Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı çalışıyordum, memurluğu kazandım. Ne zaman emekli olabilirim?

merveenes

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Sayın bülent bey benim 01.05.1998 ssk girişim var. bu zamana kadarda normal işçi statüsünde primin yattı.
15.01.2009 yılında vergi indiminden %40 3.derece raporum geldi. bunu sadece ssk ya nezaman emekli olurum diye dilekçe ile başvurdum.işverene vermedim çok birşey değişmez diye
01.05.1976 doğumluyum.
4200 ssk prim günüm var
.birde 16.02.1995 yılında 50 günlük vekil öğretmenlik yapmıştım bunun içinde hizmet birleştirme için sgk ya dilekçe verdim. cevap gelmedi.

şimdi de hizmetli mumurluğu kazandım. memurluğa gidersem ne kadar çalışıp emekli olabilirim. yada memurluğa gitmeyip ssk dan mı emekli olsam avantajlı olurum

acil cevap verirseniz sevinirim. karar vermek için.

teşekkürler

Son 7 yılda en çok prim hangi statüde ise oradan emekli olunur.

1 Ekim 2008'den sonra ilk kez memur olanların emeklilik şartları 5510 sayılı yasanın 28. maddesi ile düzenlenmiştir:
- % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün primle
- % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün primle
- %60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün primle
Not: SSK primleriniz için atandığınız kuruma dilekçe verip hizmet birleştirmesi yapacaksınız.

SSK'dan emekli olursanız kamuya atamanız yapılmaz.

16.02.1995 tarihinde prim yatırılmışsa, ilk sigorta başlangıcınız o olur. Defterdarlığa başvurup 3. dereceden sakatlık indirim hakkı da elte etmişseniz, SSK statüsünde emeklilik için (16.02.1995 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prime tabisiniz. Yani zaten şu anda isteseniz de ssk'dan emekli olamazsınız, 16.02.2012'yi beklemeniz lazım.

bülent bey şimdi memurlağa başlamazsam 16.02.2012 de ssk dan emekli olabilirsiniz diyorsunuz.
hizmetli memur olarak başlarsam ortalama 1,5 yıl çalışırsam emekli sandığından emekli olabilir miyim. yoksa en az 7 yılmı çalışıp emekli olmam gerekiyor.

sizce siz bana hangisinini tavsiye edersiniz. memurlukta yaşadığım şehir gelmedi başka şehir geldi.ondan dolayı da sıkıntım var.
şuanda özel sektörde çalışıyor ve ssk pirimim yatıyor 1650 tl maaş alıyorum.
hizmetli-memur olarak işe başlarsam 1100-1200 arası verecekler diye biliyorum

Bence özel sektörde devam edin... Zira memur olduğunuzda hem maaş açısından geriye düşeceksiniz hem de emeklilik zamanınız uzayacak... Ayrıca, kamuda engelli statüsünde personel alımları zaten devam edecek. İsterseniz daha sonra yeniden sınava girersiniz...

bülent bey ilginizden dolayı teşekkür ederim.

bülent bey birde yaşlılık emeklisi olunduğunda Sosyal Güvenlik Destek Primi adı altında birşey var bu nedir ne işimize yarar.bu konu hakkındada bilgi verirseniz sevinirim.teşekkürler.

selamlar,bende bugün bu siteye üye oldum.

benimde bir kaç sorum olacak.sayın bülent bey gibi bir durum.

Ben 1980 doğumlu 1999 sigortalı olarak çalışıyorum.
prim günüm 2086 'dır. ve %45 raporluyum(işitme).
MEB sınavına girip memur olarak atamam oldu (muğla)
ben bu şartlarda nasıl emekli olacağım. Kafam çok karıştı. Yeni göreve başlayayım mı?

şimdiden sizlere kolay gelsin...

nihal
öncelikle vergi indiriminden yararlanman gerekir 3.derece %40 vergi indiriminden yararlanırsan 2017 de yaşlılık emeklisi olabilirsin.yoksa olamazsın zaten
bence şu şartlarda memur olarak işe başlarsan 2017'de bülent beyin dediği gibi emekli sandığından emekli olabilirsin

Emeklilik için "18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün prim" şartına tabisiniz. Yani 2017'de prim günlerinizi birleştirip emekli olacaksınız...

