Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kalçamda protez, sol omuzumda kısıtlılık var. Ehliyete hangi kodlar yazılmalı?

güney01

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. engelli raporumda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanabilir" yazıyor. il sağlık kurulu ve itiraz üzerine hakem heyetleri kod yazmadı sürücü olur raporuma. mahkemeye verdik, mahkeme şunu istiyor, hangi kod yazılacaksa onu bul, dilekçene kodu yaz diyor. benim ehliyetime hangi kod yazılması lazım ? 10.02 mi ? sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç için hangi kod gerekiyor ? sağ kalçamda protez var, sol omuzda kemik erimesi var. bilgili arkadaşlar lütfen acil yardım...

merhaba arkadaşlar. öncelikle herkese acil şifalar diliyorum.

doğuştan gelen kan hastalığım var, onun yan etkileri olarak da kemik erimesi ve kemik erimesine bağlı sağ kalçada protez var. sağ kolumda da hareket kısıtlığı var (sağ kolumu yukarı kaldıramıyorum). sağ ve sol omuzda kemik erimesi var.

bu hastalıklarla engelli raporu için geçen yıl başvurdum. % 86 engel oranı ve raporda "hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanabilir" yazan raporu aldım.

özel tertibatlı araç alabilmek için ehliyete kod eklenmesi gerekiyordu. sürücü komisyonu kodu vermedi, itiraz ettik, iki komşu ilin hastanelerine yönlendirdiler. onlar da kodu vermedi. mahkemeye başvurduk. mahkeme son olarak Ankara'da bir bakılsın dedi. Ankara'da heyete girdik, onlar da ehliyet kodunu vermediler.

Ankara'daki heyet şöyle dedi, bizim bu kodu vermemiz için, senin sağ kolunu kullanamıyor, hiç kaldıramıyor olman lazım dedi.

ve süreç bu şekilde sonlandı. sizce bu noktadan sonra yapabileceğimiz birşey var mı ?

bir sorum daha var, ötv'siz araç hangi hastalıklara veriliyor, bunun bir listesi kriteri vs var mı ? mesela diyaliz hastası bir tanıdığım var, ötv'siz araç vermişler.

@güney01

Hiç kod vermediler mi yoksa ÖTV indirimli araç alabilmek için gerekli kodu mu vermediler. Örneğin sağ el ile ilgili problemlerde 10.02 veya 10.04 kodu verilebiliyor.

ÖTV indirimi araç hastalığın türüne göre verilmiyor öyle bir liste yok. %90 ve üzeri oran olursa alınabilir. Diğer türlü ise ortopedik engelden dolayı raporu ile birlikte tertibat kodlu ehliyeti olmalı.

@BnymnYldz,
İki yılda bir kontrol şartıyla sürücü olur kodu verdiler. yani sürücü olabilirsin dediler. İki yılda bir sürücü olur heyetine gireceğim. b tipi ehliyetim var, sürücü olabilirsin dediler.

@güney01

Yukarda örnek olarak eklediğim komisyon kararı sağ kol ile ilgili problemden dolayı ehliyet değişimi yapılmış sürücü raporu. Gördüğünüz gibi 10.02 ve 10.04 gibi ne kadar kod varsa eklemişler. Size yapılan değerlendirmede sanırım koldaki hareket kısıtlılığı manuel vitesli bir aracı kullanmada zorluk çıkarmaz diye düşünülmüş ve tertibat kodu verilmemiş.

Size hastane tarafından verilen engelli raporunda sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanmanız gerektiği yazıyor ama tertibatlı ehliyet için sürücü komisyonunda ki doktor tertibat gereği yok diye kod eklemiyor bu kısmı saçma zaten. İkiside doktor şimdi bunların hangisinin kararı doğru yada yanlış 🤔

@BnymnYldz,

aynen öyle, engelli raporu alırken özel tertibatlı araç kullanması gerekir diye rapor verdiler. sürücü raporu alırken özel tertibata gerek yok, normal sürücü olur diyorlar. birbirleriyle çelişiyorlar. mahkemeye de başvurduk işte, onlar da Ankara'da da heyete girsin dediler, Ankara'daki heyet de tertibata gerek yok, normal sürücü olur dedi. artık yapacak birşey kalmadı sanırım.

Üst Alt