Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum neden süreli verildi anlamadım!?

erkart4161

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkeze selamlar;

Benim KALP,TANSİYON,HİPERLİDEMİ(KOLESTROL)ASTIM,ÜROLOJİK DURUM RAHATSIZLIĞI,GÖZ,KULAK,BOYUN AMELİYATINA BAĞLI PROTEZLER HİPOSTEZİ,ANKİSİYETE PSİKİYATRİ

Arkadaşlar aşağı yukarı bunların normal toplamında 175 -185 civarı çıkıyor fakat Balzard formülü ortaya girince %85 gibi çıkıyor bu ne kadar doğal veya doğru bilmiyorum ama BENİM ESAS ÖNCELİKLİ SORUNIM SIKINTIM ŞU BEN BU KADAR 25 YILLIK KRONİK RAHATSIZLIKLARIM VARKEN BANA NİYE KONTROLLÜ ENGELLİ HEYET RAPORU VERİLİYOR BU BENİM 6 'NCI HEYET RAPORUM.

Acaba Ortadan psikiyatri muaynesini kaldırsam Sürekliye dönermi veya başka bir nedeni varmı ? Rica etsem bilenler cevaplarsa sevinirim. Selamlar,Sevgiler,Saygılar...

@erkart4161, İlaçla veya tedavi ile belli bir süre sonra düzelebilecek düzeyde bir hastalığınız olduğu için Süreli rapor verilmiştir.

Buna örnek olarak yazmış olduğunuz Hiperlipidemi Kolesterol hastalığını gösterebiliriz. Bu hastalık günlük yaşam aktivitelerini değiştirerek, beslenme çeşitliliği ile bazı hastalarda ilaca bile gerek olmadan normal seviyelere inebiliyor.

Bunlara ek olarak kolesterol diyet ve ilaç tedavisi ile regüle edilebilir bir tür hastalık olduğu için 1 veya 2 sene sonrası için düzelme ihtimali olabilir. Bu sebeple raporunuzda süreli oluyor. İyi Günler.

Arkadaşların yorumlarına katılmıyorum.. kolesterol düzelir düzelmez "süreli rapor verilmesinin "kolesterol veya diğer hastalıklarınla hiç bir alakası yok.

Kolesterol dan eskisi gibi puan verilmiyor... verilse de çok az,yada hiç verilmiyor.

Anladığım kadar birden fazla hastalığın var..sayabildiğim kadar 8-9 hastalık yazmışsın.. saydığınız hastalıklardan en yüksek puan nekadar aldınız onu yazabilirmisiniz?

Kanser hastaları,her yere metastas yapmış..veya haftada 4 kez diyaliz alan kronik böbrek yetmezliği olan hastalara bile 1-veya 2 yıl süreli rapor veriliyor.

Hangi hastalıktan en yüksek puanı aldınız onu yazın..ondan sonra tekrar güncelleme yapacağım.

@erkart4161,

Kimin kimin yorumlarına katıldığının bir önemi yok ama yine birisi çıkıp daha öncede yaptığı gibi müdahil olup yanlış bilgi veriyor.

Bir önceki mesaj sahibi süreli rapor verilmesinin kolesterol veya diğer hastalıklarınla hiç bir alakası yok. dediğini okuyunca zaten şaşırdım. Bunca yıldır forumda olan birisinin, süreli veya süresiz rapor hangi durumlarda verileceğini bilmiyor olması ilginç.

Soru sahibinin birçok hastalığı mevcut ve içerisinde gördüğüm kolesterol örnek olarak verilmiştir. İlaç tedavisi ile düzelme ve zamanla azalma ihtimali olduğu için Süreli rapor verilme sebebine en iyi örnektir bu hastalık. Diğer hastalıklarının ne olduğuna bile bakmadan birisi çıkıpta kolesterol hastalığım var derse direk raporun Süreli olacaktır denilebilir.

Kolesterol dan eskisi gibi puan verilmiyor... verilse de çok az,yada hiç verilmiyor. Bu yorumda ilginç 🙃 asıl eskiden kolesterol için zor puan veriliyordu, şimdi ise raporlu ilaç kullanması halinde kolesterol için oran veriliyor.

Raporların hangi hallerde Süreli veya Süresiz verileceği paylaşıyorum. Hem konu sahibinin okuması, hemde sonradan müdahil olan kişilerin doğru bilgi sahibi olması açısından inşallah faydalı olacaktır.

