Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta başlangınç tarihi, emeklilik ve sonra memurluk..?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,368
Bana gelen bir soru:
Ben 15.02.1978 doğumluyum. İlk sigortalılık başlangıcım 12.07.1994 tarihinde oldu. O da dayımın imalathanesine misafir olarak gitmişken SSK müfettişlerinin beni kaçak işçi sanıp tutatanak tutmalarıyla oldu. 1994 de 16 yaşındayken sanırım 4 gün çalışır gösterip çıkış yaptılar. Daha sonra okul vs. bittikten sonra 28.04.1999 da vergi indirimimi de alarak %45 engelli olarak halen çalışmakta olduğum işyerimde çalışmaya başladım.
SGK hizmet dökümünde sigortalılık başlangıcı olarak da 12.07.1994 tarihi gösterilmekte.

şimdi;

1- İlk sigortalılığım 12.07.1994 te başlar mı?
2- emekliliğimi ne zaman hak ederim?
3- emekliliğimi hak edersem emekli maaşı ne zaman bağlanır?
4- Emekli maaşı bağlanmadan günüm dolsa da tazminatımı alıp ne zaman ayrılarılabilirim?
5- Sigorta prim günlerim dolduktan sonra tazminatımı alıp memuriyete başvura bilirmiyim? (Yani memur olabilir miyim?) Şayet memur olabilirsem çalışmaya başladıktan sonra SSK'dan hakettiğim emekli mamaşımı alabilir miyim? Ayrıca memuriyette de emeklilik için gerekli şartlarımı sağlamam gerek, yoksa zaten SSK emeklisi olduğum için istediğim an ayrılıp keyfime baka bilirmiyim?

Bu sorularımı cevaplarsanız, çok sevinirim. Sağlıcakla kalın...

1)ilk sigortalılığınız 12/07/1994 tarihinde değil, 18 yaşını doldurmadığınız için,18 yaşını doldurduğunuz 15.02.1996 tarihinde başlar.
2) 17 yıl hizmet ve 3920 prim günü ile emekli olabilirsiniz.
3) Ayın 15'inden başlayıp,14'üne kadar başvurmanız durumunda,diğer ayda bağlanır.
4) Emekli maaşınız bağlanmadanda primlerinizin dolması durumunda kıdem tazminatı alabilir ve sonradan emekli olabilirsiniz (http://www.engelliler.biz/forum/eme...lemek-istersek-tazminat-hakkimiz-ne-olur.html)
5) Emekliliğiniz gelinceye kadar memur statüsünde çalışabilirsiniz. Emekliliğiniz geldiğinde ya emekli maaşını kabul edip emekli olacak, yada emekli olmayıp çalışmaya devam edeceksiniz. İki maaşı almanız söz konusu olmayacak.

kendim için soruyorum prim günümüz olan 3920 günü doldurunca 17 yıl dolmasını beklemeden kıdem tazminatımı isteme hakkım varmı. link çalışmadı bende. teşekkürler.

Sosyal Güvenlik Kurumunda kıdem tazminatı alabilir,yazısını almak şartı ile, evet.

Üst Alt