Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı oldum, çok da mutluyum

my_heart

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Adım Lale. 2001 haziran ayında Kocaeli Tıp Fakültesi Araştırma hastanesinin ortopedi bölümünde ameliyat olmak için gitmiştim. o zaman çok küçüktüm, 11 yaşındaydım. Doktor Ahmet Yılmaz Şarla'ğa kontrol için gitmiştimm. Önce sırtımı inceledi gerekli olan tetkiklerin yapılmasını istedi. bana görüntüden çok sağlık açısından bu ameliyatı olmam gerektiğini söyledi. çünkü omurgam kalbimin olduğu yere doğru eğikti. doktor 18 yaşına gelmeden çok zorluklar çekeceğimi hatta ölebileceğimi söylemişti.
ben tabi küçüktüm hiç bişeyden anlamıyordum, bi sürü tahlil ve benzeri şeyler oldu, temmuz ayında hastaneye yattım. sabah 8'de ameliyataneye girmiştim hiç üzülmedim yada ağlamadım ameliyat olucam diye. doktorumu çok seviyordum çünkü. 10 saat süren ameliyattan sonra çıktım. tabi bi süre kendime gelemedim. 2-3 gün sonra yemek yemeğe basladım. Çok fazla hatırlamıyorrum neler olduğu o yüzden ayrıltılı bilgi veremiyorum :p. Bi kaç gün sonra boynumu sağ tarafa çeviremiyordum ve platinlerin çıkma yaptığını söylediler. tekrar 3 saatlik bi ameliyata girdim ve çıkmayı düzeltmişler.
Korsem gelmişti ve beni ayağa kaldırdılar. o anda başım döndü ve midem bulanmıştı. sanki ilk kez yürüyor gibiydim. doktorların koluma girmesiyle 1 kaç adım atabildim ve çok sevinmişlerdi. çünkü felç kalabilirdim ve ben %90 düzelmiştim.
neyse hastaneden çıktım ve ben 3 sene sonra düştüm. doktora gittik alt bölgede çıkma oluşmuştu. burayı boyumun uzaması için boş bıraktıklarını fakat bu bölgeyide ameliyat etmek zorunda olduklarını söylediler. ben hiç üzülmedim yine. sonuçta ameliyata alışmıştım. ilk ameliyatımda 1 sene korse taktım, 3. ameliyatımda da 6 ay ve tabi buda başarılı geçti.
bu olaylardan tam 7 sene geçti ve ben gayet sağlıklı mutluyum. boyum da uzadı, hiç bi şekilde ne ağrım ne sızım var. tabiki beden yapamıyorum 90 derece eğilemiyorum
prof. doktor Ahmet Yılmaz Şarlak çok iyi bir doktor ve sizlere tavsiye ederim. Kocaeli Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde halen görev yapıyor ve o kadar iyi bir doktor ki her gittiğimde beni gülerek karşılıyor. hatta gecen sene yazın kontrole gittim, şu platinlere bak sütun gibi yapmışız dedi :p
hatta benimle bu konu hakkında konuşabilirsiniz hiçbi şekilde korkulcak bişi yok. doktorunuza güvenin ve daima pozitif düşünün. Ahmet Hoca şimdi bana "Lale gel tekrar bi ameliyat olman gerek" dese gözüm kapalı ameliyata girerim.
bana bu konu hakkında her türlü soruyu sorabilirsiniz arkadaşlar =)

sizinle paylaşmak

merhaba arkadaşlar bende kifoz skolyozum ben bu rahatsızlığın adını bir senedir öğrendim.Ben 39 yaşında,evli 17 yaşında bir er kek çocuk annesiyim.Bende ameliyat olup iyileşmek isterim oğlum için.Ben Ardahanın bir köyünde doğdum 6 aylıkken çok ağlıyormuşum meğer bu rahatsızlık başlamış.Bu rahatsızlıktan ötürü çok çektim çünkü o zaman cahillik vardı.Ben 9,10 yaşlarındayken babam beni İSTANBULA doktora götürdü ÇAPA,CERRAH PAŞA VEDE BALTA LİMANA.Benim o anda ameliyat olamayacağımı söylediler doktorların hepsi,felç olma riskim çokmuş ama 18 19 yaşlarında bir görelim dedi doktorlar.Ama birdaha gidemedim.Şu anda BURSADA oturuyorum.Benim ameliyat olmam zor herhal çok geç kaldım.Zaten artık ameliyat çok zor geliyor bana 2 ameliyat geçirdim tabi başka rahatsızlıklardan.ALLAHA şükürler olsun elim ayağım tutuyor bundan beter olmayalım.Başınızı ağırttım kusuruma bakmayı kardeşlerim.ALLAHA emanet olum.Selametle kalın.Yorumlarınızı bekliyorum. :) [size=3][/size]