Raporların geçerlilik süresi

MADDE 11 – (1) Rapor sürekli veya süreli olarak düzenlenir, raporda geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.

(2) Bireyin engel durumunun ilaç tedavisi, cerrahi tedavi ve/veya rehabilitasyon uygulamaları ile zaman içinde azalma ihtimali olduğu ve hastalık bulgularının tam olarak görülemediği hâllerde süreli rapor düzenlenir.

(3) Bireyin engel durumunun sabit kalması veya artması söz konusu olan hastalıklar için sürekli rapor düzenlenir.

Bazı yerleri koyu renk olarak vurgulandı anlamayı kolaylaştırır.

Son olarak kolesterol hastalığının raporun süresi açısından etkisi var mı yok mu diye halen merak edenler için, önceki süresiz ortopedik raporumun kolesterol hastalığım çıktıktan sonra aldığım raporda nasıl 2 yıl süreli rapora dönüştüğünü görmesi için gönderebilirim. İyi Günler.

Son düzenleme:
kolu olmayana bile süreli rapor veriliyor artık ama yenidoğan katilleri sgk hortumlarken güçleri engellilere yetiyor......

Merhabalar Arkadaşlar,ve Sayın;OTURAN BOĞA Kelebek ve diğer bilgili tüm arkadaşlarım. SİZLERE ACİL BİR SORUM OLUCAK CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM!
Ben 6 ay önce Eng.Raporumu yenilemek istedim Bir önceki raporum Sürekli %65 olan Raporum %85 kontrollü olarak çıktı ve orada daha önceki rahatsızlıklarıma istinaden 2 bölüm 0 vererek hakkımı yediler.
# Şimdi tekraren heyete girdim önceki heyette 0 çekileninler verildi ama bu seferde bazıları puanlarımı eksik girdi her neyse geçen 85 aldığım raporuma istinaden ek eski hakkım olan 20 puan üzeri daha aldım eklendi fakat bu seferde puanım 87 oldu VE YİNE KONTROLLÜ NEDEN?bu neye dayanarak 2 puan eklendi 20 üzerinin ederi 2 Puanmıdır?
ALDIĞIM PUANLARIM AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR.BİR CETVELE GÖRE DOĞRUMU BENİM PUANLARIM* BİRDE ELLE HESAPLAMA İLE PUANLARIM KAÇ YAPIYOR LÜTFEN RİCA ETSEM HESAPLAYABİLİRMİSİNİZ.Açıkçası benim kafa basmıyor.

*Kardiyoloji ; %55
*Göğüs ve İç Hast. ; %42
*Üroloji;%28
*Kulak B.B ;%8
*Psikiyatri;%20
*Göz ;%1
*Fizik tedavi;%7
Dip Not: İyileşmiyecek Kronik rahatsızlıklar mevcut ; Mesala örnek Kalp krizi 3 defa 2 stend 3 Anjiyo # Şeker hastalığı# Hiper Tansiyon#Kolestrol,Hiperlidemi# Ankisiyete#Astım#Kulak#Göz arkasında kanamalar ve görmede azalma gibi şekere bağlı + Ankisiyete bunlar bende 25 yıldır mevcut ve hiç biri düzelmedi... HALEN NEYİN KONTROLÜNÜ VERİYORLAR SÜREKLİ VERMİYORLAR???
Bunlarıda cevsplarsanız...
Lütfen her iki türlü hesaplarmısınız!!!

Ve ve ve bunlara ek eksik verilen kıyıma giren 11+5+20 puanımıda eksik yazdılar.
Yoksa yukarıya ek bunlarda ilave olucaktı.36 puanımda arada kaynadı...

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Yok 25 yıldır tedavi görüyorum hiç düzelen yok.
Zaten :Kalp,Şeker,Hip.Tansiyon,Astım,v s bunlar yeterli değilmi en yüksek puanlar bunlar diğerleri küçük puanlar bu raporu niye Sürekli ye çevirmiyorlar anlanadım psikiyatriden dolayı ise onu devre dışı bırakayım ama alakası yoksa ısrarla kontrollü vermeye çalışıyorlar anlam veeemedim gitti. Heyette bu Sağlık kurulu başkanının elinde değilmi?

@erkart4161, Geçmiş olsun yazdığınız oranlara göre toplam %87 çıkıyor yani verilen oran doğru.

