Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni için doktor tavsiyesi olan var mı?

Passenger35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kardeşim psikoz hastası atipik psikoz. Bu aralar alevlenme döneminde zorla hastaneye yatırmak istemiyoruz. Kendisi de yatmak istemiyor. Onu goturebilecegimiz iyi bir psikiyatri doktoruna ihtiyacımiz var. İstanbul'da bu alanda tavsiye ettiğiniz bir doktor var mı? (Bu arada dün yasadigimiz üzücü olay sonrasi doktor talebinde kendi bulundu. Umarım onun için iyi bir adımdır bu)

Dostum naçizane şu an için iyi bir psikiyatrist aramak yerine bir an önce tedavi almasını yönelik hareket etmenizi öneririm. Tedavisi sürerken o evrede psikiyatrist ararsınız, bu tür atak dönemlerinde tedavide geç kalmak ciddi sorunlara yol açabilir.

Demek istediğim iyi bir psikiyatrist bulacağız diye vakit kaybetmeyin, durum sandığınızdan daha hassas olabilir. Mümkünse üniversite hastanesinden randevu alarak oradaki hocalardan herhangi birine bir an önce muayene ettirin. Hastaneye yatmasına gerek olup olmadığına o karar verir gerekirse. Üniversitenin döner sermayesine bir miktar para yatırarak özel görüşme için randevu alabilirsiniz. Eğer imkanınız yoksa şehir veya devlet hastanelerine başvurabilirsiniz. Ben kardeşimi iyi bir psikiyatrist ararken kaybettim maalesef, kendisi intihar etti bu süreçte. Acı bir tecrübe sahibi olarak söylüyorum, önceliğiniz iyi bir psikiyatristten ziyade bir an önce tedaviye başlaması yönünde olmalı.

Passenger35
Geçmiş olsun 8 yıldır oğlu şizofren tedavisi gören bir baba olarak doktor tavsiyesinde bulunabilirim.
ÖMER AKAY : BÜYÜKÇEKMECE MİMAR SİNAN DEVLET HASTAHANESİ.
Daha önce Bakırköy mazhar osman ruh ve sinir hastalıkları hastahanesindeydi tayini buraya çıktı oğluma teşhisi ilk koyan doktor işine aşık bir doktor çok ilgili ve bilgili mesai kavramına takılmıyor şöyle ki oğlumun hastalığının şiddetli olduğu ilk başkarında polikilinikte olmadığı yataklı serviste olduğu zaman tedavi aksamasın diye özel izinle yataklı serviste muayene ediyordu çok memnun kaldık kendisinden umarım bıktırmamışlardır da hala öyledir.

HÜSEYİN YUMRUKÇAL : BAKIRKÖY MAZHAR OSMAN RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTAHANESİ.
Ömer akay tayin olduğunda uzak olduğu için gidemediğimizden tavsiye isteyince bu doktor tavsiye ettti.
Yaşı büyük çok tecrübeli ve ilgili bir doktor sadece kitaba göre değil tecrübelerine göre tedavi uyguluyor sabırlı ve ilgili kapıdan girince anlıyor sıkıntıyı.

BERNA ÖZATA YILDIZHAN : BAKIRKÖY MAZHAR OSMAN RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTAHANESİ.
Kendisine muayene olmadık ama hüseyin yumrukçal kendisine randevu bulamazsak ona muayene olabileceğimizi konuda yetkin bir doktor demişti.

Başka tavsiye olarak geç kalmayın kendisinin tedaviyi kabul etmesi çok iyi bir şey şizofren ve atipik pisikoz tedavisinde en zor şey hastanın tedaviye direnmesi vageçmeden muayene ettirin bu dediğim doktorlar mecbur kalmadıkça saldırı veya kendine zarar durumu olmadıkça aile yanında tedaviyi benimsiyorlar.

kara duman

Mashar osmanda olanlari biliyormusunuz k2 koguşu v.s zülüm ediyorlar akilli giren zir deli olur çikar

bende organik olmayan psikoz hastasıyım 10 yıldır hiç yatmadım hastanede yatmayı da düşünmüyorum

