Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sahte raporla emekli olmuşların emekliliği iptal ediliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

oxzd

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
169
dikkat: aşağıdaki haber resmi olarak doğrulatılamadığından başlık kapatılmıştır

AKP'li vekil meclis başkanina sunduğu rapordan alınmıştır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Konu: Sahte engelli raporu alarak emeklilik ya da engellilik durumu onaylanmış kişilerin yeniden kontrol edilmesi talebi.

Sayın Başkan,

Türkiye’de engelli raporları, yalnızca gerçekten engelli olan vatandaşlarımızın toplumsal yaşamda eşit haklar ve fırsatlar elde etmeleri için büyük önem taşımaktadır. Ancak, son yıllarda bazı kişiler tarafından sahte engelli raporları alarak, bu haklardan haksız bir şekilde faydalanmakta ve bu durum, engelli bireylerin hakkaniyetli şekilde yararlanmasını engellemektedir. Bu bağlamda, sahte sağlık raporlarıyla engellilik durumu onaylanmış ve emekli olmuş bireylerin yeniden bir defaya mahsus olmak üzere sağlık kontrolüne tabi tutulmalarının gerektiği kanaatindeyiz.

İçinde bulunduğumuz dönemde, sahte sağlık raporları ile elde edilen engellilik ve emeklilik hakları, adaletin sağlanması ve gerçekten ihtiyaç duyan engelli bireylerin haklarının korunması adına büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bu durumun engellenmesi, yalnızca toplumun güvenliğini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda kaynakların doğru bir şekilde kullanılmasına da olanak verecektir.

Bu sebeplerle;

Sahte engelli raporu alarak engellilik durumu ya da emeklilik hakları tanınan kişilerin, sağlık raporlarını bir defaya mahsus olmak üzere tekrar değerlendirmeye alınmaları,
Yeniden sağlık raporu alacak kişilerin, uzman hekimler ve sağlık kurulları tarafından titizlikle kontrol edilmesi,
Sahte raporla elde edilen hakların iptal edilmesi ve bu durumun adli mercilere bildirilmesi hususunda gerekli düzenlemelerin yapılmasını arz ederim.
Kamuoyunun huzuru, adaletin sağlanması ve doğru kaynak kullanımı için bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep eder, saygılarımı sunarım.

Açıkçası benimde kulağıma geldi bu konu. Aslında bu 17.maddeyi uygulamak yerine tüm raporları iptal edip kişinin o zaman uygulanan mevzuata göre yeniden çağırsınlar. Bu sahte rapor alanlar yüzünden bizimde emeklilik hakkımız gasp edilecek

@rlion, allala Allah ne oluyor böyle yaa nedir bunların engellilerle alıp veremedikleri 🥺

Vallahi sahte Engelilerle uğraşsınlarda gerçekten hakkı olanların elinden haklarını bu 3 kağıtçılar yüzünden almasınlar ben ona razıyım

Evet ya tüm raporlar iptal olsun yeniden herkes rapor aldığı tarihteki mevzuata göre kontrol edilsin düşük çıkandan avans faiziyle geri alınsın dolandırıcıklıktan hapis yatsın. Böylelikle sahte raporların önüne tamamen geçilir.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@rlion,

Devlet keyfi olarak ötv şartını 10 yıla çıkarmadı zaten. Sahte raporla annesinin babasının dedesinin ebesinin raporları ile altına araba almak isteyenleri 5 yıl sonra maddi olarak kar yapmak isteyenleri sürekli takip etti ve sonuçlandırdı....

@deasn12,

Benimde tanıdığım çok insan var. Torunu üzerinden teyzesi üzerinden. Sırf parası var diye rapor kiralıyorlar resmen

• Beğen
şayet böyle bir durum varsa neden tespit edilemiyor onu anlamadım..

Memlekette herkes engelli oldu, olan da gerçek engellilere oldu, kesinlikle raporlar incelenmeli, her şeyin çetesi var bu işin de bence çeteleri var. Gerçek engelli yerine bakın işe giren bomba gibi adamlara ve en son araç alım hakkı kimlere ne raporlarla verdiler O araçları.

• Beğen
Konu sahte rapor değil. Binde birdir sahte rapor. Burada amaç herkesi kontrole çağırıp "sen artık engelli değilsin" diyerek emeklilikleri ve engelli haklarını (artık ne kadar kaldıysa o kadarını) iptal etmek.