Aldığınız rapora 1 ay içerisinde İl Sağlık Müdürlüğüne itirazda bulunabilirsiniz. Hastaneye sevk edilip tekrar rapor alabilirsiniz.

Siz yönetmeliği alıp buraya kopyalıyorsunuz.. doğrudur evet hemfikirz ..yönetmelik öyle der;fakat her zaman bu yönetmeliğe uyulmaz,uyulmadığı durumları da çok iyi biliyorum..her şey yönetmeliğe veya mevzuata göre işlemiş olsaydı ortada hiç bir sorun kalmazdı..buraya gelip kimsede soru sormaz dı öyle değil mi?

Bilmediğiniz şeyler hakkında benimle boşa tartışmaya girmeyin..ayrıca ricam olur beni rencide edici bir üslup kullanmayalım.

Benden öğrendiklerini bana satmaya kalkarsan ucuza gider bilgin olsun😉🙋

Son düzenleme:
Emin olduğum bir konuda, karşımdaki insan ezbere konuşuyorsa kim olduğu farketmez tartışmaktan kaçmam. Doğru bilgiye sonuca ulaşmak için faydalı bir yöntemdir her iki taraf için.

Forumda olduğum sürece inanın sizden öğrendiğim bir konu olmadı. Genelde cevap verdiğim konular kendi hayatımda yaşadığım süreçler ile benzer nitelikte.

Sizin yazdığınız geçmiş cevaplardan esinlenerek burada soru sahiplerine cevap yazsam insanları yanlış yönlendirmiş olurum bazı konularda.

Unuttuysanız eğer daha birkaç gün önce ezbere konuşup onkolojik bir oran ile ilgili yine yanlış bilgi verdiniz soru sahibine.

Böyle bir şeye sebep olmak istemediğim için ezbere değil yönetmelik kanun ne söylüyorsa ona göre cevap veriyorum.

Rica ettiğiniz konuda daha dikkatli olacağım. Söylemeden geçemeyeceğim sizin şu çok bilmiş havanıza hayranım. Kendinize iyi bakın👇

"Bilmediğini bilmek en iyisidir, Bilmeyip de bildiğini sanmak, Tehlikeli bir hastalıktır."

O zaman şöyle yapalım..ne kadar yönetmelik varsa alıp buraya kopyalayalım..ana sayfada ilk başta dursun,bu şekilde kimse soru sormamış, direkt yönetmeliğe bakıp(haksızlığa uğradığını düşünenler )doktora gidip, yönetmelikte bu var hocam,bana neden bu puanı vermedin diye soruversin..doktordan alacağı cevabı buraya yazsın ondan sonra sizinle konuşalım okey?

Çok bilmişlikle bir ilgisi yok güzel kardeşim..elbette bizimde hatalarımız olabilir,cerrahların hasta karnında spanç pens vb unutması gibi 😊

Sürekli açığımı kollar gibi bir halin var..yorgun, uykusuz,dalgın vs o anki duruma göre belki yalnış bir yorum yapmış olabilirim.. düzeltebilirsin bunda herangi bir sakınca yok.

Yaşadığın süreç, hastalığın beni ilgilendirmez.. elimden bir şey gelirse yine yaparım..fakat pusuda tavuk bekleyen tilki gibi olman biraz öz güvensizlik gibi.

Sen kendi yaşadığın süreci bilirsin bende kendi bildiklerimi bilirim.

Hatta sana şöyle bir öneri yapayım..heyet başkanına rica et toplantıya katıl,kabul görmez ama belki seni kabul ederler🫣 toplantı sonrası neler yaşadın neler gördün ondan sonra konuşalım.

Uzun lafın kısası,her şey yönetmelikte olduğu gibi işlemiyor..umarım bunu anlayacak kadar anlama yeteneğin vardır ..ne diyeyim artık..hadi iyi geceler kardeşim..

İnsanlar hakkını ararken elinde bir bilgi gerekçe olsun, herhangi bir kuruma gidipte işgüzar bir memurun olumsuz cevabı ile eli boş dönmesin diye ekliyorum o yönetmelik veya kanun maddelerini.

Eline yönetmeliği alıp doktora neden puan vermedin diye sorsun demişsin. Sormalı hakkını sonuna kadar aramalı zaten.

