Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şehirler arası ulaşımda engellilere uygulanan indirime kontenjan sınırı var mı? [Soru]

izzetvelezzet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Geçen gün şehirlerarası yolculuk için bir otobüs firmasından bilet almak istedim, kimliği göstererek yüzde 50 indirim hakkımı kullanmak istedim, "engelli kontenjanı dolu" dediler, "ne demek o engelli kontenjanı" diye sordum, her otobüste 2 koltuk engelli kontenjanı varmış, 1 otobüste 2 koltuktan fazla engelli bileti vermiyorlarmış, yeni bir uygulamaymış, engelli bileti suistimal edildiği için böyle bir uygulamaya geçmişler. Ben de planladığım saate değil de başka saate bilet almak zorunda kaldım.
Bu engelli kontenjanı uygulaması yasal mı?
Ben engelli kotenjanlarının boş olup olmadığını nasıl bilebilirim ki? Bilet görevlisi her zaman kontenjan dolu da diyebilir, kendileri suistimal ediyorlar, bir de insanları suistimal etmekle suçluyorlar.
Zaten neyi doğru dürüst yapıyoruz ki? Bir kolaylık çıkarıyorlar, onu da zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.

Böyle bir şey yok. Yeni çıktıysa bilemem ama, hiç ihtimal vermiyorum. Bence uyduruyorlar... (bkz: şikayet).

İlgili firmaya konuyla ilgili eposta gönderdim. İlgili eposta aşağıda. Gelen cevap sanırım konuyu az ya da çok açıklığa kavuşturacaktır, gelen cevap konusunda da bilgilendiririm.

---------------------------------

Merhabalar.
Geçen gün firmanızdan bilet almak istedim, engelli olduğum için kimliği göstererek yüzde 50 indirim hakkımı kullanmak istedim, "engelli kontenjanı dolu" dediler, "ne demek o engelli kontenjanı" diye sordum, her otobüste 2 koltuk engelli kontenjanı varmış, 1 otobüste 2 koltuktan fazla engelli bileti vermiyorlarmış, yeni bir uygulamaymış, engelli bileti suistimal edildiği için böyle bir uygulamaya geçmişler. Ben de planladığım saate değil de başka saate bilet almak zorunda kaldım ve planlarım aksadı.

Böyle bir uygulamanız var mı gerçekten?
Varsa yasal dayanağı konusunda bilgi alabilir miyim?
Varsa yanlış bulduğumu, bir otobüste 2 kişiden fazla engelliye indirim yapılmamasını saçma bulduğumu, bu konu suistimal ediliyorsa gerekli önlemin bu olmadığını ve bu şekilde engellileri mağdur ettiğinizi düşünüyorum, ve engellilere yönelik böyle bir kolaylığı zorlaştırmanızın nedenini anlayamadığımı belirtmek istiyorum.

Böyle bir uygulamada tüm engelli kontenjanları doluysa ne olacak yani? Ben engelli kontenjanlarının boş olup olmadığını nasıl bilebilirim ki? Bilet görevlisi her zaman kontenjan dolu da diyebilir, firmaların ve görevlilerin böyle bir uygulamayı suistimal etmeyeceğinin garantisi nedir?

Teşekkürler,
iyi çalışmalar.

Üst Alt