Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ve yüksek kilo ile askerlikten muaf olur muyum?

Skyline

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
11
Öncelikle merhabalar , 184 boy 146 kiloyum. Yaklaşık 1.5 yıldır sesler duyuyorum. İlk başladığında 2 hafta kendimden geçtim başka bir gerçekliğe girdim. 2. atak birkaç ay sonra oldu ve 1 ay boyunca kafamdan olaydan olaya atladım 1 ay kendimde değildim. Bu sürede bir hoca devreye girdi, bundan sonrada ses kimlik kazandı ben cinim diyor ve ara ara onu duyuyorum. Psikiyatriye gidiyorum düzenli ilaç kullanıyorum durumumla ilgili doktordan rapor mu istemem gerekiyor ve muaf olurmuyum sizce.

Düzenli pskiatri takibin varsa ilk başvuruda olmasa bile iki erteleme ile 3. yılda muaf olurusunuz şizofreniden... Ben bipolar bozukluktan muaf oldum biraz bahtım açık gitti kontrole gittiğim doktor 1 yıl erteleme yazdı heyet askerliğe elverişli değildir verdi direk :D...

İşitsel halisülasyon sonrası çürük alabilir miyim?

Merhabalar, 2 sene önce telepati denemem sonucunda sesler duymaya başladım . Durum ilerledi ve 1 hafta kadar halüsilasyona girdim. Birkaç ay sonra ise tekrar oldu bu sefer 1 ay halüsilasyonda kaldım. Son bir yıldır ses duymaya devam ediyorum ama seslerin gerçekliğine inanmıyorum. Kendimdeyim konuşan varlık bazen ben cinim, bazen iblisim diyor. Tek kişimi var birden fazlamı bilmiyorum. Bu durumda çürük raporu alabilir miyim askerlik yapabileceğimi düşünmüyorum. Ses konuşmaya başladığı zaman çok rahatsız oluyorum dikkatim tamamen dağılıyor. Eğitimde veya nöbette konuşma başlarsa naparım bilemiyorum.

Skyline Sanırım kulağınızda sorun yok, beyninizdeki sorun bunu yaratıyor. Normal şartlarda "bence" almanız lazım. Doktora aynı yazdığınız şekilde anlatırsanız anlar zaten.

Cin min değil, zihinsel bir sorun bu. Cin vs diye inanmayın sakın.

Atipik psikoz , şizofreni hastası muaf olur mu?

Arkadaşlar 150 kiloyum bu zaten muaf sebebi ama ben kesin bir şekilde ucu açık acaba diye seçenek kalmadan muaf olmak istiyorum. Kilo dışında psikiyatrik rahatsızlığımda var. Şimdiye kadar 2 kez askerlik muayenesine girdim. Ama geçen muayenelerde rahatsızlığımı dile getirmedim hakkımda hasta raporu çıkmasın diye. Ama psikiyatri kliniğine gidiyorum. Edevlette de doktorların koyduğu tanılar gözüküyor. Atipik psikoz var, şizofreni var, unipolar depresyon var. Çalışmıyorum ama işe girersem sağlık raporu istiyorlar rapor alınırken bu rahatsızlığın çıkar dedi doktor. Kpss ile memur olursamda sağlık raporunda çıkar dedi. Bende E-kpss ye girmeyi kafaya koydum.

Bu rahatsızlıktan muaf alınır mı? Ben asker olmayı hiçbir koşulda istemiyorum disipline giremiyorum . Zaten sesler de duyuyorum bazı zamanlar çok rahatsız ediyor beni konsantre olmamı engeliyor baya.

Peki hastanede iyileştiğime dair rapor çıkarsa askere alırlarmı bide zayıflarsam ? furkanerdal

Zayıflatsan gidersin bide şizofreni olduğunu doktora söylemezsen bilemez zaten söylediysen gitmek istiyorum dersin iylestim dersin gidersin muaf olduktan sonrayı soruyosan iylessende bidaha almazlar askere ben iyileştikten sonra başvurdum hatta almadılar

Skyline

Selam,

Şizofreni teşhisi almış biri -ilaçlarını kullanıp remisyonda bile olsa- bir daha askere alınmaz; ben aksi bir durumu hiç okumadım/bilmiyorum.

Skyline

Selam,

Şizofreni teşhisi almış biri -ilaçlarını kullanıp remisyonda bile olsa- bir daha askere alınmaz; ben aksi bir durumu hiç okumadım/bilmiyorum.