Birkaç ay önce raporumu aldım. Endokrin muayenesine girince durumumu anlattım kolesterol için oran yok dedi direk. Engelli oran cetvelini açıp gösterdim. Raporlu ilaç kullandığım halde oran vermezseniz şikayet ve itiraz süreci olur benim açımdan dedim biraz suratını astı ama kan tahlili istedi o şekilde oran aldım.

Senin açığını aramak gibi bir amacım neden olsun bu kadar kendini merkez olarak görme önemseme. Bu kısma güldüm kusura bakma 😅

Birkaç gün önce emeklilik ile ilgili bir konuda x kullanıcı, soru sahibinin kriterleri uymadığı halde SGK'ya git emekli olabilirsin dedi onuda uyardım yani. Sana özel bir durum olmadığının farkına var diye verdim bu örneği sadece.

Forumdaki cevapladığım ve yaşadığım benzer süreçler beni ilgilendirir zaten, senin yaşadığın süreçte beni ilgilendirmez o konuda hemfikiriz.

Herşey dediğin gibi yönetmelikte yazdığı gibi olmuyor. Devlet Hastanesi, Eğitim Araştırma veya Üniversite Hastanesi bunlar bile kendilerine has kurallar koyabiliyor olan hastalara oluyor.

Bir önceki mesajında üslup ile ilgili konuya değindin dikkat edeceğim dedim dimi sana.

Bir sonraki mesajında,
"umarım bunu anlayacak kadar anlama yeteneğin vardır" diyorsun. Şimdi senin şu yazdığına anlayacağın şekilde o üslupla cevap versem yine bunlar bana mobbing uyguluyor diye küsüp forumdan gideceksin yazmayacağım o yüzden. Forumda biraz pohpohlanmayı istiyorsun ama onuda ben yapamam kusura bakma sanada iyi geceler.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Herkes farklı bir bilgi veriyor. Aklım karıştı

ARKADAŞLAR HEP ARANIZDA TARTIŞMISSINIZ BIRBİRİNİZE CEVAP VERMEKTEN BENIM SORUNUMU NET AYDINLATMAMIŞSINIZ YANİ NETİCE NEDİR ELLE HESAPLAMA YÖNTEMİYLEDEMİ 87 ÇIKIYOR SÜREKLI RAPORUM OLMASI İÇİN HANGİ HASTALIK ORTADA OLMAZSA SÜREKLİ OLUR ZATEN 25 YILDIR TEDAVİ ALTINDAYIM HASTALIKLARIMDA GEÇEN AZALAN OLMADIĞI GİBİ YÜKSELEN OLMUŞTUR. BENİM BU ZAMANA KADAR OLAN RAPOR PUANLARIM. %56 - %58 -%65-%85-%87 BUNLARIN 2 VE 3 ÜNCÜSÜ SÜREKLİ 1/4/5 1 yıl kontrollü bu ne yaman çelişki 25 yıl hep aynı hastalıklardan tedavi gören insana neden süreli veriliyor bunları tartışalım sebebi ne kolestrol desek 5-10 pu an gerisi 80 puan 5-10 puan nasıl oluyorda %80 ni ekarde edip önüne geçiyor... Bu nasıl adaletsizlik.(Yukarıda diğer mesajlarda sorduğum soru duruyor okumayan varsa ilk onu okusun ok.) VERECEĞİNİZ ALTIN DEĞERİNDEKİ CEVAPLARINIZA ÇOK İHTİYACIM VAR ŞİMDİDEN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER🙏

@erkart4161,

Elle hesaplama veya internetteki hesaplama robotlarına hesaplatınca da farketmiyor aynı %87 çıkıyor 👍

2. ve 3. raporlarınız Sürekli/Süresiz verilmiş yazdığınıza göre. Elinizde hazır Sürekli/Süresiz rapor varken neden tekrar rapor aldınız acaba %90 veya üzeri oran ile ÖTV muafiyeti için mi ?

HASTALIKLARIM ARTTIĞI İÇİN PUANLARIMI İŞLETMEK İÇİN BİLSEYDİM SÜRELİ RAPOR ÇIKACAĞINI İŞLETMEZDİM ŞİMDİ BENİM O ESKİ SÜREKLİ RAPORLARIM YANDIMI?

@erkart4161,

Evet arkadaşları cogu zaman burdan uyarıyoruz elinizde sürekli raporunuz varken tekrar rapor almaya yeltenmeyin süreli verilir diye uyarıyoruz

Üst Alt