Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizoaffektif deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

şizoaffektif bozukluk ile yaşayan var mı?

tecrübelerinize ihtiyacım var 17 yaşındayım şizoaffektif bozukluk tanısı kondu.

ŞAB(Şizo Affektif Bozukluk) tan "SÜREKLİ" ve %65 rapor almam ne anlama gelmektedir?

Daha önceden ŞAB tanısı alan var mı?

ayDÜNYAvazo sizden istenmedikçe bir daha rapor almanıza gerek kalmamış. Başka nesini anlamadınız bilemedim

şizofrenler ve gelecek

akşam bir flim izledim 2016 yapımı anonim adı benim 2013 yılında alevlıyken yaşadıklarımla bırebır intihar girişimimden önce bende bütün insanların beyninin bir bilgisayara baglı oldugunu ve döşunduklerimizi okuyorlar bizim gözlerimizden görüyorlardı ve bunun için hastanede yatarken asla dışarı bakmamıştım yerim belli olmasın diye gözlerim hep tavan veya yere bakıyordum beynime giriyorlardı ama ben bir kısmını gizliyordum beynime dayanılmaz sinyal gönderiyorlardı daha çok şey yaşadım şükür su an normalım ama bize gelecegi gösterdiklerine eminim

Merhaba ben 8 9 senedir depresyonla 2 3 senedir de psikozla yaşıyorum doktorlar tanı koyamıyor hiçbir şekilde depresyon tanısı dahil koyamadilar sizoaffektif olma ihtimalim var mı bilgi almak istiyorum deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.​

Şizoaffektif bozukluk hastalığı var mı? Aranizda varsa belirtileriniz nedir?

Son düzenleme:
Ben devlet hastahanesinde bipolar bozukluk, gittiğim klinikte şizoaffektif bozukluk teşhisi aldım. Herkesin kullandığı psikiyatrik ilaç herkese aynı şekilde fayda sağlamayacağı için ilaçları yazmıyorum.

25 sene önce tıbbi bir evrakta şizoaffektif yazmışlar bize söylemediler. Osmangazi tıp fakültesi'nden dosyayı kaçırıp fotokopisini çektirmiştik. Sonra bipolar bozukluk yazıyor.

2017 de rahatsızlığım dayanılmaz bir hale geldiğinde yan şehrimizde ki özel bir psikiyatıra gitmeye başlamıştım. oradaki doktor bir süre sonra bana senin rahatsızlığın şizoaffektif demişti depakin ve clopixol tablet yazmıştı. çok pahalı olduğu için bir süreden sonra gitmeyi bıraktım hem şehir değiştiriyordum hem de muayene pahalıydı.yazdığı ilaçlarda bir şey değiştirmedi zaten 2020 ye kadar berbat bir dönem geçirdim. ilacım clonexmiş onu anladım ama onunda öyle bir yan etkisi vardı ki hastalığın etkileri daha rahattı resmen. sonra rexapinle tanıştım ve durumum hafif dalgalanmalı olsa da eski zamanlarıma oranla işlevimi kaybetmeden yaşayabiliyorum çok şükür.

@Ben_Claudius,
Olfrex kullanıyorum ben de rexapin muadili. Ben de özele gidiyorum 2021'den beri ama muayene ücreti 1130 lira olmuş. Olmassa 2 ayda bir gideyim.

@osmangazi,

geçmiş olsun hocam olfrex 1 kere bana da yazıldı rexapinin muadili olduğunu bilmiyordum. zyprexa diye ilacı alıyordum bazen rexapin olmadığında. rexapinin emilebilir tableti çok güzel ama zyprexa ki acı nedense

muayene konusunda haklısınız, tanınmış özel doktorların fiyatları çok uçuk. normalleri de pahalı.
üniversitenin özeline arada gidiyorum oda 1300 tl

Oğlumun son iki yıldır teşhisi şizoafektif bozukluk oldu.