Cidden engelli bile engelliye düşman bu ülkede....pes valla... yazılanları okurken şaşkınlık içindeyim.... seçtiğiniz kişiler sizin hakkınızı elinizden alıyor sizde alkışlıyorsunuz....ne deyim afiyet olsun yedikleri haklar

Kim gerçek engelli kim değil emekli ya da çalışan herkesin raporu yeniden incelenmeli.
Eksik çıkanlar cezalandırımalı hapis yatmalı raporu imza atanlarda dahil..
Bunun için TBMM ye iktidara dilekçe yazıcam. Bence raporlarında emin olanlar da yazmalı.

sarayın masrafları için güçleri engelliye yetiyor

• Beğen
@sinansi,

İlgili kurum bu zamana kadar anlayamamış mı acaba sahteyi gerçeği? Bence de kanunun sahte raporlarla alakası yok tamamen hedef saptırma. Soruları çaldıranlar hala bakanlık yapıyor Ülkede. Konu tamamen para ile ilgili.

Bu kadar saf olmayın onların derdi sahte rapor falan değil hala anlamadınız mı binde bir olan şeyler bunlar asıl sebebi EYT nin vermiş olduğu ağır yük ve artık sürdürülebilir bir durumda değil ekonomi gerçekten kötü durumda sahte rapor işin bahanesi zaten bunu geriye dönük yapıyorlardı şimdi bu yeni yasa ile daha da ileri gidecek geriye dönük emeklilikelrde içine alıp azar azar acıtmadan ses soluk çıkmadan emeklilerde gidecek.

isteseler yapay zeka ile kimin sahte rapor aldığı hemen belli olur o iş çocuk oyuncağı
ilk defa rapor alıp emekli olanlar acilen kontrol edilmeli
sosyal medyada %90 raporuyla arç satışları incelenmeli orda rapor satışları var burda tertibatlı engelliler mağdur oldu malesef
e-nabızdan yapay zeka ile ilaç kullanmayan hastane geçmişi olmayan kişilerde kontrole tabi olmalı

bu işi genele yaymak şark kurnazlığıdır

hadi bunalrıda geçtim son 10 yılda ÖTV siz araç satışında devletin %90 raporlu yakınlarına bu hak tanınmamalıydı trilyonlarca Türk Lirası kaybı oldu...
derler adama 20 yıldır neredeysdiniz de şimdi sahte rapor olayı ayyuka çıktı bunlar bahane EYT ile sürdüremiyorlar dostlar

daha MEB Sözleşmeli öğretmen maaşı ödeyemiyor sizin haberiniz var mı?

Çok sorun var kime saracak engelliye tabi malesef eğitmsiz ve cahil kitleye ciddi de bir oy oranı var burdan ses te çıkmaz deyip haklar bir bri gidiyor işte mön mön bakıyoruz

@sevals,

Ötv yi gündeme getirenler engelli Emeklilik söz konusu olunca çok sessizler. Bende birlik olamayan engellileri şaşkınlıkla izliyorum

• Beğen
sineğin yağını çıkarmak diye tabir vardır. Yukarıdan akan oluk oluk yağ yetmiyor aşağıdan ne çıkarabiliriz derdine düşmüşler.

Kimsenin korkusu olmasın, biz sahte raporla emekli olmadık o yüzden kaygılanmak manasız. İstedikleri kadar kontrol muayenesine gönderebilirler. Hastalıklarımız yeni cetvelde de eski cetvelde de mevcut.

Devletin sahtekarı olmaz mı? Olur adını siz koyun kimileri der engelli ,kimileri der hırsız, kimileri der yandaş bu yasa bir tabir var cambaza bak cambaza diyerek engelli emeklilik haklarına tecavüz etmek boşuna o kadar pirim ödedik yalancının mumu yatsıya kadar yanar artık lambası yanıyor

Ötv yi gündeme getirenler engelli Emeklilik söz konusu olunca çok sessizler. Bende birlik olamayan engellileri şaşkınlıkla izliyorum
İkiside benim için önemi olmayan mevzular .....kraldan çok kralcı olanlara anlatın derdinizi....devlet hastanesi devlet doktoru devletin kendi belirlediği oranlarda sorun varsa bunu yine dönüp devlet kendi sistemi içinde çözer.....en son verilen raporla uğraşmaz...ayy neyse dedim ya afiyetle yesinler her hakkı...

Ne kadar okeysiniz ya herşeye arkadaşlar. hiç birimizin sahte değil burda belliki ama o hastane koridorlarında o tempoyu o stresi tekrardan yaşatmalarına ne gerek var. ben ortopedik engelli değilim ama orda o sıralarda ne insanlar bekliyor ayakta durmakta zorlanan.herkes her birimiz tekrar rapor almaya gitsek kaç ay sonralara sıra verirler düşünmüyor musunuz?

