Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat statüsünde çalışmıyor olmaktan dolayı sorun yaşar mıyım?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
ben 5 yıldır özel bir şirkette özürlülüğümü bildirmeden normal olarak çalışıyorum
1500 gün sigortalılığım var
2001 mayısında sigorta ilk girişim
bu durum bana zarar verir mi ilerde karşıma sorun olarak çıkar mı
benim durumum nedir bana cevap yazarsanız gerçek olanları çok memnun olurum

şimdiden teşekkürler...

hayır sorun olmaz fakat bir şekilde vergi indirine başvurmanda yarar var

erken emekli olabilmeniz için vergi indirimi almanız şart...

peki ben bu durumda kesinlikle erken emekli olabilirmiyim vede ne zaman emekli olabilirim artı vergi indirimi istersem benden tekrar rapor isteyeceklermi? peki bu rapor düşerse ne olur ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim...

Eğer oranın %40 ve üzeri oluyorsa şartlarını rapor oranına göre tamamlayınca erken emekli olabilirsin.Vergi dairesi seni yönlendirir.

Yeter ki çalışma yaşamınızın dilediğiniz bir aşamasında sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdalığa başvurun ve bu hakkı elde edin: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Erken emekli olmanın şartı emeklilik öncesinde sakatlık indirim hakkı elde etmektir. Bu hakkın ne zaman elde edildiğinin hiç bir önemi yok...

Çalışırken sakatlığınızı bildirip bildirmemek de size kalmış bir şey; paşa gönlünüz bilir :)

sanırım yeni rapor isteyecekler %45 olan raporum %40 ın altına düşerse ne olur yapabileceğim başka bir şey kalırmı yada en kolay yol sizce ne yapmamdır teşekkürler...

Peki neden oranın %45 iken işlemlerini yaptırmadın ki ? %40 altına düşerse bu hayallerinde suya düşer..

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilmek gerek. Belirleyici olan şey bu cetveldir... Kurumlar cetvele aykırı olarak düşük rapor verirse, itiraz hakkınız var...

arkadaşlar benim epilepsiden dolayı %45 raporum var 2004 yılında samsun devlet hastanesinden almıştım. okuduklarıma göre vergi indiriminden faydalanamayacağımı anladım o yüzdende vergi indirimi için hiç başvuru yapmadım 6,5 yıldır normal olarak çalışıyorum yani raporlarımdan hiç söz etmedim şimdi ne yapmalıyım bana doğru yolu izlememde yardımcı olursanız sevinirim cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler...

Cevabı yukarıda verdim diye düşünüyorum?

artık hastanenin verdiği rapor esas alınacakmış diye yazılar okudum. bu doğrumu eğer doğruysa benim şimdi %45 olan raporumla direk vergi indirimini kesin alabilirmiyim saygılarımla....

Üst Alt