Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağım güldükten kesildi. Nasıl bir protez önerirsiniz?

Serkanvarol

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Üç ay önce sol ayağım güldükten kesildi
Sizce aktif vakkum lu sistem mi önerirsin
Yada aktif olmayan vakkumlu sistemi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

"sol ayağım güldükten kesildi"

biraz acarmisiniz? anlayamadim tam olarak nereden kesildigini.

2016 Agustos ayinda benimde sol ayak diz altindan kesildi. 2016 Kasim ayinda aktif vakumlu protez kullanmaya basladim. Su ana kadar bir problemim yok ama herkeste ayni olacak diye de bir sey yok.

Dizden sonraki gudugunuz yeterli uzunlukta degilse (min 12 cm diyorlar) dizlikli kullanmak zorundasiniz. Eğer guduk kisminiz sinirsel olarak hassas ise her vakumda aci cekebilirsiniz. Bu yuzden tek protez onermektense protez firmalariyla konusmani tavsiye ederim. Hangisinin size uygun olacagini soylerler.

Ben aktif vakumdan memnunum. Bazen vakum azaliyor, otururken ayagimi cok hareket ettirirsem gevsiyor. Bazen silikon soket gudugumde sivilce cikariyor ama onunla yasamayi ogrendim.

Eğer ayağında vakum azalıyorsa en dıştaki silikonda delik vardır.benim dış slikon ilk haftada delindi ve nalburdan aldığım şeffaf silikonla deliği tamir ettim.

Serkanvarol öncelikle bir protez merkezine gitmeniz gerekli size uygun protezleri sunarlar.ayagınızı kaybetme sebebiniz damar rahatsızligi ise aktif vakum önermezler

Üst Alt