Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGDP ile çalışılan süreler emeklilik prim gün sayısını etkiler mi?

Konular
14
Reaksiyonlar
22
Mrb arkadaşlar süreli vergi indirimi ile emekli birisinin.emeklilikten sonraki süreçte Sgdp ile calıstıgı süre.Vergi indirimi ile emekliliği sonlanan birisinin 4a statüsünde ki toplam prim sayısı üzerine.emekli iken çalıştığı sgdpirimi sigortalik süresi eklenirmi yasaya göre Örneğin; 5 yıl vergi indirimi ile emekli oldu ve bu 5 yıllık sürede SGDP ödeyerek özel sektörde emekli iken çalıştı.5 yıl sonra kontrol muayenesinde raporu %40 altına düştü ve ssk tarafından emekliliği iptal edildi. Normal Yaş ile emekliliğinede toplam sigortası yetmiyor.Yani madur duruma düşeceksin bu emeklilik süresinde çalıştığın işverenin sosyal güvenlik destek pirimi ödediği sigortalık toplam sigortalıgına eklenme gibi bir durum varmı kanunda.Bu konuyu merak ettim başına gelen oldumu bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Benim böyle bir şeyle karşılaşmadım çok şükür lakin her engelli vergi indirimi ile emekli arkadaşımız karşılaşa bilir.Vergi indirimi ile emekliliğini garantisi yok maalesef.

hocam ben engelli raporu için başvuru yaptım buyuk ıhtımal %40 üzeri alacam. süreli rapor gelsede vergi indirimine basvuru yapacam. normal primim 5000 gün . fakat vergi indirmi ile emekli olsanızda çalışmak zorundasınız. örneğin ben şimdi vergi indirimi ile emekli olsam. ve üzerine 2,6 yıl sigortalı çalışsam prim gün sayım 5975 olur mu. süreli raporu yenilemezler ise normal emekliliğe geçiş mümkün olur mu.

@vipermesut,
ŞUNU MU DİYORSUNUZ?
ŞUAN 5.000 gününüz var hali hazırda. VERGİ İNDİRİMİ ile emekli olunca 2 buçuk yıl da ordan sigortam olsun diyorsunuz.
(5.975 GÜN HİÇBİR ŞEKİLDE OLMAZ)

SAKIN DEMEYİN.

EMEKLİ İKEN ÇALIŞILAN YANİ SİGORTA YANİ şu SGDP nin HİÇBİR ŞEKİLDE PRİM KARŞILIĞI YOKTUR. ANLAYACAĞIN "SIFIR" DAN BİLE BÜYÜKTÜR

TAM OLARAK kısa/öz SORUNU BURAYA YAZ.

vergi indirimi ile emeklilikte iken bir işyerinde çalışmam normal sigorta pirimi ödenerek olsa gene de prim gün sayımı artırmaz mı

KARDEŞİM MALESEF OLMAZ.

O zaman EMEKLİ statüsünde olduğunuz için SGDP ödenerek çalışmalısınız o da prime herhangi bir katkısı olmuyor.
SADECE BURAYI ANLAMALISINIZ.

NORMAL ÇALIŞIR GİBİ SİGORTAM ÇALIŞSIN BU ARADA EMEKLİ MAAŞIDA ALAYIM DİYORSUNUZ GİBİME GELDİ.
BÖYLE BİRŞEY TÜRKİYE'DE ⛔YOK.

Vazo arkadaş büyük harfler ile cevap verme yerine sadece açıklamalı olarak kısa öz cevap ver.

Mesut kardeşim ister EYT ile ister VERGİ İNDİRİMİ ile emekli olduğunuz zaman çalışmaya devam ederseniz sadece SGDP
( sosyal güvenlik destek primi ) yapılır ve SGDP ödemesinin %7.5 her ay işyeri maaş ile beraber sizlere ödenir.
Örnek olarak asgari ücret ile çalışmaya başlarsanız;
Asgari ücret ; 17002 TL
SGDP prim; 1500 TL
Maaş toplamı = 18502 TL 🖐🖐

Son düzenleme:
Üst Alt