Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol diz altı ampute olduktan sonraki süreç için yardım..?

NOX

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben diz altı bacağımı keserlerise yeşil reçetemden protez yazabiliyorlarmı- - sonrası nezaman protez bacak kullanmaya başlarım kaç ay geçmesi gerekir - nereden hangi marka model (siteden öğrendiğm kadarıyla vakumlu ,silikonlu gibi) modellerin hangisine ulaşmaya çalışmalıyım - başka bilmediğim ne gibi durumlar oluşur,tecrübelerinizden paylaşırmısınız benim ile-

1. Tıbbi geçmişine ve duruma göre değişir 2 ay da olur 3 ayda ama 3 ayı geçmez zaten 2. aydan itibaren geçici protez kullanmak
gideceğin protez ortez firmasının bunu uygulaması güdüğünün kalıcı protez için ön hazırlığının yapılmasını sağlar.

2. Yeşil kartla alınıyor diye biliyorum ama sanırım yeşille eğer diz altı ise sadece eski s.a.c.h ayaklı galiba modüler denen ve vakumsuz sistem veriyorlar yine araştırmak gerek

3. Aktif vakumlu sistemler diz üstünde var mı bilmiyorum araştırmadım ama diz altında aktif vakumlular daha efektif denmekte.

4. Bilmen gereken en önemli şey ise protezi nerden nasıl yaptıracağın artık eskisi gibi kötü olmasa da sana bir hasta gibi değilde müşteri gibi bakan çok tip var bu sektörde. İşin ustalık aşaması çok önemli ancak burada ustalıktan kasıt bir sanayi ustası kafası değil işi yapanın tıp bilmesi, bilimsel akıl yürütmesi önemli yoksa bir çok teknisyen ya da uzman artık ezbere hareket ediyor yaratıcı ve bilimsel olmaktan uzaklar. İyi araştırman gerek. Birde bu forumda uzun yıllarır protez konularında okuyorum birizi protez konusunda soru sorduğunda mesaj sayısı 5-6 olan bir garip tipler geliyor ben şurada yaptırdım tavsiye ederim diyor. Yönlendirmeler başlıyor. Çünkü bu sektör müşterisi az olan işletim maliyetleri yüksek olan bir sektör bu sebepten protez ortez üreticileri de batmamak için bu tip gıri yöntemler kullanıyor. Misal hastalar belli yerlerin reklamını yapabilir o sebeple çok dikkatli olman gerekiyor.

Üst Alt