@
joker66
Çevrenizde konuştum dediğiniz, şöyle yapmışlar böyle yapmışlar dediğiniz, bilgi edindiğiniz kim varsa hepsi yanlış. Buna da inanmayabilirsiniz sizin tercihiniz.
Çünkü KDV muafiyeti diye bir şey kesinlikle yoktur. Her kim ben şu kadar oranlı rapor ile KDV den muaf araç aldım diyorsa yalan söylüyordur. Raporu isterse %100 olsun KDV muafiyeti mümkün değil.
Link verdiğim sitedeki yazı eskiymiş demişsiniz, konu eski olması değil, tamamen asılsız bilgilerle dolu olması. O yazı 10 sene önceye de ait olsa o zaman da yoktu %40 şartı.
Ehliyetiniz uygun, yapacağınız tek şey yetkili bir hastanenin sağlık kuruluna başvurup ÖTV istisnası için engelli sağlık kurulu raporu talep edeceksiniz. Rapor açıklamasında mutlaka "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gereklidir" ibaresi olmalıdır.
Bu şekilde bir raporu da alırsanız bayinin yolunu tutarsınız.
Aslında inanmaz tavır ve sanki yanlış bilgi veriyormuşum izlenimi uyandıran cevabınızdan sonra tekrar yazmayı istemiyordum ama yine duramadım işte.
Bu arada peşin peşin belirteyim; inanma gibi bir zorunluluğunuz yok. "hadi ordan" deyip geçebilirsiniz de...