Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ alt ekstremite polio sekeli ile ÖTV'siz araç almam için ne yapmalıyım?

turan1977

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
102
merhaba arkadaşlar benim 2013 te aldığım % 40 sürekli vergi indirimim var ve emekliyim.1995 ten beri b ehliyetim var normal araç kullanıyorum,polio sekelim var sağ ayak 4-5 cm kısa ,ötv indirimli araç almak istesem nasıl yol izlemem gerekir,lütfen bilen yazsın varsayımlar istemiyorum.

turan1977

Var olan sürücü belgenizi kısıtlama kodu içeren sürücü belgesi ile değiştirmelisiniz: uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü

Sonra araç alımı için "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibareli engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız. Raporda kısıtlılık açık olarak yazmalı ve oran bulunmalı.

sağ ayak polio sekeli ile ehliyet değişimi ve araç alımı

merhaba grup üyeleri benim sağ polio sekelim var, 1995 ten beri b ehliyetim olup normal manuel aracım var ve 26 yıldır aktif kullanıyorum. % 40 raporum ile emeklide oldum.sizden öğrenmek istediğim sağ ayak polio sekeli ile indirimli araç alabilirmiyim nasıl bir yol izlemeliyim. diğer ehliyetten olurum korkusu var.gerçekten bilgisi olan arkadaşlar yazsın lütfen.nerden başlamalıyım ?

Aynı durumdayız ben 2005 yılından beri özel tertibatlı araç kullanıyorum araçları mı ötv indirimli aldım 5 yılı dolan aracımı her dönem sıfırladım, aslında [FONT=sans-serif] sağ ayak[/FONT] [FONT=sans-serif]polio sekeli olduğunuzu belirttiniz nasıl normal ehliyet alabildiniz ve hala manuel araç kullanıyorsunuz aracı kullanmakta zorlanmıyor musunuz özellikle sıkışık trafikte bu sizin ve başkaları için tehlike oluşturmaz mı bana sorarsanız en yakın zamanda ehliyetinizi yenilemeli ve özel tertibatlı araca geçmenizi özellikle devletin sağlamış olduğu ötv indiriminden faydalanmanızı tavsiye ederim [/FONT]

her sene erzincan a 1000 km gidip, 1000 km dönüyorum. ehliyetimi değiştirmek istesem nerden başlamalıyım normalde % 40 sağlık kurulu raporum var sürekli olarak. pirinç almaya giderken evdeki bulgurdan olmayalım.ben elden tertibatlı filan kullanmak istemiyorum,otomatik vites alabilirmiyim

sadece sağ ayağınız polio sekeli değilmi elden derken el veya kolunuzda mı problem var
turan1977

ne eli anlamadım kanuni kardeş sadece sağ polio sekeli 4-5 cm kısalık ve ince bacak

Elden tertibatlı istemiyorum yazmışınız özel tertibat dediğimiz sadece sağ gaz pedalı çok basit bir aparatla sola alınacak tabii bu biliyorsunuz otomatik vites araç için geçerli aracım var diyorsun fiyatı ne eder bilmiyorum ama maddi durumunuz el veriyorsa onu satıp sıfır alamıyacaksanız da normal piyasadan çok uygun fiyatlara engelliden engelliye satılan veya yurt dışından getirilen daha üst model araçları alma imkanınız var belki de bu konularda bilginiz var ben bilmiyorsunuzdur diye bilgilendirmek amaçlı yazıyorum

merhaba arkadaşlar burda bir forum var kimse yardımcı olmuyor, kaç kere yazdım net bir bilgi alamadım.
sormak istediğim 1996 dan beri b ehliyetim olup normal araç kullanıyorum.herkes diyor ki neden ehliyetini değiştirip indirimli araç almıyorsun.bazıları diyor ki elindeki ehliyetten de olursun.
şimdi ben % 40 vergi inidirmim var,b ehliyetimi değiştirip ötv indirimli araç alabilirmiyim,lütfen bilen yazsın.
nerden başlamam gerek,elimdeki ehliyetten olurmuyum.oran kaç gerekli.
otomatik vites alma şansım nedir.

