Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta başlangıcı ve sigortalılık süreci hakkında..?

Engelsizbiz

Aktif Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaslar, bilgisi olan arkadaslara hitaben...
ben 1981 dogumluyum, fakat sigortam 10.1996 baslangıclı. bu tarihlere ve kanunun 18 yas sınırına gore bu sigorta 18 yasından once calısırken yapıldıgı icin ben sigortasız mıyım, yoksa sigorta baslangıcım 18 yasımı doldurdugum tarih midir?
Bir de ben simdi 506 sayılı sigorta kanununa mı tabiyim yoksa yeni kanuna mı?

Ayrıca bu sartlarda vergi indirimi alırsam emeklilik tarihim ne olur (Askerlikten muafım)

Bilgisi olan arkadasların bilgilendirmesini rica ederim.

Sigorta başlangıç tarihiniz 18 yaşınızı dolduracağınız tarih olacaktır.Yeni yasa ile eski hükümlerin çoğu korundu.Eski haklarınız sizin için geçerli.
Emeklilik şartalarınız için,kaç prim gününüz var ve engellilik dereceniz kaç?

prim gun sayım 420 ve engel oranım%40(2007) itibariyle

18 yaşından önceki primler tam mı yatırıldı? Yani staj olmamalı... Eğer tam yatırılmışsa, o zaman sigorta başlangıç yaşı 18'i tamamladığın gün olarak kabul edilir. Eğer staj vb. statüde yatırılmışsa, o zaman o sigortalılığının hiç bir analmı yok. Ondan sonraki ilk sigortalılığın sigorta başlangıcın sayılır.

Staj degildi calısıyordum ve tam yatırıldı bilgilendirmeniz icin cok tesekkurler asıl ogrenmek istedigim konu buydu!! fakat toplam 18 yasından once 75 gün sigorta baslangıcı bu durumda 2000 oluyo dimi? Herhangibi asgari calısma suresi varmı sigortalılıgın gecerliliği iicin?

Bir gün bile olsa fark etmez.. Yeter ki tam sigortalılık olsun... Bu durumda sigorta başlangıcı 18 yaşını tamamladığınız gündür.

Vergi indirimi alabilirsem arakadaslar sigortalılık surem ve prim suresi icin yukarıdaki Raman72 arkadasımızın tablomu gecerlidir.(Benim kanatimce o tablo 2008 de işe girenler icin gecerli)
Bu durumda 10 yıl ve 1800 gun mu oluyor yoksa hatalımıyım ?

Eğer 3. dereceden vergi indirim hakkı elde edersen, (gün.ay.1999 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün primle emekli olacaksın.

Sağolun taksit taksit basınızı agrıttım kusura bakmayın!

Üst Alt