Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ve Islak İmzaya dair birkaç soru..? [Hukuk]

Konular
21
Reaksiyonlar
0
Aslında neden bu kadar kafaya taktım bilmiyorum ama sorun şu yönde ben bir iş başvurusunda bulundum bundan yaklaşık 1,5 sene öncesinde karşımdaki kişi beni işe alacağını ancak boş bir a4 kağıdına adımı soyadımı yazmamı ve imza atmam gerektiğini belirtti bende o andaki boşlukla benden isteneni yaptım aradan birkaç saat geçtikten sonra bu şartlar altında çalışamayacağımı belirtip imzalı kağıdı aldım eve geldim ve yırttım ama şüphe bu ya karşımdaki kişinin bana gerçekten imzaladığım kağıdı verip vermediğinden emin olamadım.Bunun üzerine kendim,kurum ve şahsım arasında herhangi bir alacak-borç ilişkisinin olmadığını ve kişinin bana gerçek imzalı belgeyi verdiğini belirten bir kağıt hazırladım.Ben belgeyi teslim alanın adı soy adı ve imzası yazan yere adımı soyadımı yazdım ve imzamı attım hazırladığım belgeye ama karşı taraf belgeyi teslim edenin adı soyadı ve imzası yazılı yere sadece imza atmakla yetindi.Birinci husus bu tür bir belge,belgeyi teslim edenin adı ve soyadı yazılmadığı halde geçerli midir?Yani benim hazırladığım bir belgede benim adım soyadım ve imzam yer aldığı halde karşı tarafın sadece imzayla yetindiği bu belge geçerlilik hükmü kazanmış mıdır? (İmzayı kimin attığını biliyorum.) İkinci unsur tarafımca hazırlanan bu belgeyi aradan 12-13 aylık bir süre geçtikten sonra çöp sepetine yırtarak veyahut da yırtmadan atıp atmadığımdan şüphelenmekteyim.Diyelim ki bu belge çöpe yırtılmadan atıldı ve art niyet taşıyan birisinin eline geçti.Bu doküman üzerinde yer alan herhangi bir bilginin ad-soyad,tc kimlik numarası veyahut da ıslak imza bu tür bilgilerin kötüye kullanılması mümkün müdür?Örneğin bir borç senedi düzenlenerek imzamın elle kopya edilmesi ve tarafıma bir borç yüklenmesi mümkün müdür?Veyahut da imzayı kopya edebilen makinalarla bu imzanın kopya edilmesi ve sahtecilikte kullanılması hakimin de bu imzayı geçerli kabul etmesi olası mıdır?Sahtekarlarca hazırlanan bu belge geçersiz sayıldı diyelim siz bu imzayı nereden kopya ettiniz diyen hakime benim hazırlamış olduğum belge sunulduğunda hakim adımın,soyadımın ve imzamın olduğu karşı tarafın ise sadece imzası olan bu belgeyi kime imzalattırdın derse veyahut da bu belgede senin ad soyad ve imzan var ama karşı tarafın sadece imzası var dolayısıyla bu belge de sahte hazırlanmış deme ve benim sahtekarlıkla itham edilme ihtimalim var mıdır?Ayrıca tarafımın şizofreni rahatsızlığından %45 oranında engel durumu mevcuttur.Bu tür davalarda bu engelin avantajı veyahut da dezavantajı var mıdır?Yani bu engel sayesinde bu tür bir sahtekarlığın önüne geçilip dava bertaraf edilebilir mi?Hakimin takdir yetkisi ne yönde olur?

Mrb blue . Dediğin gibi bir şey olmaz ama oldu diyelim kötü senaryodan yola çıkalım .İmza tarihinden önce rahatsızlığın mevcut ise itiraz etme hakkın var. Mahkemede böyle bir sey için suclanırsan hakimin vereceği karar şu olur .. Davalının suç niteliğini anlamadığı ve sorumluluğunu ve sonuçlarının sebebini anlamayacağını tespit edilmesi için sağlık kurulu raporu istemesine diye karar çıkar . Sonra rahatsızlığından ötürü muayene edilirsin.

Cevabın için teşekkürler abi.Peki bu tür bir işlemle ki şizofreniden de engelimin olduğu malum,durum ne olur?Yani olmaz da oldu diyelim kağıdı kimin de imzaladığını biliyorum kurumda,bu durumda hazırlamış olduğum bu tür bir belge adamın yukarıda bahsettiğim gibi sadece imza atmasıyla geçerli olacak mıdır yoksa illa isim soy isim imza atılması gerekli midir?Bu tür bir durumda sahtekarlıkla itham edilebilme olasılığım var mıdır?Bu belgeyi sadece kendimi koruma amaçlı hazırladığımı bir dava olduğunda söylesem durum ne yönde gelişir?Biliyorsun ki bazı şeylerden epey korkabiliyoruz.

İş yerini ve kimin imzaladığını biliyorsan sorun olmaz . İmzayı atanda risk alıyor gercekliğini onaylamış oluyor .. İçin rahat olsun sahtekarlık olayı olsa imza atmaz kağıt vermez o kişi

Benim de hukuki bir problemim var ama yardımcı olabilecek bir arkadaşa anlatmak istiyorum yardıma ihtiyacım var

Üst Alt