% 40 sağ ayak polşio sekeli ile ötv indirimli araç almak mümkünmü, ayrıca riske girmeye değermi b ehliyetimi değişmeye değer mi ?

turan1977

10.10-2020 tarihinde yanıt verilmiş zaten aynı soruya.

Evet, sağ alt ekstremite polis sekelinde ötv'siz araç alınır.

OturanBoğa

daha önce burda üye olan arkadaş bana demişti ki ötv indirimi alamazsan emeklilik te iptal olabilir nasıl olur böyle bir şey önce ötv indirim alcaksın olmazsa hiç ehliye başvurma sürücü olamaz raporu alırsan b ehliyeti de çöpe gider dedi varmı böyle birşey.

tertibat olunca eşimde kullanabilecekmi ben otomatik vites alabilirmiyim

turan1977

engelin sol ayakta ise sadece otomatık vıtes yeterli oluyor . eşinde kullanır

sağ ayaktan ötv indirimli araç alımı

sağ ayaktan polio sekeli ile ötv indirimli araç alan varmı acaba,herkes farklı bir şey söylüyor.alırsın diyende var yok diyende var.

turan1977

alanlar var ama cm den dolayı sorun yaşayan arkadaşlarımız var bu konuda en çok sorun çıkaran il istanbul
Bülent bey zaten rapor ve komisyon kısmını söylemiş sizin yapmanız gereken bunları çıkartmak

Bu arada katılmak isteyen olursa bedensel engelli tertibatlı araç grubu var katılmak istersen özel mesaj yoluyla link atacağım

marto1

4-5 cm kısalık var. % 40 veri indirimim var.

merhabalar sağ ayak polio sekeli 4-5 cm kısalık ile ehliyeti b den çevirip ötv indirimli araç almak mümkün mü, emekli olarak riskli olurmu..düşük oranda çıkarsa ne olur

cimer'e yazın detaylı açıklama isteyin sorularını tek tek sorun . eğer%40 ın altında rapor çıkarsa tabi ki sgk bunu sorgular , tabi ki emekliliğiniz yanar diye biliyorum.ayrıca tertibatlı araçları sadece araç sahibi engelli kullanır eş yakın kullanamaz diye biliyorum.%90 üstü 1. ve 2. derece akraba kullanabiliyor.
AMA SİZ KESİN VE NET CEVAP İSTİYORSUNUZ.CİMER EN NET CEVABI VERECEKTİR.

Turan bey elinle hastalığınız aynı %23 engel oranını sahip ve 2015 den bu yana engelli araç sahibiyiz. Aracımızda sol gaz kiti takılıdır ben kullanacağımda döküyorum Engelli aracı almak için şu süreci takip etmelisiniz 1.Ehliyetnizi engelli ehliyetine çevirmelisiniz bu u içinde aile hekimiz ve sağlık müdürlüğüne başvuracaksınız. Raporda engel oranı hastalık adı ve özel tertibatlı araç kullanabilir ibareleri kesinlikle bulunmalıdır. 2. Bulabiliyorsunuz gidip aracınızı alabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar yıllardır bu platforma üyeyim bazı bilmeyenler yüzünden gecikmelide olsa aracaıma kavuşmak üzereyim, 2013 yılında vergi indirimi için aldığım sağlık raporu ile emekli olmuştum.30 yıllık b ehliyetim vardı.önce saplık raporumu bayi ve vergi dairesine gidip gösterdim b sınıfı engelli ehliyetine çevir araç alabilirsin dediler.11 temmuzda başladığım serüven bugün vergi dairesi onayı ile bitmiş oldu.bayi plaka işini bu hafta içi halledip aracımı teslim edecek.sağ ayak 5 cm kısalık var,raporumda tertibat yazısı yoktu,kabul oldu.çünkü vergi dairesi bana 2019 resmi gazetesinde yayınlanan bilgiye göre 2019 öncesi tertibat yazısı şart değil dedi,ayak bacak kol uzuv kabı filan net yazılmalı dedi.benimde sağ ayak polio sekeli bilek donukluğu pes cavus vardı.yani araç alabiliyorum.lütfen diyorum bilmeyen kişilere yazmasın yok alamazsın filan diye.aile hekimi sağlık kurulu,komisyon,araç abyi vergi dairesi tetibat filan 40 gün sürdü.

Üst Alt