Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak kısıtlılığı olanlar ÖTV indirimli araç alabilir mi?

zulza

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler sol ayağımda kısalık mevcut . son yayınlanan ötv indirimi için sol ayağında kısalık olanlar otomatik araba alınca ötv indiriminden yararlanabiliyor mu?

zulza
Debriyaj basamayacak durumda ise evet, yoksa hayır.

sol ayağımda yaklaşık 3-4 cm klısalık var ve sol ayağımı kullanamadığımdan depriaja basamıyorum bunu kurula nasıl anlatacağız

birde rapordaki oranın önemi var mı illa %40 olması gerekir mi

zulza
Kısalık zaten gözle görülen bir durum, anlatması zor olmasa gerek. Durumunuzun manuel araç kullanmak için uygun olmadığına kanaat getirirlerse verirler.
Hayır %40 gibi bir oran şartı yok.

slm Ufukalp bey ben nörolojil (eklem-sinir sistemi) rahatsızlığı sol el ayakda güç kaybım var hastane %35 iş göremez raporu verdi il sağlık kurulu ehliyet değiştirmek için başvurduğumda sol ayak görevini yapmadığından özel tertibatlı elden kumandalı otomatik vites araç kullanabilir raporum var bu şekilde ötv muafiyetli sıfır araç verirlermi bilgisi olan varmı nasıl bir yol izlemeliyim teşkler

joker66
Evet verirler, ehliyet raporunun haricinde ÖTV istisnası için rapor almalısınız bir de.
Bir de dikkatimi çeken, elden kumandalı koda ne gerek vardı ? Sol ayak eksikliğini otomatik vites giderir zaten. Sol el kısıtı için de sağ eli kaldırmadan kullanılan kumanda kolları kodu yeterli olurdu. Soldaki kumanda kol ve düğmelerinin sağa, direksiyon üzerine alınması gibi.

Ufukalp şimdi araç satışı yapılan firmaların sitelerine girdim

burada en az %40 ve üzeri olması gerekiyor şartı var bende %35 sınıra yakın sanırım olmaz en az yüzde 40 olması gerekiyor

Son düzenleme:
verdiğiniz cevaplar için teşekkürler

Ufukalp üstat benim sağ ayağımın ön kısmı yaklaşık 4 te 1lik bölümü parmaklar dahil diyabetik ayaktan ötürü kesik. ben ötv siz araç alabilirmiyim ? bipolar olmam sıkıntı olur mu ?

@joker66
Soru sordunuz cevap verdim, yukarıda da ortopedik engelde ÖTV istisnası için %40 gibi bir oran şartı olmadığını belirttim.
İnanmamış, içinde tek bir doğru bilginin bile olmadığı bir sayfayı link vererek örnek göstermişsiniz.
Öncelikle tabi ki inanıp inanmamak kişinin kendi tercihidir. Ancak öyle saçma sapan sayfaları da sitede örnek diye paylaşmayın, orayı okuyanlar da gerçek sanıp yanlış bilgiler edinmiş olacaklar.
Linkini verdiğiniz sayfada yanlış olan sadece o konu değil. "%90 ve üzeri rapor ile alınan aracı 3.dereceye kadar hısımlar kullanabilir" deniyor ki o da tamamen yanlış. O aracı istisnasız herkes kullanabilir, kullanma konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur.
Neyse önemli değil, istediğinize inanırsınız.

@bipolaren
Ayağınız pedal basamayacak durumda ise alırsınız. Bipolar olmanız araç alma konusunda değil de, ehliyet konusunda sıkıntı olabilir.
Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ve muayenelerine dair yönetmelik hükümlerine göre durumunuz için aşağıdaki madde bulunmaktadır.
[FONT='inherit']4) [/FONT][FONT='inherit']Bipolar[/FONT][FONT='inherit'] duygu durum bozukluğu, [/FONT][FONT='inherit']psikotik[/FONT][FONT='inherit'] özellikli depresyon durumlarında:[/FONT][FONT='inherit']kişinin durumuna göre akut dönemlerde sürücü belgesinin geri alınmasına karar verilir. [/FONT][FONT='inherit']Subakut[/FONT][FONT='inherit'] ve [/FONT][FONT='inherit']remisyon[/FONT][FONT='inherit'] durumlarında sürücü belgesi kontrol muayeneleri koşuluyla geri verilir. Kontrol muayenelerinin süre ve aralıklarının raporda belirtilmesi gerekir.[/FONT]

