Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta primlerimi yüksekten ödersem emekli maaşım artar mı?

emr-osm

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar abimin kendi işyeri var ben şuanda başka bi yerde sözleşmeli olarak çalışıyorum. formlarda görmüştüm emeklilikte maaşın yüksek olması yatırılan primin fazla olmasıyla alakalıymış. bu durumda 1350 tl maaşım yatıyo.
abim ben senin maaşı 3500 lira olarak gösteriyim ssk nı ona göre yatıralım dedi
sizce nasıl olur ne yapmam gerekir

yardımcı olursanız sevinirim

Yani o sözleşmeli yerden çıkıp abinizin yanında çalışıyor görüneceksiniz, peki her ay 1.500 tl civarında bir parayı ssk priminiz olarak yatırmanız gerecek bunu kaldırabilecekmisiniz, öyle birkaç yada birkaç yıllık prim ödemesinin maaşınıza olumlu fazla bir etkisi olmaz para boşa gider, ama en az bir 5 yıl öderim bu parayı diyorsanız o zaman başka tabii belirli bir etkisi olur.. ama değermi o kadarını bilemem ? bence 5 yıl yatıracağınız o para ile başka bir yatırım yapsanız daha iyi olur gibi geliyor bana.

2-3 sene yatacaksa, tabii etki eder emekli aylığına. Ne kadar çok prim o kadar çok aylık.

oturan boğa 2 senenin ne kadar bir faydası olacaktır ????

Şıp diye söylenemez. Ama illa ki arttırır.

diyelimki yatırdım 3 sene. 3680 doldu 2. derece sakat statüsünde vergi indirimi var tahmini ne maaş alırım

Üst Alt