Daha önceleri şizofren ve atipik psikozdu.

Doktorun söylediği depresif tip şizoafektif hiç mani atağı geçirmedi ve kesinlikle kesemediğimiz bir işitsel halisinasyon var.

Şu an
12 mg invega.
900 mg lithuril.
5 mg nervium.
1 mg akineton.
Kullanıyor.

Daha önce sadece invega 6 mg ile 4 ay boyunca sesleri sıfırlamıştı ama depresif belirtiler için tedaviye antidepresan (Selectra) eklenince her şey berbat oldu sesler şiddetli geldi ve gitmiyorlar.

Bugün muayene vardı doktor tıkandım dedi daha önce ozaprin, abizol ve solian kullandı hiç biri sesleri sıfırlamadı ama azalttı.

Doktor son çare ilave olarak klozapin, Risperidon veya olanzapin ekleyerek yeni kombinasyon denemeyi düşünüyor.

@kara duman, abi clonex bu konuda gerçekten bende çok etkili olmuştu ama iş hayatımın 7 8 ayı raporlu geçti yerimden kalkamadım hastanenin özel aracı beni alıp TRSM ye götürürdü kan verirdim ilaçlarım yazılırdı eve geri bırakırlardı inanılmaz kilo da aldım ancak belirtileri gerçekten sildi. olay şu aslında o kadar duyarsızlaştırıyordu ki seslere veya kötü düşüncelere dalamıyorsun bile. 2 yıl 800mg kullandım son aylarda ilacın yan etkilerine alışmaya başlayınca kötü etkiler geri gelmeye başladı en sonunda da ilacı bıraktırıp ekt yaptılar başka ilaçlara geçtim

umarım oğlunuz için en iyi kombinasyon verilir

@Ben_Claudius, Hem doktor hem biz klozapin (clonex) kullanmak istemiyoruz umarım mecbur kalmayız zaten ilaç psikiyatride son çare diye adlandırılan bir ilaç dediğiniz gibi çok ağır yan etkileri var ve sürekli kan vermek gerekiyor ayrıca bu kadar hayattan kopacak duruma tedavi denebilirmi tartışılır ağrıyan kolu kesmek gibi bir durum bu tabi herkeste bu kadar ağır yan etki yapmaz herhalde.

Amin iyi dileklerin için teşekkürler Allah herkese uzun remisyonlu şifalı günler versin.
Umarım doğru kombinasyonu bulabiliriz.

@kara duman, ağabey selamlar. Uzun zamandır yazışmadık. Nasılsınız ?

"""Doktor son çare ilave olarak klozapin, Risperidon veya olanzapin ekleyerek yeni kombinasyon denemeyi düşünüyor."""

Diye yazmışsınız. Bu ilaçların hepsini (clonex, risperdal consta,zyprexa) farklı tarihlerde kullandım. Son 15 senedir klozapin alıyorum. Bu ilaç sayesinde kendime geldim diyebilirim @Ben_Claudius, hocam da clonex ile alakalı kullanım deneyimlerini paylaşmış. Günlük 600 mg alıyorum Aynen "son çare" diye tabir edilen bir ilaç Öyle korkulacak bir ters etki yaratmıyor. Gerçi bu , bünye meselesi Herkeste farklı tezahür edebilir ama bende öyle çok olumsuz bir duruma sebebiyet vermedi. Siz de bilirsiniz ; zaten kolozapine başlayınca ilk ay her hafta kan verip WBC (hemogram) değerlerine bakılıyor. Zamanla bünye alışıyor.

Oğlunuzun (ve herkesin) en yakın zamanda stabil ve remisyon bir evreye ulaşmasını dilerim. Görüşmek üzere....

@Descartes, İyi olmaya çalışıyorum Teşekkür ederim Allah razı olsun Amin dualarımız ve temennilerimiz ortak.

