merhaba arkadaşlar. öncelikle herkese acil şifalar diliyorum.
doğuştan gelen kan hastalığım var, onun yan etkileri olarak da kemik erimesi ve kemik erimesine bağlı sağ kalçada protez var. sağ kolumda da hareket kısıtlığı var (sağ kolumu yukarı kaldıramıyorum). sağ ve sol omuzda kemik erimesi var.
bu hastalıklarla engelli raporu için geçen yıl başvurdum. % 86 engel oranı ve raporda "hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanabilir" yazan raporu aldım.
özel tertibatlı araç alabilmek için ehliyete kod eklenmesi gerekiyordu. sürücü komisyonu kodu vermedi, itiraz ettik, iki komşu ilin hastanelerine yönlendirdiler. onlar da kodu vermedi. mahkemeye başvurduk. mahkeme son olarak Ankara'da bir bakılsın dedi. Ankara'da heyete girdik, onlar da ehliyet kodunu vermediler.
Ankara'daki heyet şöyle dedi, bizim bu kodu vermemiz için, senin sağ kolunu kullanamıyor, hiç kaldıramıyor olman lazım dedi.
ve süreç bu şekilde sonlandı. sizce bu noktadan sonra yapabileceğimiz birşey var mı ?
bir sorum daha var, ötv'siz araç hangi hastalıklara veriliyor, bunun bir listesi kriteri vs var mı ? mesela diyaliz hastası bir tanıdığım var, ötv'siz araç vermişler.