tşk ederim lale sizlerede geçmiş olsun.sen kaç yaşındasın.Beni bağışla ameliyat olmuşsunya merak ettim.Şu anda iyisindir inşallah. Ben BİRSEL. :)

ben şu anda 18 yaşındayım iyim iyim saglığım çok yerinde benim ameliyatım %90 basarılı gecen bir ameliyattı :D

Canım çok sevindim rabbim daima hep iyi,mutlu etsin seni ve cümlemizi.sen benim oğlumdan 1 yaş büyüksün.sende benim yavrumsun.kabul edermisin.çok öptüm.allaha emanet ol.

cok gecmıs olsun lale epey zorluklar atlatmıssın allah sana öle bır güç vermıskı başarmısın canım acı unutuluo zamanla sonuca basarılı sekılde ulasmak onemlı olan.cesaretın ve azmın ıcın senı kutluorum bende sen gıbıydım 13yasında hıc bısey bılmeden anıden amelıyat oldum ve gelısme cagım durdugunda alınacak platınler.suan cok memnunum ıyıkı olmusum ama platın aldırma konusunda ne yapacgım hıc bılmıorum korkuorum alınınca egılırmı dıye:(

mücadele

bu bölümde yazılarını okuduğum herkese geçmiş olsun.hayatımızın her anında mücadele etmek zorunda kalıyoruz helede skolyoz gibi bir hastalıkla karşılaşınca dahada çok. lalecim sende iyi olabilmek için çok şeyler yaşamışsın bu konuda bende senden farklı sayılmam. 11 yaşındaydım skolyozla tanıştığımda 88 yılında o zamanlar bu kadarda bilinmiyor ve her hastanede ve her doktor tarafından bu amelliyat yapılmıyordu. birçok doktora gittim en sonunda bu amelliyatta iyi olan ünsal beyle tesadüfen tanıştım. o ana kadar adını bile bilmediğim bu hastalıktan bağzı doktorlar sayesinde çok korkmuştum ama doktorum sayesinde 90 yılında ilk amelliyatımı oldum baleyle uğraştığım için kemiklerim bile çok esnekti ve başarılı bir amelliyat geçirdim ama uyandığımdabacağıma giden sinirlerin üzerine 1 damla kan damlaması sonucu 8 ay felç oldum. yatmaktan dolayı ciğerlerim su topladı uzun süre antibiyotik tedavisi oldum bu sürede ayaklarım ve ciğerlerim düzeldi tam sevinmiştimki sırtımda iltihaplanma oldu doktoruma gitti vücudum platinleri kabul etmediğini öğrendik 2ci amelliyatımı oldum iltihap temizlendi ama gene aynı sonuç sonunda 3 cü amelliyatla platinlerim çıkarıldı. her şerde bile hayır var derlerdi o zman anladım ciğerlerimin su toplaması ilaç kullanmam platinlerin bir süre sırtımda kalmasına sebep olmuştu bu sayede yapılan amelliyat fayda etti ve hafif bir eğrilikle skolyozdan kurtuldum sayılır. şimdi dikkat ettiğim sürece bi şikayetim yok çok şükür. bunları yaşarken herşey çok zor geliyor ama geriye bakınca rüya gibi çok şükür hepimiz atlattık artıkbugünlerimi o zmanlar hayal bile edemezdim. şu anda evli ve 2 çocuk annesiyim herkese mücadeleyi bırakmayın diyor sğlıklı ve pozatif olmayı öneriyorum.

Üst Alt