Ben skolyoz ameliyatlı olalı yaklaşık 4 ay oldu. Ameliyat sonrası ilk haftalar elbette çok ağrım oldu ama şimdi çok iyiyim. Henüz yeni olduğu için ufak tefek ağrılar oluyo arada ama ameliyat öncesi ve sonrası büyük farklar oldu vucut değişimi açısından. Örneğin boyum uzadı, eğri olan bölgelerde büyük değişimler oldu vs. İyiki olmuşum diyorum.
Risklerine gelince, her ameliyatın riski mevcut bu tür ameliyatlar daha ağır ve zorlu olduğu için biraz daha riskli sadece. İyi ve güvenilir bir cerrah ile bu riski daha aza indirgeyebilirsiniz.. Doktoruna güvenmen ve ameliyata inanman şart.
Ameliyat öncesi engelli raporu alabilirsin tabi. Yüzde kaç verirler bilemem, solunum testine bağlı.
Bir de, " bana takma diyolar ", demişsin. Sen tak kardeşim. Araştır, boşver diyip geçme.. Derecen ameliyat mertebesinde. Artıp, artmayacağını araştır. Şuan görünümünde ve sağlığında büyük etkileri olmayabilir ama zaman neyi gösterir bilemezsin. Gerekirse 2-3 ayrı doktora görün, gelecekte seni nelerin beklediğini sor,öğren. Ona göre bir karar al derim.