Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şehirlerarası Otobüslerdeki İkramlar

hayalet73

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben normalde şehirlerarası seyahatlerimi kendi aracımla yaparım fakat geçen hafta babamın rahatsızlığı yüzünden acilen memleketim olan Ordu'ya gitmem gerekti ve yollarda kar olduğu için otobüsle gitmeye karar verdim. Eskiden beri kaliteli olduğunu düşündüğüm bir firma olan Ulusoy Seyahatten biletimi aldım ve yola çıktım. Otobüste yaşadığım diğer aksaklıkları es geçip beni oldukça şaşırtan bir uygulamadan bahsedeceğim:
Otobüste ikram kısmı başladı ve görevli gelip önüme bir dilim kek koyarak ne içeceğimi sordu. Dedim kahve istiyorum fakat kek yemem tuzlu birşey alayım. Birinci şok ikramda kekten başka bişey yok ve ardından ikinci şok kahve diye üçü bir arada olan bir ürün var. Ben ömrümde şekerli kave içmemişim ve sade kahve ikramda yok. Çözüm basit; görevli dedi ki çay içeceksiniz o zaman. Eyvallah çay içtik. Kısacası otobüste bulunan yegane şekersiz şeyler su ve çay ki buna sınırsız ikram diyorlar. Varınca firmaya bir mail atarak aksaklıkları bildirdim. Aldığım cevap size yüzde yirmi indirim veriyoruz bununla yetinin gibi bişeydi.
Konunun özüne gelince ülkemizde yaklaşık 10 milyon kişinin diyabetli olduğu tahmin ediliyor. Ben de bunlardan biriyim ve bu forumda da diyabetli arkadaşlar var. Sizin yaşadığınız bu tür maceraları da öğrenmek isterim. Bu konu ile ilgili sağlık bakanlığına başvurmayı düşündüğümden sizlerin de yaşadıklarınızı paylaşmanızı ve bunları birleştirerek bir baskı unsuru oluşturmayı amaçlıyorum. En azından hangi firmayla seyahat edeceğimize karar verebileceğimiz bir başlık olabilir burası.

Metro seyahat indirimde gık demezdi ek sefer koydum indirim yapamam dedi öğrenci dönüşlerine denk geldi :D fırsatçılarrrr :D ama Allah var ikramları v.s iyi

ANADOLU ULAŞIM ne ikamda nede engelli indiriminde hiçbir sorun çıkarmıyor TAVSİYE EDERİM

İkramlar konusunda sorun olsada en büyük sorunlardan birtanesi aynı biletin bir kaç kişiye kesilmesi ve telefonla yert ayırtığımızda arkakapının hemen karşısı veya kapının arkasını veriyorlar... Başka yer yokmu dediğinde yerlerimiz dolu diyorlar halbuki yalan... Seyahatler konusunda sorunlar saymakla bitmiyor maalesef...

Mersin Seyehat indirim konusunda duyarlı sorun etmiyor ikramlar desen güzel...

temmuz da metro ist - izmir seferine indirim yapmamıştı bana çok iyi hatırlıyorum..

Metro Herzaman sorun çıkartıyor yada hep bana denk geliyor bir çok yere gittim seyehat ettim ama indirimli bilet alamadım liste fiyatı deyip geçiştiriyolar...bazen yinede alıyorum yada kafam atıyor aynı para deyip başka firmadan alıyorum :S

bir de şu sorun var,

istanbuldan - izmire gidiş sırasında metrodan aldığım bilette indirim yok, olsa da 5 tl falan indirdiklerini söylüyorlardı.

İndirim konusunda Karayolları yönetmeliğinde bir hüküm vardı diye biliyorum. Bu konuda bilgisi olan kimseler varsa paylaşırlarsa seviniriz.

Tren seferleride durduruldu. Kısmet işte ya oğlum Bilecikte okuyor. 7 TL ye geliyordu şimdi otobüsle 30 TL. Otobüs firmaları minibüsçüler burunların kıl aldırmazlar artık millet mecbur ya.

Bilet fiyatları için firmaların ulaştırma bakanlığına bildirip oranın onayıyla uyguladıkları bir tarife listeleri var diye biliyorum.Ama o listeyi uygulayan yok sonuçta.kampanya internet vs. diye zaten indirimli bilet alıyorsunuz. iş resmi indirime gelince de tarife üzerinden indirim yaptıklarından ya çok komik oluyor ya da zaten mevcut bilet fiyatına denk geliyor. hava yolları için de aynı durum geçerli.

hayalet73;

Birkaç yıl önce bende ulusoy ile yolculuk yaptım. bolu civarında dinlenme tesislerine geldiğimizde araçtan indim etrafa bakınırken ulusoyun lüx otobüslerinin mola yerine geldiğini gördüm fakat lüx araçlar ile bizim tesislerin hemen yanında ki tesislerin önünde durduğunu görünce muavine sordum biz neden o lüx bölümde durmadık diye muavinin cevabı şu oldu onlar kalbur üstü insanlar dedi . hemen cevabı yapıştırdım bende desene sende bizdensin dedim muavin nasıl yani dedi kalifiye muavin olsan senide lüx araçlara verirlerdi dedim. Muavin biraz bozuldu hiç ses çıkarmadan otobüsün yanına gitti. ve benim için ULUSOY firması bitti. Saygılar

Gördüğüm ve anladığım kadarıyla Ulusoy firması Varanı da almış.Yakın tarihte varanla yolculuk yapan varsa durumu paylaşabilir mi acaba? Malum, eskiden millet kraker dağıtırken Varan kahvaltı tabağı veriyordu. Şimdiki hali nedir acaba?

Üst Alt