(Gölge)
Oğlum yatarak tedavi görmedi ama babam yatarak tedavi gördü hiç öyle şeyler olmadı.
ben istenilen doktor tavsiyesine cevap verdim yataklı bölümü bilmem hastahaneler eskisi gibi değil isteyen istediği yere gider ben gayet memnunum mazhar osmandan.
Her zaman söylerim sorunlar kişilerdir binalar değil dünyanın en modern hastahanesine işini sevmeyen doktor,hemşire,hastabakıcıyı koyun cehennem olur orası.
Onun için doktor tavsiyesi isteniyor hastahane tavsiyesi değil.
Belki bir dönem sıkıntı yaşanmış olabilir şehir efsaneside olabilir mazhar osman şizofren ve psikoz rahatsızlıklarında en deneyimli hastahanedir en ağır hastalar oraya gittiği için bazı sorunlar yaşanması olmuş olabilir.

Son düzenleme:
Dürüst olmak gerekirse benim hiç inancım yok tedavi olacağına 4 senedir hasta bir kere hastaneye yattı ilk atak geldiginde ondan sonra hiç yatmadı ilaçları da düzenli kullanmıyor.
Kafasından ne geçtiğini anlayamıyorum ki. Çok kötücül şeyler düşünüyor. Bizimle de paylaşmıyor.
İşi yok ilişkisi yok. Vahim durumda bunu kabul etmiyor. Zaten şu ara kendini Mehdi olduğunu söylüyor.Yasadiklarimizi Şeytanlar inler cinlerden kaynaklandığını savunuyor.
Bizim canimizi acıtacak cümleler kuruyor. Hassas yerlerimizden vurmaya çalışıyor.
Tedavi olma konusunda bile bizi kandiracagini düşünüyorum. Ona karşı inancım kalmadı sanırım.

Dediğim gibi bu tür hastalarda en ciddi sorun hastanın hastalığını kabul etmemesi ve tedaviye direnmesi
Yıllardır aynı evin içinde benzer şeyler yaşıyorum Anlattıklarınıza göre rahatsızlığı çok şiddetli size veya kendine zarar verebilir zorla yatış yapmanız gerekebilir savcılığa başvurup vasi kararı çıkarın polis zoruyla yatırın ve ilaç içmediği için aylık iğne tedavisi başlanabilir zorla yatırmayı kendinize vicdan yapmayın gerçeklikten kopuk kendi gerçekliğini oluşturduğu için o şu an zihin olarak sizin kardeşiniz değil.

Normalde tedavi olacağım deyip bir adımı dahi olmamıştı. Ben kendisinden uzaktayım. Yakınından takibini yapamıyorum. Bu sefer kendi doktor talebinde bulunduğu için zorla yatırma kısmını erteledik diyelim. İyice inatlasmak istemiyorum doğrusu. Haline o kadar üzülüyorum ki. Sizin benim için normal olan şeyler onlar için mucize gibi. Allah yardımcıları olsun.

Passenger35

Sizi çok iyi anlıyorum insan evladının kendi isteğiyle banyo yaptığına sevinirmi öyle şeyler yaşıyoruz biz.
Bu öyle zor bir hastalıkki hem hastaya hem yakınlarına peygamber sabrı gerekiyor doktor ilk teşhis koyduğunda psikiyatride en kötüsü bu daha kötüsü yok demişti ruh kanseri.
Allah hem hastalara hem yakınındakilere sabır,dayanma hücü ve şifa versin.

kara duman

Bizde biliyoruz sorunlar kişilerdir geçen gün arkadaşim yatti hasta bakici yumrukla dişine vurmuş dişi kirildi yazik günah degilmi hasta adam

Passenger35 Merhaba, Edirne bölgesine yakın iseniz Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Prof.Dr.Okan ÇALIYURT, Veya Prof.Dr.Cengiz TUĞLU Tavsiye ederim, Ayrıca Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri yatılı servisi de çok çok iyi durumdadır, Tekirdağ Bölgesi ise Doç.Dr.Murat BEYAZYÜZ. Eğer İstanbul bölgesinde iseniz Prof.Dr.Mustafa SERCAN Tavsiye ediyorum Hocaların her biri mesleğinin en iyilerinden, öz geçmişlerini de inceleye bilirsiniz, Psikiyatri çok hassas konu şifalar dilerim.

Üst Alt