Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şehirler arası seyahatler de engellilere ücretsiz mi oldu?

ayancik57

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
SLM...
Arkadaşlar yeni çıkan kanun geregi ücretsiz şehiriçi ve şehirdışı yazıyor.acaba bu nasıl olacak.yani ben otogardan başka bir şehire ücretsiz gidebilecekmiyim.

sadece tren ve deniz yolu ile ücretsiz gidersin..fırmalara böyle birsey de orda bide dayak yersin :D

YHT ne demek Fatih kardeş. Neyin kısaltması? Ulaşımla ilgili bir şey mi?

Haberler > 65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLER İÇİN TRENLERDE ÜCRETSİZ VE İNDİRİMLİ SEYAHAT BAŞLADI

4 Mart 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6495 Sayılı Kanuna göre;
- 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ücretsiz, şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerinde ise % 50 indirimli seyahat edebilecekler.
- % 40 ve üzeri engellinin kendisi, %50 ve üzeri engelli olup, “Ağır Engelli Raporu” bulunanların kendisi ve beraberindeki bir refakatçisi,
- Kanunlarla ücretsiz seyahatlerden yararlanan yolcuların yanı sıra vazife malullerinin anne, baba ve 25 yaşını aşmamış çocukları; banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ve şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerde (yataklı, kuşetli ve Business vagonlar hariç) ücretsiz seyahat edebileceklerdir.
Bu indirim ve ücretsiz seyahatlerden yararlanabilmek için;
65 yaş üstü yolcularımızın nüfus cüzdanı, engelli yolcularımızın Başbakanlık Özürlüler İdaresinden veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınmış Engelli Kimliği, engel oranı işlenmiş ise nüfus cüzdanı, hiç birinin bulunmaması halinde sağlık raporu, Vazife Malullerinin yakınlarının ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan alınan kartları ibraz etmeleri gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları

TCDD engelliye şehirlerarası ücretsiz olacak kanunu sadece ağır engellilere uyguluyor

Şehir içi ve marmaray'ı ücretsiz yapmış ama kötü haber %40 ve üzeri normal engelliye yani ağır özürlü ibaresi olmayan engelliye sadece %50 indirimli ücretsiz değil ama sadece banliyöler ücretsiz bugün TCDD sitesinde yayınlandı

bu nasıl kanun bende şimdi TCDD sitesine baktım P indirim diyor engelliye TCDD görevlileri kanunu detaylı okuyamadı sanırım ...bu sorunu BİMER e şikayet etmek lazım

Haberler > 65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLER İÇİN TRENLERDE ÜCRETSİZ VE İNDİRİMLİ SEYAHAT BAŞLADI
05.03.2014

4 Mart 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6495 Sayılı Kanuna göre;- 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ücretsiz, şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerinde ise % 50 indirimli seyahat edebilecekler.- % 40 ve üzeri engellinin kendisi, %50 ve üzeri engelli olup, “Ağır Engelli Raporu” bulunanların kendisi ve beraberindeki bir refakatçisi,- Kanunlarla ücretsiz seyahatlerden yararlanan yolcuların yanı sıra vazife malullerinin anne, baba ve 25 yaşını aşmamış çocukları; banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ve şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerde (yataklı, kuşetli ve Business vagonlar hariç) ücretsiz seyahat edebileceklerdir.Bu indirim ve ücretsiz seyahatlerden yararlanabilmek için;65 yaş üstü yolcularımızın nüfus cüzdanı, engelli yolcularımızın Başbakanlık Özürlüler İdaresinden veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınmış Engelli Kimliği, engel oranı işlenmiş ise nüfus cüzdanı, hiç birinin bulunmaması halinde sağlık raporu, Vazife Malullerinin yakınlarının ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan alınan kartları ibraz etmeleri gerekmektedir

arkadaşlar çok yanlış okuyorsunuz ekpss hazırlananlar için tcdd burda nedemek istemiş sorusu gibi dikkatli okumak lazım 65 yaş üstü olanlar şehirler arasında yüzde 50 indirim dioyor engelli olup yüzde 40 ve üzeri olanlar kendisi yüzde 50 ve üzri olup ağır özürlü olanlar hem kendi hemde refakatcısız üçretsiz yararlanır burdan bu anlaşılır biraz dikkat lütfen