Ufukalp beyfendi amacım inanmamak değil sizin verdiğiniz bilgilerle hafta sonu araç alım sitelerini gezerken eski bir yazıymış pek dikkat etmedim bir linki sizede gösterip ne nedir anlamaya çalışıyorum .sizinde anlayacağınız gibi başımıza gelmeyen kimsenin başına gelmemesi gereken rahatsızlığımız başladı sorup soruşturup en doğru bilgiyle ne yapabiliriz onu araştırıyorum sizede teşk ederim bilginizi aktarıyorsunuz,
=şimdi bir kaç sorum var yardımcı olursanız bilgi amaçlı .. il sağlık kurulunda koldan kumandalı otomatik vites araç kullanabilir raporu ve ilçe hastanesi heyetinden %35 sakatlık raporu var bu raporlarla sıfır araçlardan sizin söylediğiniz ötv muafiyetli araç alınabilir dediniz ..kdv muafiyeti için rapor oranı gerekiyormu ..çünkü benim gibi rahatsızlığı olan bir kaç kişiyle burada konuştum onlarda raporlarına itiraz edip %50 civarında engelli raporu almışlar ötv ve kdv indirimi için şartlar nelerdir teşkler

@joker66
Çevrenizde konuştum dediğiniz, şöyle yapmışlar böyle yapmışlar dediğiniz, bilgi edindiğiniz kim varsa hepsi yanlış. Buna da inanmayabilirsiniz sizin tercihiniz.
Çünkü KDV muafiyeti diye bir şey kesinlikle yoktur. Her kim ben şu kadar oranlı rapor ile KDV den muaf araç aldım diyorsa yalan söylüyordur. Raporu isterse %100 olsun KDV muafiyeti mümkün değil.
Link verdiğim sitedeki yazı eskiymiş demişsiniz, konu eski olması değil, tamamen asılsız bilgilerle dolu olması. O yazı 10 sene önceye de ait olsa o zaman da yoktu %40 şartı.
Ehliyetiniz uygun, yapacağınız tek şey yetkili bir hastanenin sağlık kuruluna başvurup ÖTV istisnası için engelli sağlık kurulu raporu talep edeceksiniz. Rapor açıklamasında mutlaka "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gereklidir" ibaresi olmalıdır.
Bu şekilde bir raporu da alırsanız bayinin yolunu tutarsınız.
Aslında inanmaz tavır ve sanki yanlış bilgi veriyormuşum izlenimi uyandıran cevabınızdan sonra tekrar yazmayı istemiyordum ama yine duramadım işte.
Bu arada peşin peşin belirteyim; inanma gibi bir zorunluluğunuz yok. "hadi ordan" deyip geçebilirsiniz de...

Son düzenleme:
ufukalp bey
Ehliyetiniz uygun, yapacağınız tek şey yetkili bir hastanenin sağlık kuruluna başvurup ÖTV istisnası için engelli sağlık kurulu raporu talep edeceksiniz. Rapor açıklamasında mutlaka "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gereklidir" ibaresi olmalıdır demişsiniz otomatik almak istediğimizde bu ibare yeterli midir?

zulza yeterlidir, sol alt ekstremite için otomatik vites tertibat kapsamındadır.

iyi günler sol ayağım 3 cm kısa .2016 yılında otomatik vites araç kullanır raprum var ama artık o raporla indirimli araç alınmıyor galiba " özel tertibat gerektiren araç kullanır ibaresinin olması gerekiyormuş" ve ehliyetimde 10.02 kodu var. ötv inidirmli araç almak için ehliyetimi değiştirmem gerekiyor mu ve tekrardan rapor mu almam gerekiyor yoksa o raporda düzeltme yaptırabilir miyim

zulza

Rapor da düzenleme yapılmaz yeniden ötv indirimi tertibat raporu için başvurmak lazım

Rapor alma süreci

merhaba arkadaşlar ötv inidirimli rapor almak için yapmamız gereken adımlar nelerdir?
not:b sınıfı ehliyetim var ve ehliyetimde 10.02 kou var ayrıca daha önce almış olduğum raporda otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi var. o rapor olmuyoır artık onu biliyorum

Hastaneye gittiğinizde ötv için olduğunu ve ayak kısalığını mutlaka doktora söyleyin yoksa ölçmüyorlar. Sonrasında rapor eksik çıkıyor. Bilginiz olsun

zulza

Hastane satlik kuruluna Ötv için yani aciklama kısmında "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşı kullanması gerekir" yazması şart unutmayın

benim b sınıfı ehliyetim var kod olarak 401, 10.02 kodları mevcut ve sol ayak polio sekeli rahatsızlığım var .78 kodu olması gerekir diyenler var ondan sordum

[FONT=sans-serif]"sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşı kullanması gerekir BU İBARE YAZACAK HARFİ HARFİNE... [/FONT]

Hocam merhaba kayın validem sol ayak 2-3 cm kısa ama Ehliyet yok sağlık kurulu girip ötv indirimi için rapor alabilirmiyiz.?
Ve o raporla OTOMATİK VİTES araç alınırmı ehliyeti yok iken.? Ama yakını olarak bizim B sınıfı ehliyetimiz var...! :)

Üst Alt