Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol için ehliyet kodları: 20.09, 35.03 ve 40.11

Durabo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben brakiyel plexus sinir kopması nedeni ile sağ kolumu kullanamıyorum. Ehliyet almak için çıkarttığım raporda şu ibareler var:

35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanma kontrol cihazı
40.11 Direksiyon simidinde yardımcı cihaz
20.09 Uyarlanmış park freni

78 Sadece otomatik vites
102 Ticari araç ve ambulans kullanamaz
47 İki tekerlekli araç kullanamaz

Şimdi burdan anladığım kadarıyla 102,47 ve 78 zaten normal ibareler. 35.03 ve 40.11'de direksiyon topuzunu kastediyor gibi ve polisin dediğine göre ruhsata işli olması gerekmiyor ama başka sorunlar yaşayanlarınız varsa duymak isterim. Sorun şu 20.09, kimse bunun ne olduğunu bilmiyor hiçbiryerden kesin bir cevap alamadım. Ne polis ne raporu veren sağlık kurulu ve kuvvetle ihtimal bunu yazmaya karar veren heyet başkanıda bilmiyor. Forumda yaptığım aramalarda da bir sonuca ulaşamadım. Benim burdan anladığım araçta elektronik park freni olması. Bu zaten yeni araçların çoğunda var, benim almayı düşündüğüm araç zaten kendisi çekip kendisi bırakıyor freni. Bu aldığım ehliyet topuzu yanımda taşıdığım sürece diğer otomatik araçları sürmemi engeller mi? Bu benim için önemli şirket aracını kullanabilmem lazım. Sizce bu rapora itiraz etmem gerekir mi? Şimdiden teşekkürler.

Ehliyet kodu 20.09, 35.03 ve 40.11

Hocam bildiğim kadarıyla elektrikli park freni yeterli olur. İkinci sorunuz ise topuzu yanımda taşısam olur mu demişsiniz o konuda bir bilgim yok bilgili arkadaşlar cevaplar ise bende bilgilenmiş olurum bendede sağ brakial pleksus var. Hocam benimde size bir sorun var Peki engelli raporunuzda da otomatik vitesli araç kullanır mı yazıyor yoksa özel tertibatlı araç mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu hastahaneden aldığım normal engelli raporundan bahsediyorsun sanırım, onda ikiside yazmıyor benim raporum baya yeni ve ehliyete karar verenin kendileri olmadığını öğrenmişler. Aynen şöyle yazıyor "Durum tespiti + vergi indiriminden faydalanması + 2022 sayılı yasa + ücretsiz paso + engelli kimlik kartı + ÖTV indirimi + tüm engelli haklarından faydalanması"

Durabo

Komisyondakiler bol kepçeden kısıtlama kodu yazıyor. Ben de eminim ki kodlrarı ekleyen lerin nasıl bir donanım olacağına dair de en küçük fikirleri yoktur.
35.03 topuzdur. 20.09 da dediğin gibi her araçta var artık. Bunların ruhsata işli olmasına gerek yok.
40.11 ise sileceği vs. kontrol eden sabit bir cihaz olsa gerek. ve bence bu cihaz ruhsata işli olmalı.

Bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Kodlarla ilgili tam bir Türkiye klasiği yaşanıyor. Örneğin kimse bana yazılan 40.14 için net bir yorum yapamıyor. Heyete sordum topuz diyor e o zaman 40.11 de topuz diyor niye doğrudan yazanı yazmadınız, aaa o da mı varmış diyorlar. Trafik şubeye soruyorsunuz git yazan heyete sor diyor. Bunlar uluslararası kodlar diyorlar bütün interneti alt üst ettim böyle bir şey yok! Özetle bence kafanıza göre takılın. Bizim ülkenin yürürlüğe soktuğu bu tip sırf dostlar alışverişte görsün diye çıkardığı kuralların uygulanabilmesi için bir 40 yıl daha geçmesi lazım. Biz vatandaş olarak uygulamaya çalışsak dahi görüldüğü üzere bunu doğru bir şekilde denetleyebilecek bir hiyerarşik yürütme düzeni mevcut değil.

hocam çok haklısınız daha çok var da ama trafikte çevirme olur takıntılı memur beni bulur uğraş da uğraş ondan sonra. rapora itiraz edip gereksiz kodları sildirmek için ne yapmak lazım acaba

BEN DE AYNI DURUMDAYIM. AMA BANA Yeni ehliyetimde sağ üst ekstremitede atrofi tanıdı ve kodlar...
10.02 modifiye otomatik vites
35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11 direksiyon topuzu YAZDILAR.
B

40.11 ve 40.14 Kodlarını bana da yazmışlar. Allah kolaylık versin çık işin içinden çıkabilirsen

Arkadaşlar benim raporumdada 78 var. Araç alımı için gittim bayiye alamazsın dediler.

Vergi dairesine gittim özelge verdim sonucunu bekliyorum benim engelimde sağ kol brekial pleksus

ötv indirimli araç alabildinizmi

dyt

ötv indirimli araç alabildinizmi

-Sağ koldan engelliler için hastaneden alınan "özel tertibatlı araç kullanı" raporu var.

- Veergi dairesi tebliğinde "Manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel
tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik
vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir" diyor.

- Bu maddeden yararlanıp tertibatsız otomatik vites almak için il sağlık kurulunda hangi kodun yazılması gerekir.

tcoskun ÖZELGEYLE BU DURUMU SORDUM AMA HENÜZ CVP GELMEDİ. GELİNCE MUTLAKA YAZARIM.

mrb arkadaşlar 20.09 uyarlanmış park fren sistemi bazı araclarda bu fren normal indirmeli begendiğim bir araç var ama 20.09 koduna uygun degil gibi nasıl olacak bunu yapacak tertibatcı var mı

Fuzuli kodları boca ediyorlar rapora/ehliyete, sonra çık çıkabilirsen işin içinden!

Benim Sağ kol.. Dirsek altı Ampute..
ehliyet Kodları ; 78 - 10.02 - 35.03
TSE'de onaylanan proje de yapılan ek/değişimler.. Silecek, Sol el ile kullanılabilcek şekilde (aparat ilave) ve Direksiyon Topuzu..

@OturanBoğa,

Bende de 40.11 kodu var, 78 102 vs onlar zaten zorunlu, ama vergi dairesi Nuh dedi peygamber demedi il dışına bile sordum olmaz dediler, bayilerin sizleri kandırmasına izin vermeyin yeni çıkan bir sürü ek kararlar var, vermemek için onları bahane ediyorlar

Üst Alt