[FONT=Calibri] % 40 ve üzeri engellinin kendisi, %50 ve üzeri engelli olup, “Ağır Engelli Raporu” bulunanların kendisi ve beraberindeki bir refakatçisi[/FONT]

Diyor ki; % 65 yaş üzeri için şehirler arası % 50 fakat alt kısımda engelliler için ücretsiz olduğu belirtilmiş.Ben bizzat aradım sordum.Bedava.

% 40 ve üzeri engellinin kendisi, %50 ve üzeri engelli olup, “Ağır Engelli Raporu” bulunanların kendisi ve beraberindeki bir refakatçisi,
- Kanunlarla ücretsiz seyahatlerden yararlanan yolcuların yanı sıra vazife malullerinin anne, baba ve 25 yaşını aşmamış çocukları; banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ve şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerde (yataklı, kuşetli ve Business vagonlar hariç) ücretsiz seyahat edebileceklerdir
okuyun okuyun dikatli okuyun yüzde 50 olan 65 yaş üstü olanlar ağır engeli olanın refakatçiside ücretsiz olacak

bu devlet ne yapacak daha hala beyenmiyorsunuz ya yuh artık

işte insanlar bilip bilmeden hemen veryansın hemen bimere saldırıyor sanki babasının malı tcdd bi okuyun alevlenmeyin

açıklamayı iyi okuyun % 40 engellinin kendisi ücretsiz diyor refakatçi % 50 olanlara refakatçi ücretsiz

ben bugün aradım eskişehir garı kadın başladı dedi engellilere ücretsiz olmuş hayırlı olsun hepimize ::))

SADECE BANLIYO MARMARAY UCRETSIZ ŞEHIR İÇİ TRENLER. SADECE 65 YAŞ DİKKAT! ENGELLIYOK BEN MI YANLIŞ OKUDUM
%40ENGELLI ŞEHIRLER ARASI P INDIRIM
P ve AĞIR ENGELLIYE kendısı ve rafakatcısı ŞEHIRLER ARASIP İNDİRİM

vazife malullerinin anne, baba ve 25 yaşını aşmamış çocukları; banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ve şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerde (yataklı, kuşetli ve Business vagonlar hariç) ücretsiz seyahat edebileceklerdir

05.03.2014

[FONT=Calibri][/FONT]
4 Mart 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6495 Sayılı Kanuna göre;- 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ücretsiz, şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerinde ise % 50 indirimli seyahat edebilecekler.[FONT=Calibri][FONT=verdana][FONT=Calibri]- [/FONT][/FONT][/FONT]% 40 ve üzeri engellinin kendisi, %50 ve üzeri engelli olup, “Ağır Engelli Raporu” bulunanların kendisi ve beraberindeki bir refakatçisi,- Kanunlarla ücretsiz seyahatlerden yararlanan yolcuların yanı sıra vazife malullerinin anne, baba ve 25 yaşını aşmamış çocukları; banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ve şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerde (yataklı, kuşetli ve Business vagonlar hariç) ücretsiz seyahat edebileceklerdir.Bu indirim ve ücretsiz seyahatlerden yararlanabilmek için;65 yaş üstü yolcularımızın nüfus cüzdanı, engelli yolcularımızın Başbakanlık Özürlüler İdaresinden veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınmış Engelli Kimliği, engel oranı işlenmiş ise nüfus cüzdanı, hiç birinin bulunmaması halinde sağlık raporu, Vazife Malullerinin yakınlarının ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan alınan kartları ibraz etmeleri gerekmektedir
NASIL OKUYORSUNUZ BEN ANLAMIYORUM YA YÜZDE 50 VE ÜZERİ ENGELLİ OLANLARI YÜZDE ELLİ İDİRM DİEMİ OKUYORSUNUZ NE İÇTİN SİZ YAHU YÜZDE ELLİ OLUP ENGELLİ OLANLARINDA KENDİSİ VE REFEKATCİSIDA ÜCRETSİZ YARARLANACAK DİYOR

