Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastalarında depakin ne işe yarıyor?

@Şamil676767,

Depakin antiepileptik grubuna dahil bir ilaç olup, sara (epilepsi) hastalığının tedavisi için kullanılır.

Depakin bipolar bozukluk (duygu durumundaki iki yönlü değişiklikler) ve taşkınlık nöbetlerinin (manik atak) tedavisinde de kullanılabilir.

Daha çok bipolarda kullanılıyor gibi şizofrenden ziyade.

Depakin kullanıpta bırakınca sorun yaşadınız mı. Sorum bipolar arkadaşlara. Kullanıpta fayda görüyor musunuz? Bende hiçbir etkisi yok.

Bipolarım uzun yıllardır depakin kullanırım güzel yan etkileri yok bana bipolar insanlar uçlarda yaşar genelde bi ucu mani bi ucu depresyon bu ilaç beni dengeleri hep 9 yıl atak geçirmedim sonrasında iki ağır depresyon ama toparladım

Ben 21 yıldır bipolar ım 5byatışım oldu bu arada bakırköy e en son 2015 te yattım

Bu ilaç kişiden kişiye değişir ama birde günlük doz

@ŞamilBasayev67,

Ben şizoaffektif olarak duygu durum dengeleyicisi olarak uzun süredir kullanıyorum. Faydasınıda gördüm. Bundan önce lidyum kullandım ama etkisini görmedim. Bu durum kişiden kişiye değişiyor.

@ŞamilBasayev67, ben 14 yıldır kullanıyorum ve evet faydasını görüyorum, dengeliyor. Bir kere bıraktım, aylar sonra maniye yükseldim ve yatışım oldu.

Üst Alt