Çok uzun zamandır aynı doktora gittiğimiz için her şeyi detaylı konuşabiliyoruz dediğiniz gibi ilaçlar kişiye göre çok farklı tepkiler verebiliyor denemekten başka çare yok ne yazık ki.

Doktor şu an ki ilaç kombinasyonunu 1-2 ay daha deneyelim olmazsa yeni bir kombinasyon deneyeceğim dedi doktorda bizde pes etmedik doktor yaşı büyük tecrübeli bir doktor bulacağız doğru kombinasyonu Allahın izniyle.

Doktordan çıkınca yataklı servislere doğru gittim hastalar bahçeye çıkarılmıştı bazıları hiç bir şeyi yok gibi (tabi ki var sağlam kişiyi oraya yatırmazlar) bazıları başka dünyalarda gibiydi bir süre seyrettim tam insanın hayatın anlamını ve sağlığının kıymetini anlayacağı bir yer bir hasta rica etti tel örgünün dışından annesiyle görüştürtüm başka bölümde ki bir baba olan hastayıda başka bir kişi oğluyla görüştürüyordu Allah kimseyi oraya yatmak mecburiyetinde bırakmasın Amin.

@kara duman,

Depresyona psikoz eşlik edebiliyor aynı anda, sanırım o da bipolara özgü. Şizofreni diye takip edildiği için hem depresyon hem psikoz şizoaffektif sayılıyor olmalı.

@Üzümlükekim, Oğlumun söylediği eğer doğruysa kulağına dışarıdan gelen normal bir ses gibi değilde beyninde hissettiği sesler gibi diyor ve o seslerle karşılıklı konuşuyor, tartışıyor, gülüyor ve bazen emirlerini yerine getiriyor doktor bunlarında işitsel halisinasyon sayıldığını ayrıca seslerin hezayanda barındırdığını söyledi.

@osmangazi Ben burada bipolar arkadaşların yazdıklarını okuyorum onlar oğlumda yok hiç bir zaman aşırı neşe türü mani davranışları olmadı doktora bunu söylediğimde sakin karakterli birisi bu sebeble onun manisi bu kadar oluyor depresif tip sizinki dedi.

Sizin söylediklerinde mantıklı bizim duruma uyuyor.

@kara duman, abi bende sesler belirgin değil mesela pıs pıs birşey fısıldıyor ama cümle yok bende anlamadım ilk atağımda o sesler belirgindi cümle kuruyordu ama ilaç kullandım kullanalı mantıklı bir ses duymadım.

Acaba ilaçlar baskılıyor mu

@Üzümlükekim, Evet bence ilaçlar baskılıyor inşaAllah tamamende kesilir.

Mesela oğlum ilaçlardan fayda gördüğünde sesler olumlu konuşuyor diyor buradan anlıyoruz faydayı biz.

@kara duman, sesleri anlamak kötü birşey çünkü o sesler ne söylüyorsa insan ona inanabilir , yönlendirilebilir, ayrıca sesler hezeyan içerikli cümleler kurup ona da inanabiliriz yani sesleri anlamamak bir nevi avantaj. Aslında beni iyileştiren şey benim algımı değiştirmem sesler geldiği zaman ben algımı farklı yere veriyordum ve dışarı çıkıp sosyalleşmekte önemli öyle öyle artık sesler anlamsızlaştı birde artık sadece çok sessiz yerlerde duyuluyor o kadar zayıfladı yani bu konuda kişinin çabasıda önemli o yüzden kişi kendi doktoru olmalı.

@Üzümlükekim, Mesajınızı oğluma okuttum nasıl yapacağım bu yöntemi dedi.
algıyı başka yere yönlendirip sosyalleşebilse dediğiniz gibi ilaçla beraber sorun büyük ihtimalle çözülecek ama nasıl yapacak işte doktorda benzer şeyler söylüyor ilaçla bir yere kadar diyor. doktorda.

Üst Alt