Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımı düşürüp, ÖTV muafiyetli araç alamazsın dediler..?

Aykutca

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Geçen yıl vergi indirimi nedeni ile erken emekli oldum. Sağ bacak polio sekeli.Adana'da özel bir işyerinde engelli kadrosunda çalışıyorum. Geçen yıl H sınıfı ehliyet aldım.
10 gün kadar önce engelliler için ÖTV muafiyetinden faydalanıp otomobil almak için Adana Devlet Hastanesi müracatta bulundum. Ortopedi doktoru özürlü oranını %19 verdi, heyet gününü de 2 ay sonrasına attılar. Doktorla biraz tartıştık açıkcası, bana ''ÖTV den faydalanamazsın, kanun değişti, yeni oranlar geçerli'' gibi şeyler söyledi..Ama ben geçen yıl ehliyet alırken de aynı kanunlar vardı...Açıkcası ne yapabilirim bu durumda bilmiyorum.
Bu arada ÖTV indirimini fırsat bilen otomotiv firmaları indiriminin yarısı kadar bindirim yaptılar, yani olan yine bize oldu..

ya bir kere senin ötv den yararlanman için % oranı belirten bir rapora değil ozel tertibatlı araç kullanır ibareli bir rapora ihtiyacin var ne oranından bahsediyor bu doktor anliyamadim...sen hastaneye verdigin dilekçede ozel tertibatlı araç kullanabilir ibareli rapor istegini belirticeksin arkadaşım

Yazdığın yazı üzerine vergi dairesi başkanlığını aradım. Bana'' oran önemli değil, sağ ayak engelli olduğu için sadece özel tertibatlı araç kullanabilir yazsınlar yeterli'' dediler.

evet arkadaşım senin özürlü oranı ile işin yok seninalacağın rapor ozel tertibatlı araç kullanır ibareli bir rapor o doktorun bişeyden haberi yok ..ayrica bu rapor hastanede ücretli yaklaşık 50 YTL

Sevgili dostum, o doktora benden selam söyle, her işi bitirdide şimdi özürlü vatandaşlarla uğraşmayamı başlamış.Daha yardımcı olmaları lazımken...

Az önce de, Adana Numune Hastanesini aradım, en erken 29 hazirana kurul günü veriyorlarmış, başvuru çok olduğunda heyet gün sayısını arttıracaklarına süreyi uzatıyorlar, ''yahu burda bir soun var, bunu bir çözelim de vatandaşın işi görülsün diyen yok..''

Üst Alt