Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'dan aynı anda birden çok maaş/gelir alınabiliyor

ancıl

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
5434 sayılı kanuna göre 1 ekim 2008 den sonra işe başlayanalar için; 15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olabilmektedir.Bu süre zarfında emekli oldunuz. Aşağıda belirtilen madde 13- (a) bendindeki haklara sahipsiniz. Ayrıca malülen emekli olabilmeniz için malüllük raporunuzla emekli olabilirsiniz. 5434 sayılı kanunda madde 44- deki belirtilen şekilde malül olunur.

Konuları açalım, emekli olunabiliyor, malül aylığı alınabiliyor. Birde dul ve yetim aylığı alınabiliyor.

Anneniz yada babanız Allah korusun VEFAT etti. Her ikisinden kalan aylığı yetim aylığı olarak maaş eklenir.

Birde dul aylığı almanız gerekiyor, zaten adı üstünde dul bayanlar için; ölen sigortalının tespit edilecek aylığının; Dul eşine maaş bağlanması demek.

Şimdi ben yetim aylığı alıyorum diye dul aylığı alamazmıyım? Her ikiside kanunda belirtilen çerçevede alınmakta.

Madde 13 -5434 sayılı kanunla tanınan haklar şunlardır:
a) Emekli aylığı;
b) Adi malüllük aylığı;
c) Vazife malüllüğü aylığı;
ç) Son hizmet zammı; (1)
d) Dul ve yetim aylığı;
e) Harp malüllüğü zammı;
f) Toptan ödeme;
g) Emekli keseneklerinin geri verilmesi;
h) (Mülga:23/2/1965 - 545/4 md.)
i) 65 inci maddede yazılı yardımların yapılması;
j) İkramiyeler. (2)

2. kere emekli olabilmek için ne yapmamız gerek.

Ben memurum ve emekli oldum. İsterseniz malülen emekli olun. Hemen bir iş yerinde çalışmaya yada çalışır gözükmeye başlar. Herkesin engel derecesine göre 2. kez ssk dan emekli olurdum. Emekli olduğunda azda olsa ssk dan primi olanlar yaşadı. Kısa sürede. 2. emekliliği hak edebilirsiniz. Bu hem ssk hemde bağkur içinde geçerli, hangisi size uyuyorsa devamını getirip emekli olun.

Üst Alt