Vergi indiriminden yararlanmak için memur olarak işe başladıktan sonra mı yapmam gerekir?Şu anda özel sektörde çalışıyorum.İşyerimden vergi indiriminden yararlanıyorum,ama Defterdarlık .... Mal Müdürlüğüne gidip sakatlık indirimi yaptırmadım.bu dönem yaptırırsam sorun olurmu?

Teşekkür ederim Bülent Bey ve Hüsamettin Bey....

OturanBoğa;

Sayın Oturanboğa, "hizmet birleştirmesi" denen bir şey var. SSK'daki primlerini dilekçe ile bildirecek. Bu durumda emeklilik zamanı neden uzasın? onu anlamadım?

Ayrıca Türkiye'de biliyorsunuz ki sigorta ücretleri asgari ücretten yatıp kalanı elden veren üçkağıtçı firmalar/patronlar var. Yani maaş almak başka sigortanın gerçek maaş üzerinden yatması başka. Devlet tam yatırır bu da emeklilik maaşına etki eder.

ayrıca şu da var. arkadaşımız sonraki sınavlarda bu kadar şanslı olmayabilir. zira kadro sayıları gittikçe düşüyor. başvurular artıyor.

bir de özel sektörde her firmanın kapanma riski, işten atılma riski her zaman var. maaşların geç verilmesi vs. de var. yarının garantisi yok ki.

Emeklilik için o kadar farklı kriterler var ki. SSK, Bağkur, ES, sigorta başlangıç tarihi, doğum tarihi, sakatlık oranı, işe girerken sakatlığın bulunup bulunmadığı, vergi indirim hakkı alınıp alınmadığı vs.vs.vs.
Bu konuyu açan arkadşaımızın SSK'dan emekli olursa ne zaman, memur olarak emekli olursa ne zaman emekli olacağını yukarıda yazdım. Uzayıp uzamamasını kişiye göre değerlendirmek lazım yani. Başkasına bakıp kendinize dair çıkarımda bulunmak doğru değil.

Evet, sigorta primlerinin tam yatıp yatmadığını bilemem doğal olarak. Ben yine yukarıdaki spesifik duruma dair değerlendirme yaptım... Aldığı maş gayet güzel, primleri de oldukça iyi. İşten çıkartılak gibi bir durum da görünmüyor. E 2-3 sene daha çalışırsa zaten emekli de olabilecek. Bu işi bırakıp neden hizmetli olarak çalışsın ki? Bence varolan işi çok daha iyi görünüyor. Karar kendisinin tabii ki. Ben görüş yazdım...

Haln 8 bin kişi kamuda işe alınmak üzere. Bu sayı 40 bin olacak birkaç yıl içinde. Onun için daha sonra da kamu sınavları açılır dedim. Bu da ortama bakıp yaptığım bir değerlendirmedir, tabii ki dileyen dilediği kararı verir kendisi için.

sayın oturanboğa,

siz en yukarıda ssk'dan ne zaman emekli olacağını söylediniz sadece. memurda ne zaman emekli olacağıyla ilgili mesajınız yok. (göremiyorsam lütfen tekrar yazınız) dolayısıyla memurluğa girince neden uzuyor? hizmet birleştirmesi denen şey ile ssk'daki sigortası kaldığı yerden emekli sandığı olarak devam edecek. dolayısıyla memurlukta nasıl uzuyor ki?

bu arada elbette dileyen dilediği kararı verir kendisi için. ancak kişisel gözlemim şu iyi maaş aldığı halde, emekliliğe az kaldığı halde memurluğa başvurmuş. demek ki ya işinden / işyerindeki ortamdan memnun değil ya da şansını denemek istemiş. özelde kalmaya devam edecekse şunu söylemek isterim. engelliler için kpss gibi merkezi sınav yolda. bir daha bu şansı elde etmesi zor olabilir. aynı puanla uzun bir süre atama bekleyecek. oysa şu an kazandığı bu kadro 657'dir. Türkiye'de bu arkadaşın yerini kazanmak isteyen binlerce kişi vardır. bu arada burası Türkiye bu ekonomide herşey olur. inşallah olmaz ama işten çıkarıldığında ya da firma kapandığında umarım keşke girseydim diyerek pişman da olmaz . saygılar.

anladığım kadarıyla arkadaşın kafası karışık biraz. umarım kendisi için en doğru kararı verir.

memur olunca emekli olması uzayacak diye bir şeyin nasıl çıktığını halen merak etmekteyim?

