Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sara mıyım şizofreni mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ahmet T

Aktif Üye
Konular
62
Reaksiyonlar
142
sara hastalığı şizofreni ile benzerlikleri var mı sarada olan şizofrenide de olur mu hocaya gitmiştim sen sarasın dedi doktor paranoid şizofreni diyor 2007 den beridir ilaç kullanıyorum tedavi görüyorum sanırsam hastalık geçirmiyor ilaçlar yeni bir belirti çıkmasını önlüyor rahatlatıyor beyin fena uyuşuyor ilaçların fena yan etkileri oluyor solian leponex kullanıyorum acaba şizofreni değil de sara olabilir miyim ?

sara ile şizofreni arasında dağlar kadar fark var.
o hoca yemiş seni
doktora güven

bende bayılma yok yanlız ölmeye yatıyorum

Ahmet T

O hocanın Allah belasını versin.
Doktoruna güvenmeli ve ilaçları muntazam şekilde kullanmaya devam etmelisin kardeşim.

Hoca denilen kişi = oradan buradan temin ettiği büyü kitapları ( kitapların adını yazmıyorum kurcalamak isteyen olur ) ve ayetlerden bakarak yada arapça yazamıyorsa kopya kağıdını üzerine koyarak yazı yazan , muska sihir yapan kişidir . Tıbbi yeterliliği olmadığından çeşitli hastalıklara tanı koyarak sen de bu var diyen alalede insandır .

Doktor denilen kişi = 6 yıl tıp fakültesin de öğrenim gören ve sonrasında branşla ilgili staj yapan , günde onlarca hastayı gören ,tanıyan , teşhis koyan şifacıdır .

Şimdi tıbbi öğrenim olmayan benzetmeyle yorum yapıp teşhis koyana mı inanırsın yoksa bu konuda ilim irfan sahibi hekimlere mi inanırsın . Hangi hastalıktan şikayet olursa olsun doğru kararı hekim verir .

OturanBoğa

pazartesi doktora hap yazdırmaya gittim babam bu yine ilacını bıraktı dedi doktor kızdı hastaneye yatarsın dedi

ilacını bırakma ahmet akıl hastanesine düşersin oralar berbat

adnan-oktarin-akil-hastanesi-donemi_8840503-76840_640x360.jpg

İlaç Uyuşturucudur.
Sara tarzı hastalıkların % 70'i cinden kaynaklanır. sadece Kur'an ile Rukye yapan birkaç Rukyeci var onlara 1-2 kez gidin. Eğer geçmezse hastalık bedenidir, sonra doktora gidersiniz

Hocanın Allah belasını versin.sara hastası bayılır.sen doktoruna güven.

VurdukDibine

psikiyatrik ruh hastalıgı 86 çeşit hastalık var beyin 86 çeşit tiribe giriyor

sen şizofreninin hangi çeşidisin negatif falan dedin öyle bir çeşit yok kanka

şaka bir yana 5 çeşit şizofreni var paranoid tip dezorganize tip ayrışmamış tip katotonik tip bide basit tip şizofreni var senki hangisi

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Bilmiom da cok mutluyum umrumda değil

BAKIRKÖYDE KAVGA HAKİM DÖNER BIÇAKLARIYLA
BABAN DAHİ GELEBİLİR BI TARAFIN MI KALKTI GANGSTA ABLA

Hoca doktor mu da teşhis koyuyo mal

hocaların 1 aylık maaşını vermeeyin ezanı bile okumaz

27067441_991406174342459_8171233830765308358_n.jpg

Hocalar emekli olunca namaz kılmayı bırakıyor zaten.

4000 tl maaş alıyorlar 1600 tl asgari ücret alana şülretmeyi öğretiyorlar.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Bu hocayı çok severim bu hocalardan değil

Yok yok bu hoca kaliteli biridir :)

Buna diyen üfürükçülerden:D

Recebin filminde vardıya:))

Her sara hastası bayılmaz efendim.

Hocanın Allah belasını versin.sara hastası bayılır.sen doktoruna güven.

Yukarda yazdığım gibi her sara hastası bayılmaz

İlaç Uyuşturucudur.
Sara tarzı hastalıkların % 70'i cinden kaynaklanır. sadece Kur'an ile Rukye yapan birkaç Rukyeci var onlara 1-2 kez gidin. Eğer geçmezse hastalık bedenidir, sonra doktora gidersiniz

Yemin ediyorum kökünüz kuruması için elimden geleni yapiyorum. Bana bu tür hastalar geldiği zaman etrafında ki insanlar öyle inandırmış ki hastalıkları cinden büyüden felandan fistandan olduğu.
Sonra derler neden İslama inanmiyorsun al işte cehaletin dibini yaşayayıp hasta insanları dahada dibe sokuyorlar b

Ben 3 farklı hocaya gitmiştim

%00.1 lik bir değişim olmamıştı bende

Yalan yok görüyorsunuz harikayım
Anlatmaya gerek yok
Ilaçla iyileştim

Uyuşturucu ile ilacı ayıramayan ortaçağ kafası dangalaklar foruma bile sızmış.

Anlaatmaya gerek yok, görüyorsunuz

ÖzgürKız

her sara hastasının bayılmadığını ben de biliyorum.dalıp gitme.... şeklinde de oluyor.e hoca doktor mu ne bilecek sara mı değil mi?EEG mi çekmiş...uzmanı mı?

bu hükümet adamı işte böyle tarikatlara hacı hocalara inandırdı zorla,her türlü bilimi ilimi inkar ederek ve ettirerek!!