65 yaş üstü olanlar şehirler arası seyahtte yüzde 50 indirim diyor

ANAHAT VE BANLİYÖ TRENLERİNDE ÜCRETSİZ SEYAHAT EDENLER

Aşağıda belirtilen yolcular, Anahat yolcu trenlerinde bilet ücreti ödemeden yolculuk etme hakkı sağlayan belgeyi göstermeleri koşuluyla ücretsiz seyahat ederler.
-Milli Mücadeleye iştiraklerinden dolayı kendilerine İstiklal Madalyası verilmiş olanlar,
-1950 yılında Türk Tugayının Kore’ye ayak bastığı tarihten başlayarak 1953 yılı Pan-Munjon Ateşkes Anlaşmasına kadar Kore’de fiilen savaşa katılmış olanlar,
-1974 yılında Temmuz 1 inci ve Ağustos 2 inci Barış harekâtına Kıbrıs’ta fiilen görev alarak katılmış olanlar,
-Harp Malulleri,
-Terörle mücadelede yaralanan veya sakatlananlar,
-2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna göre asayiş ve güvenliğin sağlanmasında görevli iken yaralanan veya sakatlananlar ile,
-Vazife malullerinin,
a)Kendileri,
b)Eşleri,
c)Şehitlerin eşleri,
d)Dul eşleri,
e)Yetimleri,
f)Şehitlerin anne ve babaları,
-5774 Sayılı Kanunun 8. Maddesi gereğince sadece “Devlet Sporcusu”
- Ayrı bir yer istememek koşuluyla 0-6 yaş (dahil) çocuklar,
Görev gereği servis kartı, servis karnesi (yataklı dahil), görev permisi, erzak kartı, okul kartı ve 3625 Formla seyahat edenler ve demiryolu aralarında görevli bulunan personel (Trafik Cetveline kaydettirmek koşuluyla).

cidden anlayamıyorum insanları hemen telaş yapıyorlar oku bir daha oku olmadı başkasına okut. hayır bu konu ile ilgili forumda okadar çok konu varki ayrı başlık açmanın anlamı ne? hal böyle olunca ömss'den niye düşük puan aldım diye veryansın edersiniz.

YHT ne demek Fatih kardeş. Neyin kısaltması? Ulaşımla ilgili bir şey mi?
(yüksek hızlı tren) öğle saatlerin de aramıştım tüm oranlara yht %50 indirim li demişlerdi şimdi aradığımda ise %40 - %59 arası %50 indirimli olduğunu %60 ve sonrasının da tamamen ücretsiz olduğunu söylediler galiba tcdd mevzuattan haberi yok ankarada tüm belediyeye ait araçlar otobüs metro ve ankaray tamamen ücretsiz ayrıca kent kart ile

şehirlerarası otobüsler ücretsiz oldu mu.yararlanabilmek için nerden,hangi kartı çıkartmak lazım.

iyide arkadaşlar orda sadece ağır engelliler ücretsiz yararlanabilir demiyor ki dikkat ederseniz şöyle diyor %40 engelli olanlar kendisi %50 ve üzeri ağır engelli olanlarada kendisi ve bir yakını diyor

acaba şehirler arasıda ücretsizmi anlamna geliyor %40 engellilere ve %50 ve yukarısı indirimlimi oluyor ücretsizmi ?

veya sadece ağır engellilere mi ücretsiz ? yada %50 mi indirimli oluyor yayınlaıkları yazı biraz karış kuruş olmuş kim ne nasıl neyden yararlanacağı

zannedersın memleketın engellilerı o hızlı tren senın bu marmaray benım fellıkfellık dolanıyolar.
bedava olaydı bi izmir -kars yapardım nısan mayısda nasılsa iş güç yok:D

