Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ve OKB aynı anda bir kişide olunca farkındalık daha mı fazla olur?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
641
Reaksiyonlar
374
2 hastalık bir kişide aynı anda olunca
farkındalık daha mı fazla olur.

Ne kadar kötü durumda oldugunu bilme
OKB ile birlikte kuvvetlenir mi???

Hasta olduğunu bilmek daha çok mu
acı verir hasta olan kişiye.

bende hem okb hemde şizofreni var..ikiside raporlu,,okb yi kabul ediyorum ama şizofreniyi etmiyorum..ama acı veriyor

Bende tam olarak şizofreniyi kabul etmiyorum.
Atipik psikoz ve obsesif kompulsif bozuklugunu kabül ediyorum.

senin rapor oranın kaç ve
hangi hastaneden aldın fringe

şizofrenide okbyle beraber görünür genelde

AYDINYAVUZ

şizofreni: kartal devlet-göztepe eğitim..iki ayrı hastane
okb: ankara gata psikiyatri

Şizofreni her hastayı farklı etkiler.beyinde hafıza problemi yoksa bi nebze olsun hafif yaşarsın psikozları.biçeşit on frontal lobun tetiklemesi.insan 24 saat şizofreni atağı geçirmez dalgalı seyreder şizofrenin tehlikesi burada her atak hastalığı kuvvetlendirir
Şizofreni dalgası yani kesik aralıklarla seyreder hastalığın tehlikeli yazanı bu hafıza problem yaratır.

sevkat100

valla benım hafızam kotu ama benım rapor bıle surelı doktorda ıkı uc sene ıcınde ılacları kesıcegını soyledı. Ilaclar sısmanlattı ama artık kıloda verıyorum. Halusınasyon baslangıcda gormustum elımde sımgeler felan ama ses hıc duymadım ayrısmamıs sızofrenı tanısı koydular. Sonucta ıyılesme ıhtımalım olmasaydı raporuda sureklı verırlerdı ama benım surelı

Sizosalgun

7 - 8 senedir bu hastalıkla boğuşuyorum.
4 seneyi geçkindirde kesintisiz ilaçlarımı kullanıyorum.
Şüphecilik çok var.
Bende hiç ses duymadım.
Halusinasyon da görmedim.
Bu şekilde bir şizofreni hastalığı olabilirmi ki???

Şizofreni damgası ve sürekli ilaç kullanmak evet öyle bişey ki bi defa şizofreni teşhisi kondu mu ömür boyu bu hastalıklımla yaşamak aslında kimi insanlar iyileşebiliyor. Şizofreni 4 tipi var şüphecilik ilaçla tedavi edilemez negatif çünkü.eger düzenli uyku varsa sorun yapma beyin normal uykuna dikkat et beyin kendini toparlar

Hastalığı kabul eden organik olmayan kabul etmeyen için organik şizofreni denir.önemli olan yaşam yani düzgün bi yaşam şizofreni teşhisi koyan doktorda emin ol fazla bir bilmiyo yani elinde sadece ilaçları var onları yazıyo sen önemli şüphe neden şüphe ediyorsun ki her insan yüzde yüz garanti bi hayat yaşamıyor hiç bişeyin garantisi yok ...

valla ses yada halısınasyon gormedıysen bence sızofrenı olmaz agır deprasyon yada obsesiflik vardır ben en azından bı kerede olsa halusınasyon gordum o yuzden tanıya bısey demıyorum. Şüphecilik felan varsa paranoyak olabılırsın ama ses duymak halusınasyon gormek. Kendını baska bırıymıs gıbı dusunmek yanı duygu dusuncede bozukluk, kısılıkte bolunme yoksa kolay kolay vermezler sızofrenı tanısını.

@Sizosalgun

Geçmişte vede çocuklugumda bayagı travmalar yaşadım.
Acısını şimdi çekiyor vede yaşıyorum.
Şimdi insanlardan çok rahatsız oluyorum.

Şüpheciliğim genellikle benim hakkimda insanların ileri geri
konuştuğu, hakkımda kötü kötü konuştuklarını sanıyorum tanıdıgım insanların.
Ben kendimi bildim bileli var doğrusu hakkımda konuşulduğu duygusu.
Bu obsesif kompulsif bozuklukla birlikte daha aşırılaştı.
Belkide başka çaresi de yok.

Peki atipik psikoz ile obsesif kompulsif bozukluk aynı anda
bir kişide bu hastalıklar görülebilirmi???

Geçmişle boğuşmak insanı ruhen yıpratır.aklina olumsuz bişey geldiğinde salla gitsin üzerinde yoğunlaşmak zarar verir.bence fikrimce bu.hafiza insana oyunlar oynar hafıza psikolojik hastalıklarda yara alan ve en çok acıtan yer.iyi pi psikologlar oturup konuşmak gerek ilaçlarla biyere kadar.konuşmak konuşabilmek bu tur sıkıntılarda en iyi ilaç.saygimla

Sanri veya söylediğin gibi insanlar hakkında konuşuyor zannetmenin ilaçla tedavisi yok.hastalik isminden çok teşhis önemli yanı ilaç kullanıyorsun bu ilaç neye ıı geliyor.sanrilar azalıyordu muhtemelen hayır.seninde konuşmaya ihtiyacın var.! öncelikle ilaç adı neyse ilacın yapabildikleri yapamadıkları var.beynini ödüllendirildi mesela

AYDINYAVUZ

onu en ıyı doktorlar bılır ama bence gorulebılır. Bıde bırılerının senın hakkında sureklı konustugunu dusunmek felan duygu durum bozuklugu kardes buda sızofrenlerde de gorulen bısey

şizofreni ile okb beraber görülebilir.
bunda okb daha sonra ortaya çıkabilir . örnek ben.
bunun nedenlerinden biride kimyasallar.
kullanılan şizofreni ilaçları beyinde ki seratonin miktarını azaltıyor.
bu da bildiğim kadarıyla okb nin başlamasına neden oluyor. doktorun bana söylediği bende öyle oldu.
şimdi ikisinden de tedavi görüyorum.

Şizofreniye OKB eşlik etmesi durumunda hastalık daha mı ilerler?

Şizofrenide OKB arasında nasıl bir iletişim vardır?
Ayrıca bir soru OKB ŞİZOFRENİyi silebilirmi?

Üst Alt