Şimdi yukarıda kırmızıyla belirginleştirdiğim içerik memur emekliliği, mavi ile belirginleştirdiğim yer ise ssk'lı emekliliğini kapsıyor.

Dediğim gibi, bu tür kararlar çok kişiseldir. Ne desek anlamsız aslında...

sayın pronet

ben 7-8 kişilik çalışanı olan bir sektörde çalışıyorum. 12 yıl dan beri de işim aynı son üç yıldan beri düzensiz maaş alıyorum. daha vergi indiriminden yararlanıpda erken yaşlılık emeklisi olunduğunu geçen yıl öğrendim başvurdum ve %40 geldi
.yukarıdaki belirttiğim sigorta girişim var (01-05-1998). hep bir memur özlemi olabilir miyim diye yaşadım. en sonunda 3 ay ders çalışıp hakkımla memurluğu kazandım. ama 5. tercihim.
3 çoçuğum var kurulu bir düzenim var. erken emekli olma durumum var. bunlarıda göz önünde bulunduraraktan derdimi değerli oturan boğaya açtım. sağolsun bana hem emekliliğimle ilgili hemde fikirlerini sundu.
halen memurluğa başvuru yapmadım .halen düşünüyorum. kafayı yiyecem .hizmet birştirme için sgkya 03/03/2010 tarihinde dilekçe verdim (vekil öğretmenlik yapmıştım) henüz cevap gelmedi .cevap gelmezse şayet 2016 yılında ssk dan emekliliğim oluyormuşum.
bugün son gün karar vermem lazım
sayın oturan boğa bu vekil öğretmenlik yatığım günlerdeki primlerim çıkartıp işleme koyuyorlar mı. elimde yaptığım hizmetle ilgili belgelerim mevcut.
teşekkür ederim.

sayın pronet sizinde fikrinizi tekrar alayım teşekkürler.

bir memurluk ataman geldiği zaman gitmezsen 1 yıl tekrar memur olamıyormuşsun diye birşey var bu konudada bilgilendirirseniz sevinirim.saygılar

son gün olduğunu nereden söylüyorsunuz anlamadım? her il kafasına göre hareket ediyor öyle bir son gün yok. meb klavuzunda en geç 15 eylül'e kadar iş başı yapılması sağlanacaktır yazıyor klavuzda. sizi anlıyorum ben de özeldeyim. düzensiz maaş alıyorum. hatta 2 ay gecikiyor maaş. arkadaşlar 5 kere istiyor maaşları alabilmek için. normal mı bu? 2 senedir aynı yerde çalışıyorum. zam sözü tutulmadı. çeşitli bahaneler. 2 senedir aynı maaş olur mu? temmuz maaşımın kalanı hala ödenmedi. sigortalar malum asgari ücretten yatıyor. gerçek maaştan yatmıyor. gelecekten çalıyorlar. çıkış saatiniz esnektir. son dakika iş çıktı mı fazla mesai yaptırırlar ve ücret ödemezler. işimi çok seviyorum ama böyle stres çekilmez ki. bizde de 4-5 kişilik kadro var. bu durumda geleceği güvenebilir misiniz? kurulu düzeniniz var madem. keşke tek il tercihi yapsaydınız. benim de kurulu düzenim var. ben de öyle yaptım. tek tercih yaptım. şükür yaşadığım yer çıktı. şimdi ayrılacağım dedim diye habire yeni iş veriyorlar. hem maaşı halen verme hem de pişkince yeni işler ver. var mı böyle bir şey? Türkiye'de özel sektör tamamen sömürü düzeni üzerine kurulmuştur. Maalesef sömürmeye alışmışlardır. işleri sizden zamanında isterler maaşa gelince kaybolurlar. kendimden örnekler vererek yardımcı olabilmişimdir umarım.

