Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Skolyozlu olup, tekerlekli sandalyede oturma ve yan/sırt minderi kullanan var mı?
evet sorum eksik olmuş. devamını neden yazmamışım ben de şaşırdım dalgınlık heralde
teşk. deli_kiz
minder secerken nelere dikkat etmek gerekiyor?
kendiniz mi seçtiniz yoksa fizyoterapist mi yönlendirdi?
destek minderlerini kim ayarladı? kim yaptı?
neden soruyorum; skolyozdan dolayı bir yeri düzeltirken/yaparken bir yeri yıkma ihtimali var. bu yüzden uzman yardımı aldınız mı bunu öğrenmek istedim.
OturanBoğa;
skolyozda bir tarafa meyil olduğundan sağınıza ya da solunuza daha fazla yük biniyor. baskının oturma bölgesine eşit dağılması için, üzerine yüklendiğiniz bölge veya tarafın minderde daha fazla şişirilmesi baskının az olduğu tarafa doğru meylinizin sağlanması gerekiyor.
gösterdiğin örneklerdeki minderler uygun değil gibi geldi bana
blake, şunlara bakıp bir fikrini söyler misin?
roho videosu,
bu sistem quadro select ve contour select modellerinde var.
bu da özgür bedenler dükkanının starlock minderler sayfası. galiba ilk model üstteki video ile benzer bir şey yapıyor zira her hücrenin havası ayrı ayrı ayarlanabiliyormuş.
bir de, fazla bası olan yer daha fazla şişirilmeli ki kişi doğru pozisyona geçsin yazmışsın. bası yarası varken de bunun tersini yapmak, yani o bölgeye hiç temas olmasın diye az şişirmek, makul bir davranış mıdır, ne dersin?
hımm bu minderde iimiş bide belki ilgilenen olursa hini bu engeline görede değişir özellikle skolyozda bilgisayarlı bi düzenekle hasta otururken ölçümleri yapılıo eğriliği sırtı ve oturağına göre sonra bu bi koltuk şeklinde yapılıp gelio dışarda yapılıo ama ölçü burdan alınıyo yani bu da bi seçenek olabilir biz kardeşime böle yaptırdık uzun süre oturamıyodu bu çok ii bni çözüm oldubize
a, onu nerede yaptırdınız sahra? tam da o lazım bana, istanbul'da yapacak yer biliyor musun?..
minder alırken de yapılıyormuş aynı şey, carecure forumlarından biliyorum, "pressure mapping" diyorlar: vücudun otururken yaptığı basının haritalandırılmasıymış. bizde de aynı şey, minder siparişinde kullanılır belki.
Evet, orası öyle... Ben de skolyoz+bası yarasında minder ayarını ne yapmalı'yı ayrıca sormuştum zaten. Basıyı eşitlemek için "fazla" şişirmek meselesini iyi yazmışsın diye (yukarıdaki roho videosunun sonunda da o işi yapıyorlar ya...)
Minderin hava ayarı önemli. Fazla şişik olması bası yarası riskini arttırır. Bası yarası-riski olan yerin olabildiğince az havalı olması gerek...
Skolyoz için arkası yüksek sandalye tercih edilebilir mi? Sırt kısmına yaslanmak ve gerekirse sırt kısmına "yükseltiler" koyarak skolyozu rahatlatmak bir seçenek olarak düşünülebilir mi?
OturanBoğa, (örnekle anlatmaya çalışacağım) diyelim ki, ağırlığınız oturma bölgesine eşit dağılmıyor yani sağ veya sol tarafınıza fazla yük biniyor. eğer fazla yük binen bölgede yara oluşmuşsa o tarafı indirmek baskıyı artıracağı için yaranın iyileşmesini engeller yada geciktirmez mi?