurumdan bu ödemeyi geri de isteyebilirsiniz, emeklilik için esas alınan kuruma aktarılmasını da isteyebilirsiniz. 600 gün ödenmiş primi kimse kafasına göre silemez.

peki eski raporumuz %40 ve sürekli .Burdan anladığım kadarıyla yeni raporun düşük verilme ihtimali var.Eğer öyle olursa eski rapora dayanarak hakkımızı arayabilir miyiz. Sonuçta o rapor devlet hastanesinden alındı.

sol ayağımda doğuştan kalça cıkığı var.Kısalık var.

Üst Alt