Hocam değerli yorumun için teşekkür ederim. Peki engelli yüzdesinin bir önemi var mıdır? Yani ben halisülasyonlara girmiyorum , kendimi başka birşey sanmıyorum. kendimdeyim ama ses duyuyorum ve bazende obsesyon kötü düşünceler geliyor moralim bozuluyor. yani engelin yüzdesinin bir önemi var mı acaba?

Skyline

benim yüzde seksen rapor almıştım barışta ve savaşta elverişli değildir raporu aldım paranoid şizofreni hastasıyım

Skyline

Bence Engelin yüzdesi pek de önemli değil. Şizofreni teşhisi almış olmak yeterli.

Ses duymak ve takıntı/kötü düşünceler normal değildir. Takibinizi yapan dokturunuza söyleyip; doz ayarlaması ve/veya ilave ilaç takviyesi yaptırmanız önemli bence.

Muaf olmak için engelli raporuna gerek var mı?

Arkadaşlar kasımda askerlik muayenem var. Atipik psikoz hastasıyım ama daha önce birkaç doktor şizofreni tanısıda koydu e-devlette gözüküyor. Yeni engelli raporu çıkıcak 1 ay varmış çıkmasına. 10 gün sonrada askerlik işlemleri başlayacak. Raporu beklemeden direk psikiyatriye sevk istesem aile hekiminden, hastanede şikayetimi söylemem yeterli olur mu? Zaten sistemde 3 yıldır şizofreni ilaçları kullandığım gözükücektir.

Skyline Askerlik muayenesinde engelli raporuna bakmıyorlar yeniden muayene ediyorlar ama önceden aldığın teşhis,kullandığın ilaçlar,varsa epikriz raporun ve tedavi aldığın yerden alınmış durumunu anlatan bir yazı işini çok kolaylaştıracaktır muayene sırasında doktor bunları çok dikkate alıyor.

Şizofreniler askerlik yapamaz. Ben bipolar bozukluk hastası olarak 2. kontrolde savaşta ve barışta askerlikten muaftır kararı verildi. Doğru olanda buydu. Bize silah verilemez, silahlı görev yapamayız. İçiniz rahat olsun muafiyet verilecektir. Yeterki yaşadıklarınızı ve duygularınızı doğru aktarın. Ben son kontrole annemle gittim. Annem psikoz halindeki yaptıklarımı anlattı. Ve doktor sen zaten bu halde askerlik yapamazsın dedi dışarda bekleyin dedi, raporu yazdı ve TSK ya yolladı. Ve sonra muafiyet aldım.

Şizofreniler askerlik yapamaz. Ben bipolar bozukluk hastası olarak 2. kontrolde savaşta ve barışta askerlikten muaftır kararı verildi. Doğru olanda buydu. Bize silah verilemez, silahlı görev yapamayız. İçiniz rahat olsun muafiyet verilecektir. Yeterki yaşadıklarınızı ve duygularınızı doğru aktarın. Ben son kontrole annemle gittim. Annem psikoz halindeki yaptıklarımı anlattı. Ve doktor sen zaten bu halde askerlik yapamazsın dedi dışarda bekleyin dedi, raporu yazdı ve TSK ya yolladı. Ve sonra muafiyet aldım.

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Peki askerlik muayenesinden sonra heyete giriliyorya, orada çalışamaz raporu çıkarabilirlermi? herşeyi anlatırsam çalışamazsın demelerinden korkuyorum.

Skyline Askerlik heyetiyle çalışamaz raporunun hiiiç alakası yok.
O dediğiniz engelli raporu alırken istihdam kısımına yazılır çalışır,şu işlerde çalışamaz veya çalışamaz şeklinde.
Onuda eğer durumunuz iyiyse işyerine söylemeden çalışamaz yazsa bile çalışırsın.

Skyline Askerlik heyetiyle çalışamaz raporunun hiiiç alakası yok.
O dediğiniz engelli raporu alırken istihdam kısımına yazılır çalışır,şu işlerde çalışamaz veya çalışamaz şeklinde.
Onuda eğer durumunuz iyiyse işyerine söylemeden çalışamaz yazsa bile çalışırsın.

çok sağolun.

kara duman

Merhabalar Ayhan Bey, işveren sağlık raporu isterse orada çıkıyor mu engelli olduğumuz?

Üst Alt