Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozlu olup, tekerlekli sandalyede oturma ve yan/sırt minderi kullanan var mı?

blake

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
merhabalar,
skolyozlu olup, tekerlekli sandalyede oturma minderi ve yan/sırt destek minderleri kullanan var mı?

evet sorum eksik olmuş. devamını neden yazmamışım ben de şaşırdım :) dalgınlık heralde
teşk. deli_kiz
minder secerken nelere dikkat etmek gerekiyor?
kendiniz mi seçtiniz yoksa fizyoterapist mi yönlendirdi?
destek minderlerini kim ayarladı? kim yaptı?
neden soruyorum; skolyozdan dolayı bir yeri düzeltirken/yaparken bir yeri yıkma ihtimali var. bu yüzden uzman yardımı aldınız mı bunu öğrenmek istedim.

yoo anneme yaptırdım yünden :) çok rahat oluyor tam belime göre yaptı çok da rahatım

Omurilik felci söz konusu değil anladığım kadarıyla?

Skolyoz söz konusu olunca standart oturma minderi yerine başka seçenekler düşünülmeli bence.

Star Galaxy mesela:
medya.aspx

OturanBoğa;
skolyozda bir tarafa meyil olduğundan sağınıza ya da solunuza daha fazla yük biniyor. baskının oturma bölgesine eşit dağılması için, üzerine yüklendiğiniz bölge veya tarafın minderde daha fazla şişirilmesi baskının az olduğu tarafa doğru meylinizin sağlanması gerekiyor.
gösterdiğin örneklerdeki minderler uygun değil gibi geldi bana

blake, şunlara bakıp bir fikrini söyler misin?
roho videosu,

bu sistem quadro select ve contour select modellerinde var.

bu da özgür bedenler dükkanının starlock minderler sayfası. galiba ilk model üstteki video ile benzer bir şey yapıyor zira her hücrenin havası ayrı ayrı ayarlanabiliyormuş.

bir de, fazla bası olan yer daha fazla şişirilmeli ki kişi doğru pozisyona geçsin yazmışsın. bası yarası varken de bunun tersini yapmak, yani o bölgeye hiç temas olmasın diye az şişirmek, makul bir davranış mıdır, ne dersin?

hımm bu minderde iimiş bide belki ilgilenen olursa hini bu engeline görede değişir özellikle skolyozda bilgisayarlı bi düzenekle hasta otururken ölçümleri yapılıo eğriliği sırtı ve oturağına göre sonra bu bi koltuk şeklinde yapılıp gelio dışarda yapılıo ama ölçü burdan alınıyo yani bu da bi seçenek olabilir biz kardeşime böle yaptırdık uzun süre oturamıyodu bu çok ii bni çözüm oldubize

a, onu nerede yaptırdınız sahra? tam da o lazım bana, istanbul'da yapacak yer biliyor musun?..

minder alırken de yapılıyormuş aynı şey, carecure forumlarından biliyorum, "pressure mapping" diyorlar: vücudun otururken yaptığı basının haritalandırılmasıymış. bizde de aynı şey, minder siparişinde kullanılır belki.

cekirdek, dikkat edersen "fazla bası olan yer daha fazla şişirilmeli" demiyorum. ne tarafa daha fazla yük biniyorsa o taraf yüksek olmalı diyorum.

Evet, orası öyle... Ben de skolyoz+bası yarasında minder ayarını ne yapmalı'yı ayrıca sormuştum zaten. Basıyı eşitlemek için "fazla" şişirmek meselesini iyi yazmışsın diye (yukarıdaki roho videosunun sonunda da o işi yapıyorlar ya...)

şimödi gördüm arkadaşım biz erzincanda yız ama bunu istanbulda ottobockta yaptırdık sizin için daha kolay olur inş işinize yarar

Minderin hava ayarı önemli. Fazla şişik olması bası yarası riskini arttırır. Bası yarası-riski olan yerin olabildiğince az havalı olması gerek...

Skolyoz için arkası yüksek sandalye tercih edilebilir mi? Sırt kısmına yaslanmak ve gerekirse sırt kısmına "yükseltiler" koyarak skolyozu rahatlatmak bir seçenek olarak düşünülebilir mi?

OturanBoğa, (örnekle anlatmaya çalışacağım) diyelim ki, ağırlığınız oturma bölgesine eşit dağılmıyor yani sağ veya sol tarafınıza fazla yük biniyor. eğer fazla yük binen bölgede yara oluşmuşsa o tarafı indirmek baskıyı artıracağı için yaranın iyileşmesini engeller yada geciktirmez mi?

arkadaşım ölçümleri istanbulda ottobock ta yaptırdık

evet canım biz istanbul da ottobockta yaptırdık ama tam adresini bilmiyorum ama birine gitsen yardımcı olurlar sanırım

bu başlık, skolyoz bölümünden Tekerlekli Sandalyeler (manuel-akülü), Diğer Mobilizasyon Araçları ve Aksesuarları'na taşınmış.

ben başlığı ürünleri değil, skolyozluların doğru bir şekilde her tür oturma desteklerini paylaşmak için açtım.

bu yüzden başlığın skolyoz bölümüne geri döndürülmesini talep ediyorum.

Üst Alt