Muhammedi

Yahu ne alakası var epilepsi ile cinlerin!

[FONT=sans-serif]engel beyninizde ne demek! Engelliler hakkındaki bir forum sitesinde bir engellilik halini nasıl tahkir unsuru olarak kullanıyorsunuz???[/FONT]

hozgul

Ben nice engelli kardeş gördüm sağlamlardan daha sağlam; nice bedenen sağlamlar gördüm fikir engellisi.
İslam dininde cinlerin insanlara etkisi vardır. Bunu inkar etmek akli engeldir!

merhabalar,

şöyle bir vaka olmuştu bizzat gözümle gördüm olayı.

benim ablam cinleri görüyordu vaktiyle. cinler insanların ağzına burnuna hatta damarlarına kadar girerler benim bildiğim kadarıyla .

bir hocaefendi şöyle demişti eğer ablamın ağzına bedenine giren cinler boğazda yanlışlıkla mukozaya değerse köpürme olur ve bu çok tehlikeli demişti ,sanırım ölebileceğini söylemişti.

ve bu olmuştu birdefa ..

çok korkmuştum ..

bende günahkar bir kulum ama cinlere islam inancımdan dolayı inanıyorum

Yemin ediyorum kökünüz kuruması için elimden geleni yapiyorum. Bana bu tür hastalar geldiği zaman etrafında ki insanlar öyle inandırmış ki hastalıkları cinden büyüden felandan fistandan olduğu.
Sonra derler neden İslama inanmiyorsun al işte cehaletin dibini yaşayayıp hasta insanları dahada dibe sokuyorlar b

merhaba ,sistem yerleşmiş tek başınıza birşey yapabileceğinizi sanmıyorum ...yani olsada çok az şey yapabilirsiniz. bu ve üstteki yorumumdan da anlaşılıyorki hem yazdığınızı destekliyorum hem de karşı çıkıyorum.

burada yaygın bir ortak özellik var o da çok şeyi bilmediğimiz.

ama sistem yerleşmiş ,tek başınıza hareket ederseniz kendinize yazık etme ihtimaliniz bile var ama tabiiki çok farklı bir yolu deneyecek olursanız çok bambaşka bir kapıyı da açabilirsiniz ama kendinize zarar verme olasılığınız da artar.

bugün psikiyatri biliminde kulanılan ilaçların içeriği (farmakolojik olarak) niye böyle düzenlenmiş ve nöron sisteme tam olarak etkisi nedir bilinmiyor ..

ama yapmış olduğunuz çalışma bilimsel bir dergide yayınlanırsa iş değişir.

ahmet22 ne cin görmesi. Dopamin aşırı yükselince halüsinasyon görür ve ses duyar.

Baliyi çekince cinler musallat oluyor mu diyorsun?

Arkadaşlar saçma sapan şeylerle kafanızı karıştırmayın. Psikiyatrik rahatsızlığı olanların zaten kafası karışır, bir de böyle akıl dışı şeyler okuyunca iyice bir tedirginlik doğar.

Akıl hastalığı tıpkı fizyolojik diğer hastalıklar gibi kimya ile ilgilidir. Beyin kimyası bir nedenle bozulur ve kişinin düşünme yapısı dengesizleşir. Buna bir de aile-çevre koşullarının zorluğu eklenince, işler iyice zorlaşır.
Bunlarla baş etmenin yolları da bellidir: ilaç, terapi, sakin bir gündelik yaşam. Bunun dışında bir şey duyarsanız yapmanız gereken tek şey "arkanızı dönüp gitmek", gülüp geçmektir.

OturanBoğa

Yani yazdıklarınız mevcut bilgilerle hem doğru hem yanlış ...çünkü psikiyatride olanaksız olan olanak haline gelebilmekte. çok çok sıradışı şeyler normal sayılmakta veya çok çok normal birşey anormal kabul edilebilmektedir. bunlar benim doğal gözlemlerim tam olarak bilimsel bir yanı yok bu söylediklerimin..

ama iki şey söyleyeceğim

1) henüz birçok şeyi "bilmiyor" olduğumuzdan bence ne o arkadaşın söylediği yanlış nede ahkam kesenlerin

2) bu yazdığınız bir şizofrenin güzel , disiplinli bir iş çıkaramayacağı anlamına gelmemeli (heralde bunu kastetmediniz)

ayrıca sinir sistemi beyin den (veya mss den) ibaret değil ,sonuçta afferent ve efferent bölünme var. bu demek oluyor ki sinir sistemine biçok organ hatta vücudun tamamı katılıyor ..(periferal sinir sistemi)

ya işte anlamlı bişey söyleyebilmek için bilimsel bir dergide yayın yapmak lazım

ben bunu çok istiyorum inşallah olur amin amin amin

özgür kıza mesaj attım umarım olumlu bi cevap alırım her taraftan :)

https://www.nature.com/tp/ (scope şurda :https://www.nature.com/tp/about) icmje ye kayıt yapılacak ama bu en son aşama

not: özgür kız çalışmamın cinle minle alakası yok...normal bilimsel bir çalışma denemesi collaboration teklifmi kabul ederseniz memnun kalırım ,doktora öğrencisi olduğunuz söylemiştiniz psikolojide o yüzden bu teklifi yaptım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt