@
kusursuzakinci ameliyat olmamışsın galiba anladığım kadarıyla
- 1 Askere gidemez çürük raporu alır
- 2 normal yaşama 2 yıl ancak ama bu hiç bir zaman ALLAH yarattığı gibi olmayacağı için ölene kadar dikkat etmen gerekecek
- 3 yere eğilip kalmada belli bir zaman geçtikten sonra sıkıntı olmayacak
- 4 tekrardan skolyoz olma durumu rastlanan durum değil ama aşırı kilo durumunda veya buna benzer platinler eğilebileceği için olabilir tabi
- 5 saldalyeye koltuğa dikişleri aldıktan sonra da yaslayabilir ama fazla uzun oturmaması ilk aylarda iyidir, bol bol yürüyüş önemli
- 6 sigara sıkıntı yapmaz
- 7 2 / 3 ay içinde yavaş yavaş koşar adım atarsınız bir kaç kere, sonra her gün her gün geliştirerek bir ay sonra normal koşabilirsiniz
- 8 ani hareket normal sağlıklı insanlar da bile büyük tehlike (ben ani hareket yapmamaya çalışıyorum) yapmadım şükürler olsun
- 9 yere düşünce ben merdivenden ayağım kaydı düştüm ama sırtım gelmemişti tabi bir şey olmadı (ama bir yıldan sonraydı
- 10 ağır bir şey 2 yıl önermiyorum mecbur kalmadıkça ama 2 yıldan sonra belinize ağırlık vermemek şartıyla zorlamamak şartıyla kol kaslarınız sayesinde 20 30 kilo çok rahat taşırsınız sıkıntı olmuyor
- 11 takla atmayı bilemem ama mekik kesinlikle yasak şınav ise ne zaman kendinizi iyi hissederseniz o zaman çekebilirsiniz doktora danışarak başlarsınız zaten başladıktan sonra gerisi gelir (mekik hariç spor yapabilirsin demişti doktorum 2 yıl sonra)
- 12 ayak takılması vs insanlık hali hemen ameliyattan sonra ki dönem olursa bir şey diyemem sorun olabilir ama bir yıl sonra felan yani platinler iyice kaynaşmışsa kolay kolay bir şey olmaz (ama elinden geldiğince dikkat et)
sonuçta sana takılan çok basit bir şey değil, aman sağa döndüm kırıldı aman eğildim çıktı aman takıldım düştüm koptu diye bir şey değil bu
ama önemli olan nokta ilk 2 yıl elinden geldiğince zorlama kendini dikkat et, dikkat et ki iyice kaynaşsın kemikle bütünleşsin sağlamlaşsın
hayatın boyunca dikkat etmek zorundasın. ama olaki 2 yıl geçti kar yağıp buzda düşebilirsin insanlık hali, merdivenden düşebilirsin, ayağın takılabilir kolay kolay bir şey olmuyor sonuçta oyuncak değil sırtına takılan
ama aşırı dikkat etmek zorundasın ya olursa ???
doktorun der zaten, kaynaştıktan sonra kolay kolay bir şey olmaz diye. sonuçta ömür boyu senin vücudanda olacak öyle basit düşmekle kalkmakla kırılsaydı her yıl ameliyat olurduk o zaman
tek bir şey bilir onu söylerim
2 YIL DİKKAT DİKKAT DİKKAT DİKKAT DİKKAT DİKKAT
SONRA ARTIK YİNE DİKKATLI OLACAKSIN AMA KASMAYACAKSIN KENDİNİ NORMAL HAYATINA DEVAM EDEBİLİRSİN
anlattıklarım kişiden kişiye değişebilir illaki, ameliyatdan sonra ters hareket yapıp sabırsız davranıp kendine dikkat etmeyen biri olabilir. vidaları oynamıştır artık ömür boyu ağrısı olabilir yada tekrar ameliyat ile müdahale edilmesi gerekebilir. ondan diyorum 2 yıl sabır edin dikkat edin
ben ameliyattan 4 ay sonra gittim işte çalıştım ama eğilmeme kalkmama aşırı dikkat ettim, zaten satış danışmanıydım eğilip kalkacak bir şey yoktu ortada
sonra baktım çok yoruluyorum 2 ay daha gelidm evde dinlendim sonra tekrar işe gittim daha da sürekli çalıştım. 7 yıldır ameliyatlıyım ama dikkat ederim hala bilginiz olsun