Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımda kalça çıkığı ve güç kaybı var. Vergi muafiyetli araç alabilir miyim?

RİCH

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
benim de sol bacağımda kalça çıkıgı var güç kaybı var vende araba almak için heyet raporuna başvurcağım alabilirmiyim

Özel tertibatlı araç kullanması uygundur. ibareli sağlık kurulu raporu alırsanız,araç alabilirsiniz.

Yalnız unutmayın, özel donanımlı araç kullanır ibareli rapora karşılık alacağınız araçta elle kullanımı sağlayan özel donanım bulunmak zorunda ve daha da önemlisi, alacağınız aracı sizden başka hiç hiç kimse kullanamayacak (siz de başkasının arabasını kullanamayacaksınız)

Not: Ehliyetiniz H sınıfı mı B sınıfı mı? H sınıfı ise ehliyeti alırkenki raporunuzda hangi ibare yazılıydı?

Ehliyetim H sınıf ehliyet. Rapor alırken zorluk çıkmaz inşallah.dua edin haftaya hastaneye başvurcam sağlık kurulu raporu için inş alırım. Vergi indirimi için başvurmuştum onda rapor oranımı düşürüyorlardı alamadım. inş bunda sorun çıkmaz alabilirim. rapor ehliyet aldığım kursa geçti ne yazdığını görmedim ben.

arkadaşlar benim engelim sol bacağımda diye bana özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alamazsın diyorlar. Ne yapacağım ben.

Derler... Diyen diyor daha doğrusu! Ama üstlerine vazife değil aslında... Sol ayağından sakatlığı olanlar için "elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır" ibareli rapor veren bir çok hastane var...

Sanırım sadece sol bacaktan engelli olupta en yakın zamanda ( 17.03.2009 ) özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alan birisi benim. Bende müracaat etmeden önce kafam karmakarışıktı. Sitemizdeki bu konuyla ilgili yazılanlara bakınca bazen alırım diye umutlanıyor, bazende yok bana vermezler raporu diye karamsarlığa düşüyordum.
Şansımı deneyeyim dedim ve "Özel tertibatlı araç kullanabilir raporunun tarafıma verilmesini isteyen bir dilekçe ile müracaat ettim. 2 gün içerisinde poliklinikleri dolaştım ve bana heyet için gün verdiler. Heyet günü geldiğinde heyete girdim ve özel tertibatlı araç kullanabilir raporumu aldım.

hepinize çok teşekkürler inşallah bende alırım arkadaşlar.

rapor çilesi

bende aralık 2008 de böyle bir rapor aldım ama neler çektim anlatamam her kurumda sorun çıkarıyorlar ilk önce hastane sonra trafik en sonrada maliye uygun hastaneyi buldum şuan trafikle uğraşıyorum. izmirdeki trafik vergi dairesindeki müdür beyler sol ayağı olmayanlar ötv mtv yararlanamaz diyor ben bu işin içinden çıkamadım benim gibi olupta aracını alıp evinin öüne koyan arkadaşların alınlarından öpüyorum helal olsun....

rapor için salı günü heyete girdim, bana otomatik vites araba kullanabilir raporu vermişler.ben başvuru yaparken tertibatlı araba kullanabilir raporu için dilekçe yazmıştım. tertibatlı araba sana olmaz onu engeli fazla olanlara veriyoz senin fazla bişin yok diye otomatik vites araba kullanabilir raporu vermişler, bu raporu bile vermiyorlardı zorla aldık bunu da. sen ehliyeti yanlış almışın B sınıfı ehliyeti kullanman gerekir dediler.nerdeyse elimdeki ehliyeti iptal edeceklerdi büsürü sorgu sual ne zormuş

otomotık vites zaten bızler için bulunmazbırsey kullanınca dahada ıyı anlarsın ben kullanıyorum cokta guzel bundan sonradfa normal vıtes kullanmam

ben otomatik vites yazan raporumla yeni ford fiesta alacağım. ne gibi indirimlerden yararlanabilirim avantajları nelerdir raporun herhangi bir yararı olcakmı bana bilgi verirseniz sevinirim.

Üst Alt