Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta başlangıcım hangisi olacak ve ne zaman emekli olabileceğim?

HALİLCE

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

benin merak ettigim, lisede okurken okul 1992 yılında siğortamı başlattı. sigorta başlangıç tarihim bu.
1996 yılında 1/1/1196 ben özel sektörde işe başladım. sigortam bu tarihten bu güne kadar full ödendi. yaklaşık 5090 gün primim var. %60 RAPORUM VAR DOĞ.TRH=01/02/1973
bu prim 1/1/1996 dan 5/10/2009 kadar ki tarih arasındaki gün sayısı 1992 den 1996 kadar stajer oldugum için prim ödenmemiş. şimdi ben
1- ne zaman emekli olurum
2- emeklilik başlangıcım 1996'dan mı degerlendirilecek.
3- 1992 yılındaki sigorta başlangıç numaramın hiç bir önemi yok mudur

lütfen ilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum.

ilginize şimdiden teşekkürler.

1- doğum tarihiniz ve rapor oranınız nedir?
2-1996 olarak değerlendiriliyor.
3-prim yatmadığı için önemi yok diye biliyorum (çünkü ben de aynı sorunla karşılaştım)

Emeklilik

rapor oranım %60
doğ.trh=01/02/1973

16 yıl 4 ay hizmet süresi 3.760 prim gününe ihtiyacın var 2012 yılı 1 mayısta emekliliği hakediyorsun diğer bütün şartların tamam. 1992 deki işe giriş tarihin stajyerlikten dolayı olduğu için onun özürlülerin emekliliğinde bir geçerliliği yok.

Emeklilik

emre kardeş 16 yıl demişsin 2012 demişşsin 2,5 yılın ücretini ödesem şimdi emekli olma imkanım nedir

Maalesef ne geriye dönük,ne ileriye yönelik toplu prim ödeme gibi bir uygulama yoktur.
Askerlik yaptıysanız onu borçlanabilirsiniz.

Üst Alt