Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık sorunları nediyle Orman işletmede daha yakın bir bölgeye geçebilir miyim?

Syusuf

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar hemofili b ağır hastasıyım engelli kadrosunda. Orman işletme ye sürekli işçi statüsünde işe başladım ortalama 1 ay oluyor şimdi benim sıkıntı su sağlık sorunlarında. Dolayı sürekli 80km yol kat ediyorum uzman doktor yok ilaclarimi yazdirmak zor oluyor. Ve annem şeker ve tansiyonu hastası benle beraber kalıyordu şuan yanlız yaşıyor ve sağlık sorunlari fazla olmaya başladı şimdi
Asıl soru şu ben engelli olalak biraz daha yakın bölgeye geçmek için ne yapmalıyım 3+1 sene bu bölge çalışmak zorunda mıyım ne gibi haklarım var. Ve nasıl bı başvuru yapmalıyım ki kabul görünsün engelli raporum yüzde 84

Arkadaşlar Hemofili b %84 engelli raporum mevcut ogm de işe girdim ilk zamanlar 1 yıl dolmadan tayin hakkınız yok deyip geri cevirdiler şimdi ise
annemle beraber yaşiyorum annem 80 km uzakda şehirde yaşiyor bende bir misafirhanede kaliyorum annem %43 engelli raporu mevcut yani toplamda annemle ben 2 tane engelli bireyiz fakat bulundum bölgede mazeret tayini icin başvurdumda hizmetine ihtiyaç duyurduğundan ilgide kayıt ve talep ve teklif gereği herhangi bir işlem yapılamamıştır die cevap geldi şimdi bu süreçde benim ne yapmam gerekiyor hafta sonralari annemin yanına gitmek zorundayim cünkü tek yaşiyor ve kendisi şeker tansiyon ve görme gibi alanlardan toplamda %43 engelli raporu mevcut

Merhaba arkadaşlar,

Almus Orman İşletme Müdürlüğü’nde Büro İşçisi
olarak görev yapmaktayım %84 Engelli raporum mevcut Hemofili B (Faktör 9 eksikliği) ve ülseratif kolit gibi iki ciddi kronik hastalığım var. Bu hastalıklar, hayat boyu düzenli uzman doktor kontrolü ve tedavi gerektiriyor.

Ancak görev yaptığım Tokat/Almus ilçesinde ne Hemotoji ne de gastroenterolog bulunmakta. İl merkezine ulaşım da hem fiziksel hem maddi olarak oldukça zor. Bu yüzden tedavilerim ve kontrollerim sürekli aksıyor. Özellikle acil durumlarda müdahale edilememesi, beni hayati risklerle karşı karşıya bırakıyor.

Bu gerekçelerle Farklı Tarihlerde 3 ayrı dilekçeyle tayin talebinde bulundum, ancak her defasında aynı standart cevapla karşılaştım:

“Adı geçen personelin görev yaptığı birimde hizmetine ihtiyaç duyulduğu, yerine işçi verilemeyeceği için talep işleme alınamamıştır.”
Sağlık durumum görmezden gelinerek sadece personel ihtiyacı gerekçe gösterildi.

Son çare olarak Kamu Denetçiliği Kurumu’na (Ombudsman) başvurdum. Yapılan değerlendirme sonucu lehime tavsiye kararı verildi. Karara buradan ulaşabilirsiniz:
TAVSİYE KARARI

Ancak endişem şu: Bu tavsiye kararına rağmen tayinim yapılmazsa ne olacak? İdare hâlâ “yerine personel bulunamaz” gerekçesiyle süreci uzatırsa, hangi yasal yolları izlemeliyim? Bu durum hem sağlık hakkı hem de anayasal haklarım açısından açık bir ihlal değil mi?

Ben kimsenin işini aksatmak değil, yalnızca sağlıklı yaşamak ve tedavi olmak istiyorum.
Benzer durum yaşayan ya da hukuki süreçten geçen arkadaşlar varsa, deneyim ve önerilerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Teşekkür ederim.

Üst Alt