Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağım güçsüz. Bugüne dek hiç rapor almadım. Erken emeklilik için ne yapabilirim

ergunaybek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Degerlı arkadaslar,
ben daha bugun sıtenıze uye olmus yenı bır kardesınızım. Hepınızı selamlıyorum.
ben coduklugumda cocuk felcı gecırmıs ve sol bacagı sakat kalmıs bır vatandasım.
sakatlık ıcerıgı sol bacak dıgerınden cok cok zayıf. 2 cm kadar da kısa. lakın benı tasıyan bır organım, vucut parcam. Veren Cenabı Allah a hamd olsun.

Sorunum daha dogrusu sızlere danısmak ıstedıgım problemım sudur.
08.07.1985 tarıhınde ssk lı olarak ıse basladım. askere cagrıldım ben de gıttım ve parasutcu komando yazdıkları ben kayserıde hava ındırme tugayında 1 kusur ay askerlık yaparken parasutle atlamaya sıra geldıgınde tabıb asker komutanlar benı askerlık yapamaz kararı ıle askerlıgıme son verıp benı gerı evıme yolladılar bunlar ısın hıkaye kısımları...
asıl mevzu ben ssk prımlerını sureklı tam odeyen ve tavan duzeyınde odeyen bır personel olarak 8000 gunden fazla prım odedım ve odemeye devam ederek 2013 de normal sartlarda emeklılıgı hak etmeyı beklıyorum.
fakat bazı ınsanlardan bu sakatlıgımdan dolayı hem emeklılıgı hak etmıs olabılecegım hem de belkı de odemem gerekenden fazla vergıler odedıgım, belkıde sımdıtye kadar coktan emeklı olmus olabılecegım v.s. degısık sozler ısıtıyorum.
benım sız kardeslerıme ve/veya bılır kısılere sorum sudur... boyle bır hakkım var mı?
varsa ben gec kalmıs olabılır mıyım?
vardı da ben bunları sımdıye kadar boyle bır ozurlulugumu dıle getırmedım veya resmıyettte ısverenıme duyurmadım dıye haklarımı kayıp mı ettım?
veya bu saatten sonra bunun bır manası yok mudur?

vs. vs. vs. bır yıgınn sorum var sız degerlı kardeslerıme ... kanunı haklarımıda halıhazırda bılmemekteyım belkı komık gelebılır sızlere....

yardımcı olabılecek cevaplarınızı beklıyorum...

saygılarımla...

Hiç bir hakkınızı kayıp etmediniz
Bulundugunuz ilin Vergi dairesine giderek vergi ind. hakkından faydalanmak istediginizi yazılı olarak belirtiniz maliye sizi yetkili hastaneye sevk edecektir . alacagınız rapor direk ankaraya yollanacak vergi ind. hakkından faydalanıp faydalanmadıgınız iş yerinize yazılı olarak bildirilecektir..
NOT:maliyeye giderken iş yerinizden çalıştıgınıza dair bir belge alınız...

Öncelikle hoş geldin aramıza.
Geçmişe dönük yatırılmış primler, vergiler için artık bişey yapılamayacağına göre şu anda ki duruma göre yorum yapalım. Öncelikle sizin için en önemli husus sakatlık derecenizin tespit edilmesi hususudur.Bunun için işyerinizin bağlı bulunduğu defterdarlığa
1) İşyerinde Çalıştığına Dair Dilekçe
2) Nüfus Cüzdan Fotokopisi
3) 1 Adet Fotoğraf
4) Rapor Aslı (varsa)
5) Bakmakla yükümlü olduğu kişilerin Sağlık Karnesi Fotokopisi

Bu evrakları tamamlayıp başvuracaksın.daha önceden raporun yoksa defterdarlık seni bir hastaneye sevkedecek ve engel dereceni belirtir bir rapor alacaksın.Bu rapor defterdarlık sağlık komisyonu tarafından değerlendirip sana bir derece verilecek.Bu derece an az %40 olursa hem vergi indiriminden yararlanacak,hemde erken emekliliğe hak kazanmış olacaksın.
Gelelim emeklilik tarihine en az %40 rapor alacağını düşenerek.
08.07.1985 tarihi işe giriş tarihine (prim yatmış ilk tarih) göre 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim gününü tamamlamış olduğundan yukarda belirttiğim ayrıntıları tamamlaman ve başvurman halinde hemen emekli edilirsin.

Üst Alt