Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şehirler arası yolculuklarda engellilerin hakları..?
Özürlü kimlik kartımı alalı bi 15 gün oldu.Ben Erzurum'dan Ankara'ya gitmek istesem, bu kartla ücretsiz gidebilirmiyim.oran %68 (otobüs veya trenle) şimdiden sevgili yöneticilere ve arkadaşlara teşekkürler.
şehirler arası otobüs işletmelerinde liste fiyatı üzerinden %50, trenlerde %20, her ilde değişen şehir içi taşımacılında da indirim var. sadece özel havayollarında indirm yok. bir kaç defa sordum pegasusa yok oldugu ifade edildi.
HAS Turizm (Antakya) %50 indirim yapıyor. Bazı görevliler mırın kırın ediyor, sakatlık oranının %60 ve üstü olması gerektiğini söylüyor. Ben de kanunda öyle bir şey yazmadığını söyledim. Bazıları suistimal ediyormuş. Ben de otobüste kontrol edin, suistimal varsa yolcuyu indirin dedim. Kurunun yanında yaş da mı yansın?
size caydırıcı olsun diye, bir takım bahaneler sunabilirler ama
siz asla hakkınızı onlara bırakmayın!
(hemen hemen bütün otobüs firmaları ilk önce bu tarz seyleri söylüyor..)
Evet böyle bir indirim var % 50 ama bunu her firma kendi kafasına göre değiştirebiliyor. Atıyorum; Ankaradan istanbula gideceksiniz bilet ücretiniz 40 tl. firma bu bileti size normalde 20 tl vermesi gerekiyo ama öle yapmıyo işte 30 tl ye de verebiliyo. Siz itiraz etsenizde işte % 50 indirim olduğunu söylesenizde bize gelen yönetmelik gereği böyle almak durumundayız diye cevap verebiliyorlar. Bilmem anlatabildim mi?