Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren kişi için hapis cezası uygulaması nasıl oluyor? [Hukuk]

Superşizo

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
dostlar öncelikle merhaba,

şimdi bir sürü siteden konulara baktım ama tam net bi cevap bulamadım. Tecrübesi veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

şizofren bi hasta diyelim ki birini öldürdü. Mahkemeye çıktı mahkeme adli tıbba sevk etti. Sonrasında adli tıp şizofrendir deyip akıl hastanesine sevk etti. Akıl hastanesinde ne kadar süre yatıyorsun. Yattıkan sonra diyelim ki iyileşti dediler tekrar hapise mi giriyorsun ya da seni ömür boyu akıl hastanesinde mi tutuyorlar. Kimi haberlerde hapishanede tecrit ediyorlarmış diyor. Kafam karıştı.

Superşizo şizofren iyileşen bi rahatsızlık değildir. ömür boyu sürer. Cezaevine düşmemek için o adli tıpa şizofren olduğunu ispatlamak çok zordur normal hastaneye benzemez. Bi örneğini verirdim de neyse.

Nasıl bi örnek gerçekten çok merak ettim ama kötü bir şey galiba sizofreni asla iyileşmez diyosun ha benim umudum vardı belki geçer diye peki akıl hastanesi seni ne zaman salıyor diyelim ki adlı tip tan aldın raporu

Neye göre acaba neyse ben bu işleri birakayim yoluma devam edeyim en iyisi bazen birini özellikle patronu öldürmeyi düşünüyorum sonra halimize şükür iş bulamayan benim gibi bir sürü arkadaş var diyorum dengesiz ikilemde kaldım eyw Ahmedkilicc

Superşizo kafandan kötü düşünceleri çıkar aklına geldiğinde başka şeyle meşgul et kendini herkes patronunu öldürse patronda kalmaz çalışanda boşver işine ver kendini çok zorluyorsa şartlar tek iş o değil işini değiştir

Supersizofreni patronu yildir belasi olma.

Son düzenleme:
Mrb şizofrenide hapis yatar mı sorusu iki uçlu sorudur . Benim raporum var yaparım keserim döverim derse hapis yatar. Olay anından önce teşhis varsa tedavi olduğunu ispatlarsa hapis yatmaz . cezaevinde yakalanırsa bu rahatsızlığa ceza düşümü olur. Adli tıp evet bu kişi rahatsızdır olayın sonuçlarını algılamasını önleyen akıl hastalığı var derse belli süre yüksek güvenlikli hastanede tedavi olması önerilir yazılır rapora . Ceza savcısı suçun durumuna göre hastanede yatırabilir de yada 5 yıl boyunca adli kontrol artı ile salıverir. Bu 5 yıl içinde suç işlerse cezası katlanır uzun süre yatar hastanede.

@dorli diyelim ki bir anda hezeyan yaşadık ve suç işledik kendimizde değiliz adli tıp da onay verdi akıl hastanesinde yatıyoruz ona okeyiz de hastanede ne kadar yatıyoruz ömür boyu mu 1 ay mı süre nasıldır. ben daha önce yattım çok sıkıldım. bir de kitap okumam müsaade ediyorlardı ama suçum yoktu. şimdi ceza alıp yatarsak kitap okuyabiliyor muyuz mesela?

Yok ömür boyu değil . Bakırköy mesela yatış verdıler . Seni psikolog ile görüştürürler adli tıbbın hazırladığı dosyayı okurlar ( suç unsuru - suç tarihi ve adli tıp kontrol muayene sonuçları ) işlenen suç unsuruna göre yatış verirler. 1 ay 6 ay 1 yıl gibi . Mahkum koğuşları da var bakırköyün . Mesele senin düzenli tedavi görmen ve bunu ispatlayabilmen . Şu anda cezaevlerinde yatan şizofren çok sayıda . Tedaviyi bıraktıkları için suç işleyip hasta olduklarını ispatlayamıyolar. Düzenli tedavi olan doktorla görüşen psikologla görüşen hasta zaten topluma uyumludur suç işlemez.

Cezaevine aman dusme
Oranin havasi disardakine benzemez.
Orda on tane patronlar,agalar var.senden tatar ramazan zaten olmaz.
Patrona fedakarlik yap mesela maas alma 1 ay.
Ozaman iyi olur patron.
Belasi olma sonu kotuye gider

Sayın süper şizo bu patronu amiri vs yi öldürme düşünceleri bendede var buda paranoid kişilik bozukluguna girer ciddi olarak hastalıktır böyle ciddi düşündügüne eminim buda bizim agir hasta oldugumuzu n net kanıtı iyi günler

doktor da bana paranoid şizofreni demişti zaten tb2nhf . cezaevine ya daakıl hastanesine düşmemek için elimden geleni yapıyorum. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. teşekkürler ediyorum hepinize. Demek ki aynı sorunlar sadece bende yok . Olası bi kaza olmaz inşallah sürekli sabır çekip allah çekiyorum. şükür diyorum yoksa başka türlü olmuyor. Aslında bu hastalığa yakalnmadan önce güzel bi işim vardı ama kaybettik işte işimizi de. olsun buna da şükür.

Üst Alt