özel ya da kamu artısıyla eksisiyle değerlendirmeniz lazım. bence çektiğiniz stres çoksa emekliliğe fazla takılmayın. bence evet gitmezseniz 1 yıl memur olamazsınız. fikirlerime önem verdiğiniz için de teşekkürler.

bu arada ben özelde büyük - küçük firmalarda çalıştım. sorunlar hemen hemen aynı. tabii sizin sektörü bilmiyorum. selamlar.

arkadaşım pronet
ben çalışmaktan yoruldum.emekliliği oyüzden takıyorum.yaşım 35 1.5 yıl sonra emekli olursam ozaman hem emekli maaşımı alırım istersemde aynı maaşla aynı işimde devam edebilirim.memurluk senin gibi mekmleketim olsaydı zaten bu tür yazışmalara gerek kalmazdı.birde hizmetlilik yapacağız anlamıyorum özürlü bir kişi nasıl yapacak temizliği paspası

o zaman hizmetliye gitmeyin. özelde kalın. kişisel tavsiyem budur. kurulu düzeniniz de var madem. 1.5 yıl bekleyin derim. benim tavsiyem budur. dişinizi sıkmanız gerekir.

bu arada hizmetli YH (yardımcı hizmetler) sınıfına girer. temizlik, evrak taşıma vs. işler var. nasıl yaptırıyorlar bilmiyorum ama bunu sınava girmeden önce araştırmanız lazımdı. ve ona göre sınava girme kararı vermeniz gerekirdi. ancak memuriyeti çok istiyorsanız yine de görüşümü dikkate almayıp Ankara'ya falan sorup araştırın derim. sonraki sınavlara girmeniz sakınca doğurur mu? diye.

merve enes yazılarından anlaşılan meb sınavını kazanmışssın ama gitmmek gibi bir lüksün var peki neden girdin sınava şimdi görev yerine gitmeyerek bir kişinin önünü kesmiş olacaksın sen gitmez isen o kadro boş duracak kim bilir senin gibi kaç kişi var.

bensalih 1131 sana
şimdi yaşın kaç evlimisin çoçuğun varmı sınava girdinmi kaç puan aldın sana ona göre cevap vereceğim.

emekli sandığı vekil öğretmenlik yaptığım primleri günlerimi kabul etmedi.

yaklaşık 1 yıldan beri uğraştığım, vekil öğretmenlik ile ilgili hizmet birleştirmeyi emekli sandığı , 5434 sayılı kanunun 14 ve 31 maddesine göre kabul etmedi.

arkadaşlar ben 1976 doğumlu 01.05.1998 ssk girişli 4400 prim günü ve 3.derece vergi indirimim var.

yaşlılık emeklisi olabilmem için 2016 yılı mayıs ayını doldurmam gerekiyordu.

1995 yılında yaşadığım şehirde bulunan 3 ayrı okulda göreve başlama tarihi ve bitiş tarihi toplamda 42 gün olan (1995/şubat ayı 10 gün mart ayı 12 gün ve mayıs ayı 20 gün hizmetlerimi kabul etmedi. maddelere göre ay başından aybaşına 30 gün çalışmam gerekiyormuş. ssk da işçi olarak 1 günde çalışsan primin sayılıyorken emekli sandığında niçin sayılmıyor.
arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olursanız. ne yapmam gerekiyorsa yazarsanız sevinirim.
eğer kabul olsa idi 2012 yılının şubat ayında yaşlılık emeklisi olacaktım. bütün morelim bozuldu. neticede 2016 mayıs ayında emekli olacağım.

ama bu konuda yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.

1998 yılı ssk giriş ile 57 yaş ve 5900 gün ile normal emekli olabilirsiniz.

ertugrul01 siz konuyu iyi okuyamamışsınız.yanlış... ben ssk'lı olarak aktif şuanda çalışıyorum.3.derece vergi indirimim var.oturan boğa,ilker bey yada 5434 sayılı kanunu iyi bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum.teşekkür ederim.

Üst Alt