Sahte rapor ile yani bir şekilde alavere dalavere yapılarak hak edilmeden emeklilik hakkının kazanılması elde edilmiş bir hak değildir, sahtekârlıktır, bunu hak eden bir diğer sakat arkadaşının hakkını gasp etmektir, yani hırsızlık ve ahlaksızlıktır.

Aynı şekilde emeklilik ve benzeri gibi bir hakkı hak etmesine rağmen sakat kişiye bu hakkın verilmemesi için zorluk üzerine zorluk çıkartmak, eziyet etmek de hırsızlık, ahlaksızlık ve gaspın bir başka çeşididir.

Dolayısıyla sakat bir arkadaşımız şeytana uyup bir film çevirmiş ise cezasını çekmelidir. Ancak unutmamak gerekir ki suç kişiye mahsustur, yani cezayı suçlu çekmelidir toptancı mantığı ile gerçek suçluyu bulup onu cezalandırmak yerine herkesi suçlu kefesine koyup topyekûn bir cezalandırmaya gitmek de vicdansızlıktır, doğru değildir ancak kamu otoritesinin de maalesef en kolay başvurduğu bir yöntemdir.

Aslında bize düşen görev alavare delavre çeviren bir sakat gördüğümüzde onu ilgili yere bildirmektir ki ileride biz de toptancı mantığı ile zarar görmeyelim.

Ben böyle düşünüyorum.

Anlamadım birisi aydınlatsın 2022 aylıkları etkileniyormu bundan anlamadım.

@omreg, eskiden aldığın hastalığın 30puan ediyorsa yeni listeyle 10 puan edecek bunuda bir düşün istersen

Benim imkanım olsa bu ülkeyi terk ederim insanların insanlara yakışan bir adalet, bir eşitlik, bir saygı gösteren ülkeler var mı ? Arkadaşlar tası tarağı satıp gitmek istiyorum. Sonuçta engellisinin hak ettiği emeklilik maaşında gözü olan bir yer burası

@OturanBoğa, bu konuda bülent abinin dediğini destekliyorum. Maksat engelli emekliliğini sekteye uğratmak. Kaldı ki bugün 45 sürekli verdikleri raporu 37 ye düşürebilir doktorlar böyle durumda da emeklilik iptal olacak.Sürekli raporum vardı %65, işe girerken yenisini istediler. Aynı hastaneden iki rapor aldım. Biri 5 yıllık diğeri 2 yıllık verildi. Süreklilik kaldırıldı.
Psikiyatri hastalarında doktor ve ilaca göre değerlendirme yapılırken düşük gelme ihtimali yüksek burada tanıştığımız psikoz hastalarına bende dahil doktorların inanmadığı oluyor.Bir arkadaşım bipolar olmasına rağmen doktoru kandırarak sağlam raporu aldı. Bu konu cidden gündeme gelirse zor şartlarda yaşamaya çalışan ve ezilen engelli kardeşlerimiz için hiç iyi olmayacak. Sahte raporun önüne geçmek için yöntemin bu olmaması gerek. Her branştan engelli raporu alırken 2 veya 3 doktora gözüksün daha iyi.

"Sahte rapor"la, engelli olmadığı halde rapor alıp emekli olanın Allah belasını versin!

Bununla beraber, hak edenlerin anasının ak sütü gibi helal olan emekli aylığına dahi birileri göz dikmişse onların da Allah belasını versin. İlaveten, bir takım laf ebeliği ile, mevzuatı eğip-büküp eskiden öyleydi iş değişti, eskinin sakatı şimdiki zamanın değil denilecekse, hukukun tüm kuralları hiç edilecekse, onların da!

Ayrıca, kontrol edeceğim diyerek bu millete eziyet etmeyi planlayan varsa, nahak yere emekli maaşını kesip sonrandan kusura bakma diyecek varsa, böyle olan zihniyetin ve dahi cümlesinin...

Unutmayalım sevgili dostlar, istismar var denilerek ve bunun arkasına sığınarak ÖTV muafiyeti fiilen kullanılmaz hale geldiği gibi bu durum emekli mevzunda da olursa o zaman hep beraber oturup ellerimizi başımızın arasına koyup bizim başımıza bu neden geldi diye düşünürüz.

Halep ordaysa arşın burada. İsteyen istediğim gibi inceleme yapsın, araştırsın, baksın. Kılı kırk da yarabilir. Hiç bir sakıncası yok. Ancak eziyet edilmek isteniyorsa, dur bakalım "alay komutanı!" Orada dur bakalım!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt