Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözüm gözlükle %20 görüyor. Askerlik durumum ne olur?

tuncay123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sol gözüm gözlükle %20 görüyor Sağ gözümde problem yok ayrıca gözümde astigmat var askerden muaf olurmuyum

Ama bu şartlar altında polis yapmazlar askeriyeye almazlar ama askerlik için görev verirler saçmalık ötesi

Göz tembelliği askerlik muafiyeti

Iyi günler arkadaşlar burada göz tembelliği ile ilgili çok fazla görüş var ben sizlere en güncel olarak anlatayım

öncelikle tecil işlemimi bozdurmak için askerlik şubesine gittim orada sadece yanınız da kimlik olsa yeterli gidip memura tecilimi bozup askere gitmek istiyorum dediniz mi size bu anket gibi kağıt veriyor orada ki sorulara tam anlamı ile cevap veriniz bizim için orada en önemli olan gözle ilgili olan orada belirtin görme kaybınızı ve size verilen kağıtta rahatsızlığı mı beyan ediyorum diyin

ondan sonra sizi aile hekiminize gönderecek orada zaten aile hekiminiz gözle ilgili sorunu görecek sizde belirtin ayrıca aile hekimi sizi gözle ilgili hastaneye sevk edecek siz tekrar askerlik şubesine gidip aile hekiminin yazdığı kararı şubeye veriyorsunuz ve sizi askerlik şubesi hastaneye sevk ediyor

hastaneye direk gidip doktorun yanına giriyorsunuz en önemli yer burası buradaki doktorun vereceği karar belirleyici oluyor
benim muayene de sol gözümün %5 falan gördüğünü söyledi ve beni heyete sevki uygundur yazdı
ertesi gün göz ile ilgili heyete bakan doktor da inceledi ve aynı bilgileri yazdı

haftaya genel heyete gireceğim sonucu sizlerle paylaşırım ama yönetmeliğe göre tek gözün %20 görme kaybı muafiyet teşkil ediyor eğer oranlar böyleyse doktor askere elverişli yazsa bile ihtiraz edin bazı doktorlar yönetmeliği çok iyi bilmiyorlar

tuncay123

Güncel bilgilendirme için teşekkürler kardeşim. Evet, bir göz %5 görüyorsa muafsız demektir. Şimdiden hayırlı olsun.

Askerlik muafiyet sebebi

Arkadaşlar askerlik için gittiğim de 2013 den beri bildiğin hastalık olan aort kapak yetmezligi 1-2 derece bildirdim ve ve kalple ilgili sevk edildim doktor bana 42/c-d/10 maddesini yazdı araştırmalarıma göre bu madde askerlik muaf sebebi deniliyor acaba sizlerin de görüşlerini ve bu durumla karşılaşan arkadaşların yorumlarını ve bilgilerini bekliyorum

Muafsın askerliğe elverişli değildir.

Üst Alt