Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elim hipoplazik. Askerlik yapabilir miyim?

mihawk

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Benim Sağelim hipoplazik yani gelişmemiş parmaklarım sol elime gore kısa 2 parmagımdada eklem kemiğim yok

fakat ben surekli sağ elimi kullanıyorum sağ elimle istediğim her şeyi yapabiliyorum bilgisayar bölümündeyim en hızlı yazan bilgisayarı en hızlı kullanan kişi benim benim raporum ben bebekken alınmıs 5.sınıfta doktorlar bana kagıda yazı yazmamı istedi yazımı cok beğendiler sonra bi kaç test mi ne yaptılar özürlü parası diye bişi varmıs galiba ben tam bilmiyorum bana galiba o parayı vermeme konusu oldu tam hatırlamıyorum yasca büyük abilerim varsa bilirler ve Staj yerinde yazıları arkadasım değil bana yazdırıyolar

neyse benim asıl sorum su bu kadar şeyi yapabiliyorken askerlikten muaf olurmuyum ?

silah tutmada felan sorun yok yani barfiks şınav gibi şeylerdede rahatım yani bi sorun yok askerlikten muaf olmaktan korkuyorum her şeyi yapabiliyoken muaf olurmuyum ? 17 Yaşındayım. İNŞALLAH OLMAM ASKER OLMAK VEYA KIDEM ATLAMAK GERÇEKTEN ÇOK İSTİYORUM ..

Lütfen Bilenler varsa cevaplasınlar

B) 1. Hareketleri bozan ve ameliyatla düzeltilmesi olanaksız ellerden birinde konjenital ya da edinsel baş ve işaret parmakları arasındaki
yapışıklıklar.
2. Ameliyatla düzeltilmesi olanaksız. Konjenital ya da edinsel baş ve işaret parmakları arası hariç kullanılan elde 3 parmak, öteki elde 4
parmak arasındaki yapışıklıklar ya da her iki elde birden, baş ve işaret parmakları arası hariç, beş parmak toplamında yapışıklıklar.
3. Elin ve işaret parmaklarının büyüklüğünün öteki tarafa göre % 5O'den büyük (Makrodaktilie) ya da küçük (Microdaktilie) olması.
4. Ellerden birinde ya da her ikisinde birden baş ve işaret parmakları hariç diğer parmaklardan ikisi normal parmaklara göre büyüklüğünün %
50'den büyük (Makrodaktilie) ya da % 5O'den küçük (Microdaktilie) olması.
5. Kullanılan elde baş ve işaret parmağı dahil toplamı beş olan (5 dahil) öteki elde 6 (6 dahil) interfalangial ya da metakarpo falangial
eklemin sertlik ya da gevşeklikleri.
6. Ellerden birinde baş ve işaret parmağı hariç, 6-9 (9 dahil) interfalangial ya da metakarpo falangial eklemlerde sertlik ya da gevşeklikler.

D) 1. Ellerden birinde parmakların interfalangial ve metakarpo falangial eklemlerinde B dilimlerinde gösterilenlerden fazla sayıda sertlik ya
da gevşeklikler.
2. El fonksiyonlarını yok denecek derecede azaltan kemiklerin noksan ya da fazla büyümesi, kiriş ve kas arızaları, şekil bozuklukları.

yukarıdakilerden herhangi bir maddesine uyuyorsa muaf olursunuz. bunların dışında kalıp, şunlara uyuyorsa muaf olmazsın.
A) 1. Askerlik görevine engel olmayan ya da ameliyatla düzeltilebilen fazla parmak ya da baş parmakla 2 nci parmak arası
hariç, kullanılan elde iki, diğer elde üç parmak arasında yapışıklıklar ya da Syndactilie.
2. Baş ve işaret parmakları hariç, diğer parmaklardan birinin büyük (Makrodaktili) ya da küçük (mikrodaktilie) olması (% 50'den az).
3. Kullanılan elin baş, işaret parmağında bir ya da diğer parmaklarında beş ya da diğer el baş parmağında iki, diğer parmaklarından beş
interfalanjial ya da metakarpo-falangial eklemlerde sertlik ya da gevşeklik (işaret parmağı tanı sertliğinde bunun yerine orta parmağın fonksiyon
yapıp yapmayacağı dikkate alınır.)

Askerlik Hakkında

arkadaşlar %25 raporum var sağ elimden sakatım hipoplezi diyolar gelişmemiş fakat ben bu elimle tıpki herkes gibi istediğim herşeyi yapıyorum silah tutmada dahil askere alırlar mı ? vede profesyonel askerlik yapabilirmiyim ?

mihawk büyük ihtimalle alınmayacaksın. GATA da ortopedi uzmanı ve radyoloji gerekli incelemeleri yapacak ve nihayi kararı verecekler. bende de benzer durum vardı sağ ayakta askere almadılar. sıkıntı yapma artık eskisi gibi değil muayene oluyorsun 1 hafta içerisinde raporu veriyorlar askerlik subesine teslim ediyorsun. hakkında hayırlısı olur inşallah

mihawk

Çok zor! Askerlikte şekilcilik çok fazladır. Hareket kısıtlılığı olmasa bile dışlarlar diye düşünüyorum...

istanbulda bi arkadaşım vardı yani arkadaşım derken bi abi misalinde kücükken 1 parmagını kaybetmişti sağ serçe parmagıydı galiba yani 9 parmaklıydı askeri hastanede ona gitmek istiyor musun diye sormuşlar oda evet demiş şuan askerliği bitmek üzere bu konuda hakkında yorumunuzu merak ediyorum. he öğendim sağ baş parmağıymış OturanBoğa beholder17

Tek parmak yokluğunda muafiyet verilmez.

Üst Alt