Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastasıyım. 5300 prim günüm ve 85 SSK başlangıcım var. Ne zaman emekli olurum?

ertugrul01

Aktif Üye
Konular
387
Reaksiyonlar
0
merhaba
diyabet i yani şeker hastası olanlar %40 ve üzeri özürlü rapor olursa malülen emekli olabiliyormu yaş 43 ve sigorta başlangıcım 1985 ayrıca 5300 gün prim ve 25 yılımı doldurdum. normal emeklilik ile malülen emeklilik arasında baglanacak maaş da fark olurmu birde vergi indirimi nerden nasıl alınıyor ve kullanılıyor
Not:Diyabet olanlar a %40 özürlü raporu veriyorlarmı.
lütfen bu konularda yardımcı olurmusunuz.

Rapor oranınız ne olur bilemem ama ;
Diyelim ki %40-%59 rapor aldınız ve bu oranlar ile malulen emekli olamazsınız malulen emekli olabilmek için tek hastalık/rahatsızlıktan %60 ve üzeri rapor almanız gerekli..
%40-%59 arası alacağınız bir rapor ile vergi ind.hakkı kazanıp engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olursun.....
3 derece vergi ind.hakkınız varsayımı ile;
15 yıl 3600 güne tabi olursunuz ve hemen emekli olabilirsiniz..
Normal emeklilik ile erken emeklilik arasında baglanacak maaş da fark yoktur....

%40-%59 arası alacağınız bir rapor ile vergi ind.hakkı kazanıp engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olursun..... diyorsunuz

ben şu an çalışmıyorum. vergi indirimi çalışanları kapsamıyormu.lütfen bu vergi indirmini açarmısınız.

ssk lı olarak çalışmaktan bahsediyorsunuz ne kadar çalışıp başvurulmalı süresi varmı ayrıca özürlü ve engelli emeklilik aynı şeymi.

Defterdarlığa vergi indiirmi için başvurabilmenin ilk koşulu bu başvuru esnasında çalışıyor olmaktır. 3 gün bile olsa o esnada çalışmak şart. Başvurunun ardından işten ayrılınabilir...

Evet, özürlü-engelli emekliliği denilen şey hep aynı. Farklı olan Malulen emekliliktir. Ki siz malulen emekli olamazsınız zaten.

ben eger %40-49 arası rapor alırsam 18 yıl 4680 gün şartını tamamlamış oluyorum
zaten bende 5300 gün ve 25 yıl doldurmuş durumdayım net olarak ögrenmek istedigim sgk ' ya diyabet hastalıgından başvurudugumda beni engelli mi yoksa özürlü olarakmı emekli yaparlar. ayrıca engelli ve özürlü emeklilikten sonrada çalışabiliyormu birde engelli veya özürlü olarak emekli olan kişilere daha sonra muayene ve kontrollere gönderip sen iyisin deyip emekliligin iptal gibi sorunlarala karşılaşılabiliyormu.

benim bildigim rapor oranları şöyle olaması gerekmiyormu (emeklilik şartı)
%60 rapora 15 yıl ve 3960 gün
%50-59 rapora 16 4320 gün
%40-49 rapora 18 yıl 4680 gün

1.Engelli ve özürlü aynı kapıya çıkar seni engellilere tanınan haktan yararlanarak erken emekli eder..
2.Engelli erken emekli olan birey evet SGDP ödeyerek çalışabilir..
3.Evet kurum ileride seni kontrol muayenesine tabi tutup ve sen iyileştin deyip emekliliğini iptal etme yetkisi vardır...
NOT:Burada zaten siz 25 yılınızı doldurmuşsunuz zannedersem yaşınızı bekliyorsunuz öyle bir durumla karşılaşır iseniz normal emekli olursunuz..
4.Sizin yazdığınız rapor oranları 5510 sayılı kanun çıktıktan sonra çalışmaya başlayanlar içindir.. 5510 sayılı kanun 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
siz 1985 ssklı olduğunuz için 15 yıl 3600 güne tabisiniz..

normal emeklilik için 5300 gün ve 25 yıl şartını tamamladım yanlızca yaş bekliyorum
rapor almak için nereye başvurmalıyım.

hastane raporu için işkurdan sevk alsak olmuyormu.

tek başına şekerle emekli olman cok zor en kötü şekere ancak %40 veriyorlar

ertugrul01;

maliyeden sevk al ücretsiz raporunu alır maliye ankara yollar raporunu diger raporlarını ankara geri yollar zaten kabul etmez eski detaysızsa

ertugrul01;

burdan alırsın büyük ihtimalde ankarada tekrar heyet inceliyor tırpanlıyorlar çogunu ondan başka bir rahatsızlıgın varsa yazdır raporuna

arkadaşlar vergi indirimi için defterdarlığa başvurduktan sonra engelli vergi indirimi gelmeden iş yerinden ayrılma durumu olursa nasıl olacak en az ne kadar bir iş yerinde çalışma durumunda olmalıyız.neye göre ve nasıl vergi indirimi ile emekli işlemleri başlatabiliyoruz. kriteri nedir . engelli emeklilik için yıl ve prim sorunum yok.
26 yıl 5400 günüm var.

Emeklilik girişimi için vergi indirim hakkını elde etmeyi bekleyin derim. Bir terslik olursa, işiniz yanmasın...

15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim tamamsa, kıdem tazminatı alıp işten ayrılabilirsiniz. Buna dair sigorta müdürlüğünden yazı alıp işyerinize vermeniz gerekecek.

şu an çalışmıyorum prosedür nasıl işledigine dair bilgi almak istiyorum. eger bir işe girip çalışırsam bu konuda detaylı bilgi sahibi olmak için soruyorum. normal emekliliğime 5 sene var.

ertuğrul01,
Vergi ind. müracaatında çalışıyor olmak şart vergi ind. maliyeye müracaat eder hastaneye sevk edilirsin.Hastane de işlemlerinizi bitirdikten sonra ssk dan ayrıla bilirsiniz..
Bu hakkı kazanır iseniz zaten hemen emekli olursunuz.
Şimdi yapmanız gereken bir iş yerinde 10 gün kadar ssk lı görünmek ve vergi ind.için müracaat etmelisin.

vergi indirimi aldıgım zaman çalışıyor olmaya gerek yokmu yani vergi indirimli çalışmak gerekmiyormu sgk bana engelli emeklilik işlemleri yaptırmak istedigimde bana vergi indirimli hiç çalışman olmamış derlermi.

Ertuğrul,
ilk müracaatta çalışıyor olmak şart müracaatını yap ve ssk nı sonlandır.Ssk sana hiç bir şey soramaz arşivindeki evraklar önemlidir onlar için

Üst Alt