Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK prim affı yürürlüğe girdi mi?

2kadir

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar yeni yılınız cani gönülden kutlarım benim sorum sgk prim affı resmi gazetede yayınlandımı bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim

6 ocakta meclisten geçecek sonra c.başkanı onayladıktan sonra resmi gazetede yayınlanacak

arkadaşlar bu konuyla alakalı olarak: sgk pırım affı bu pakette varmı bılmıyorum eyer varsa ve meclısten geçerse 1977 sgk gırışı olan ve 40 gün pırımı olan erken yaşlanmadan babamın geçmişe dönuk pırım lerını toplu halde ödeyıp emeklı edebılecemıyız bunuda cvplarsanız sevırım saygılar....

Ssk sı yada bağkurunu hiç iptal ettirmediyseniz geriye dönük ödeyip emekliye ayrılabilir yani sigortası devam etmiş ve pirim yatırmamışsanız olur

ticet öncelıkle cvbın için tşkrler yanlız ıptalden kastınız nedır sg ya gırdıgımde babamın tc nosuyla sorgulama yapıldığında kaydı görunuyor 40 gun pırım ödenmıs onun harıcınde yatırılmamış yanı nerden bakarsanız 10 senelıkpırım ödenecek :D saygılar

yani sgk lı olarak hala çalışıyor da borcu varsa şuan aktifse sigortası yararlanır
yani ssk girişi yapılmış 40 gün prim ödenmiş sigorta iptal olmuşsa pasifse yani yararlanamaz

b şıkıyla kaybetık ozaman tıcet D: yanı aktıf olmadığı için kaybettı öylemı pekı bı kaç ay yatırsa aktıf olması için

aktif olmak ne demek anlamadımki şirketlerin çalıştı diye gösterip prim günlerini yatırmamış olmasımı gerekli bizi af diye algıladığımız işe giriş çıkışımızn yapıldığı tarihlerin dışındaki boşlukları ödeyebilme şansı yanılıyormuyum... diğer türlü bi manası yok o şirketleri ilgilendiren bi durum...

Bayram kardeş pakette öle geri ödeme filan yok yani babanızın ssk günlerini ödeyemezsiniz bu af kanunu sadece işverenler için uygulanacak..

ilker
mesela bir yakınım 1987 de bağkurlu olmuş 3 yıl düzenli ödemiş fakat sonrasında hiç ödememiş ve bağkurunuda iptal ettirmemiş 74 bin civarı faiziyle borcu var kuruma ana para 25 bin civarı kuruma sormuş onlarda bağkurunu iptal ettirmemişsin kuruma borçlusun kanun kesinleşirse ana parayı ödeyip emekli olursun demişler

Ya arkadaşlar prim affıyla toplu ödeyip emekli olmanın ne alakası var anlamadım ssk da asla böyle bir uygulama yok ve olamaz da zaten.
Konu sadece işverenleri ilgilendirmekte olup bahse konu borç,tahakkuk edip de işverenler tarafından ödenmemiş olan prim borçlarıdır,kısaca işverenin ssk ya olan özel borcu diyebiliriz.Devlet de alacaklı olduğu vatandaşıyla bir yeniden yapılandırmaya gidiyor ve ödemede kolaylık sağlıyor hepsi bu.Nihayetinde borç sizin değil işverenin,ve bu borç işçinin fiili olarak çalıştığı sürede tahakkuk ettirilmiş primlerden oluşmaktadır,yani öyle çalışılmayan zamanı borçlan toptan öde kurtul diye birşey olamaz.

Ticet senin konuna gelirsek;
Bağkur çok daha farklı bir durum.
Bağkur'da işveren de sigortalının kendisidir,kendi kendinin patronudur yani:)
Böyle olunca devlete borç da bizzat kendi borcudur.
Bir bağkurlu işyeri kapanması vermediği takdirde o işyeri açık varsayılmakta ve fiili çalışmadan sayılmakta prim işlemektedir.
Nasıl ki fiili çalışmadan doğan prim borcunu ssk da işveren ödeyebiliyorsa,Bağkur'da da belli aralıklarla çıkan bu şekildeki aflardan faydalanarak Bağkur'lunun kendisi ödeyebilmektedir.
Uzun oldu ama yanlış anlayan çok arkadaş olduğunu görünce konunun ayrıntılı olarak kökten anlaşılmasını istedim.
İyi günler :)

galıba bız anlamak ıstedığmız gıbı algılamışız bu yasayı:d ufukalp bızı aydınlatıı çok tşkr edrz..

arkadaşlar ben isteğe bağlı ssk ya prim ödüyordum 2008 yılında sgk olunca 1 ay yatırdım ondan sonra yatıramadım 2008 yılının 12 ayından itibaren isteğe bağlılar bağkur kapsamına girdiği için ben bağkura 26 ayını borçlanmışım ben o yüzden konuyu açtım

kadır bağkura borcun varsa bunu bu yasayla kapatabılırsın yukarda ufuk açıkça yazmış bağkuru kendın öduyosun kendı patronunsun hatta bu ysadan önce sanırım 2005 ya da 2006 idi böyle bı yasa çıkmıstı amcam köyde tutun ekmiştı bağkurlu olmuş sonra ödememış 2006 senesındekı yasadan faydalanmış ve 19tl ödeme yapmıştı..şu an emeklı kısaca bağkurluyu sevınderecek bu yasa d:

benim babamın 1986 dan 72 gun sıgortası var ve 1992 de öldü annem babamdan faydalanabılırmı gecmıse dönuk borclanma yapıpta bilgisi olan varsa sevınırım (bide kadınlar çiftci bakurundan kac senede emeklı oluyor annem 1994 ten bakuru cıktı ve annem erken emeklı olabılırmı astım burensiti var bilgisi olan varsa bu konuda lutfen paylasın tesuler selam ve dua ile:)

ferdi baban kaç gün askerlik yapmış askerlikle birlikte 900 gün doluyosa annene emekli maaşı bağlanır

slm herkese. Arkadaşlar çok önemli birşey sormak istiyorum.Bu yasa yürürlüğe girdimi;yani yarın sigortaya gitsem taksitlendirme yapabilirmiyim yoksa daha yürürlüğe girmedimi acil ccevap teşkkürler ....:eek::eek:

Üst Alt