Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ Dizüstü Ampute için Protez nerde yaptırmalıyım?

elvismail

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Bir trafik kazasında görev başında sağ bacağımı dizüstünten kaybettim. Yaklaşık 3 ay oldu ve artık protezle ilgili yardım istiyorum. Daha önce tecrübeleri olan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. Bolu da ikamet ediyorum. Teşekkürler...

teşekkür ederim centirmen...bir de sanırım mikro işlemcili protez ilk aşamada ödenmiyor? ben trafik kazası sonucu ayağımı kaybettim ve vazife malülü sayılacağım sanırım, bu durumlarda da ödeme yapılmıyor mu acaba ?

selam ben çetin gören gaziantepden Gaziantep Engelsizler Spor Kulub başkanı diz üstü protesleri ortebediciler'len iletişime girmen gerekiyo onlar sana yol gösterirler eğer istersen bu nummararyı ara sana yardımcı olalım kardeş.
05303952440

bende kazada sol bacağımı kaybettım 1yıl oldu ama kazadan en az6 ay sonra protez yaptır ben tam 8 ay sonra yaptırdım izmirde. bunun ıcın ıyı medıkal sec cunku cok uckagıt oluyor bu ıslerde cok uğraştım protez rapor onayını almak çok zor uğraşmak gerek bıde sımdı mıkroişlemcili protez almak için ıyı yürümen lazım çok iyi protezler var iyi seçim yap sonra çok rahat yurursun...Rheo knee ızmir türkiye - YouTube benm vıdeo takalı daha 1 ay olmuştu...

ceto27;
teşekkürler cevap için bolu yakınlarında iyi bir protezci tavsiyeniz varsa çok iyi olur ...

kutup;1
benim yaklaşık 4 ay oldu doktor artık protez takılabilir dedi. 6 ay neden beklemeliyim ? bir de protezini sgk ödedi mi ?

geçmiş olsun
güdüğün iyleşmişse ne kadar sürede protez yaptırısan o kadar iyi;ilk başalarda ödem atacağın için soket değişimlerin olur. en önemlisi hissiyatını kaybetmeden yaptıman ''zaman uzadıkça kesilen yerin hissiyatı azalacak hatta kaybolcak '' o zaman proteze daha çok adapte olursun .
medikal konusunda da yakınlıktan çok iyi bir ustayla çalışmak önemli tavsiye izmir duru ortopedi derim .site içersinde de araştırma yap birçok yorum ve oraya yaptıran bulacaksın .
istanbul da yaşıyorum ve ilk protezimi burada yaptırdım acemlik olduğundan birde bacağımda onun izleri kaldı :(( daha sonra senin gibi buradan araştırma yaptım ve çoğunlukla duru ortopedi tavsiyesi ve memnuniyeti vardı,oraya yaptıranlara ulaşıp tek tek neden die sordum :)) ve sonra bende gittim ve bende memnunum.şehir farklı ama işinde uzman .

geçmiş olsun adaşım.bende 8 martta sağ bacağımı dizüstünden kaybettim.yaklaşık olarak 3-4 aydır protez kullanıyorum.öncelikli olarak proteze başvuracaksan güdüğü elastik bandajla hergün sarmanı öneririm çünkü ödemin dağılması açısından hergün düzenli olarak bandajlamanı tavsiye ederim.protez işi biraz şans işi protezi yapacak usta önemli ama firmalar kurt gibi birinin dediği birini tutmuyor iyi araştır.ben mikroişlemcili istiyordum ama ilk protezde (1 mayısta kanun değişmiş)daha basit mekanik,pnömatik veya hidrolik protezleri(slikon lineer) ödediğini söyledi sgk ve pnömatik sistem yapıldı seneye mikroişlemcili için itiraz edip alabileceğim söylendi.ama şuan çok rahatım normale yakın şekilde yürüyorum.ama protez öncesi tam teşekküllü bir hastaneden protez raporu alman gerek onuda hatırlatayım

elvismail; bacağın ıyıce guclenmesı lazım protezı ıyı kullanman ıcın odem sıslık olmamması lazım ayrıca Dr.lar bandajlama yaptılarmı proteze bacağın şekıllenmesı ıcın banada protez yaptırabılırsın demıslerdı ama ben bekledim başka benım gıbı bır abı vardı ondan tecrubelendım Benım protezımı odedı ama ben son anda yetıstım cok uğraştım ıkı sefer onay ıcın ıstanbula gıttım tam nısan ıle mayıs arasında zor yetıstım o sıralar bende protezcimden duymuştum mayısın 1ıne kadar ılk ampute hastaya mıkroıslemcılı protez verecekler o tarihten sonra ılk protez takılacak hastaya odenmıycekmıs dıye sımdı galıba sgk odeme yapmıyor. Normal proteze 2yıl degısmıyyo mıkroıslemcılı protezler 10yıl yanı inşallah sgk odeme yapıyordur çok pahalı cunku gecmıs olsun allah yardımcın olsun...

gurkan1978; dedıgın gıbı 1mayısta degısmıs kanun ben kazayı 2012agustosta yaptım ıste tam nısanda duydum yanı 1aya zor yetıstım ve cok sukur mıkroıslemcılı protez aldım şimdi cok rahatım cok süper son model protez.

kutup;

ne kadar süre sonra protez taktın ? c leg mi kullanıyorsun ?

Üst Alt