Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı çalışan kişilerin primleri 18 yaşından itibaren mi hesaplanıyor?

Konular
97
Reaksiyonlar
0
Arkdaşlar abimin emekliliği için çok çeşitli rivayetler duyuyoruz.
sigortalı olarak çalışan birinin emeklilik başlangıcı 18 yaştan gün olduğu andan mı yoksa 18 yaş bittiği günden itibaren mi sayılıyor. özürlü olrak.

bir de net olrak eemkliliği nasıl hesaplayabiliriz.

abimin doğum tarihi.21.12.1976
ilk işe başlama tarihi ekim 1993

ama anlamadım o konuyu.benim abim.özürlü
şimdi malulen demek.işte bir kaza geçirip rapor aldıysa öyle değil
özürlü:işten önce hastalık sonucu aldıysa bu şekilde
yaşlılık emeklisi ne oluyorki.özürlü olanı yazmamış.birde konuyu tam anlamadım.bilgiler doğrultusunda ne zaman oluyor.

Eğer Ekim 1993'teki sigortalılık staj değil idiyse, yani tam prim yatırılarak sigortalı olunmuşsa sigorta başlangıç tarihi: 21.12.1976 + 18 = 21.12.1994

Eğer Ekim 1993'teki sigortalılık staj mahiyetinde veya eksik primle veya prim yatırmaksızın gerçekleşmişse, bu durumda sigorta başlangıç tarihi 18 yaşını tamamladığı 21.12.1994 tarihinden sonra sigortalı bir işte çalıştığı veya tam prim yatırmaya başladığı ilk tarihtir.

Abinin sakatlığı doğuştan mı? Daha doğrusu, şu andaki sakatlığı ilk sigortalı olduğu tarihte de aynı derecede mevcut muydu?

Üst Alt