[FONT=Times New Roman] [/FONT]Şehir içi toplu taşıma hizmetleri: Şehir içi kara ve deniz taşımacılığında taksi, taksi dolmuş, dolmuş,rekreaktif, turistik ve servis amaçlı kullanılan araçlar hariç olmak üzere; demiryolları ve denizyollarının şehiriçihatlarında sunulan toplu insan ulaşımına yönelik hizmetler ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs veya şirketlere ait olup da mevzuatına göre ayakta yolcu taşıyabilen araçlar ya da demiryolları ve denizyolları araçları kullanılmak suretiyle sunulan şehir içi toplu insan ulaşımına yönelik hizmetleri,

Şehir içi toplu taşıma hizmetleri: Şehir içi kara ve deniz taşımacılığında taksi, taksi dolmuş, dolmuş,rekreaktif, turistik ve servis amaçlı kullanılan araçlar hariç olmak üzere; demiryolları ve denizyollarının şehiriçihatlarında sunulan toplu insan ulaşımına yönelik hizmetler ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs veya şirketlere ait olup da mevzuatına göre ayakta yolcu taşıyabilen araçlar ya da demiryolları ve denizyolları araçları kullanılmak suretiyle sunulan şehir içi toplu insan ulaşımına yönelik hizmetleri,

TCDD RESMİ SAYFASINDAN
4 Mart 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6495 Sayılı Kanuna göre;- 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ücretsiz, şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerinde ise % 50 indirimli seyahat edebilecekler.- % 40 ve üzeri engellinin kendisi, %50 ve üzeri engelli olup, “Ağır Engelli Raporu” bulunanların kendisi ve beraberindeki bir refakatçisi,- Kanunlarla ücretsiz seyahatlerden yararlanan yolcuların yanı sıra vazife malullerinin anne, baba ve 25 yaşını aşmamış çocukları; banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ve şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerde (yataklı, kuşetli ve Business vagonlar hariç) ücretsiz seyahat edebileceklerdir.Bu indirim ve ücretsiz seyahatlerden yararlanabilmek için;65 yaş üstü yolcularımızın nüfus cüzdanı, engelli yolcularımızın Başbakanlık Özürlüler İdaresinden veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınmış Engelli Kimliği, engel oranı işlenmiş ise nüfus cüzdanı, hiç birinin bulunmaması halinde sağlık raporu, Vazife Malullerinin yakınlarının ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan alınan kartları ibraz etmeleri gerekmektedir.

şehirlerarası deniz ulaşımında ido da ücretsiz değilmiş

İDO'yu aradım biz %25 indirim uyguluyoruz sadece cevabını aldım

arkadaşlar sabırlı olun kanun resmi gazetede 4 martta yayınlandı. ayrıyeten şunuda söyleyeyim kanuna göre yüzde 40 üstü engelli ve ağır engelli ibaresi olup refakatçiye ihtiyacı olanlara da (refakatçisi dahil) şehiriçi banliyö,marmaray,deniz ve kara toplu ulaşım ücretsiz,şehirlerarasında ise yüksek hızlı ve yataklı trenlerin normal koltukları (yataklar dahil değil) ve şehirdışı deniz ulaşımı ücretsiz!! biraz sabırlı olun 1 aya kalmaz tüm bu kurumlar kendi mevzuatını düzeltir gerekli değişikliği yapar tüm bilet satış personelide bilgilenir..kendilerine yukarıdan daha yazı gelmediği için biraz gecikir bu işler..sabırlı olun lütfen..

Başbakanlığın vermiş olduğu özürlü kartı ile seyahat edebilirmiyim. Yada ücretsiz faydalanmak için nereye başvurmam gerekiyor.

halk otobüsleri de ücretsiz olacakmış arkadaşlar. ben Ankara dan 153 aradım. yakında özel halk otobüslerine de bildireceğiz dediler.

Üst Alt