Göz tembelliği askerlik muafiyeti
Iyi günler arkadaşlar burada göz tembelliği ile ilgili çok fazla görüş var ben sizlere en güncel olarak anlatayım
öncelikle tecil işlemimi bozdurmak için askerlik şubesine gittim orada sadece yanınız da kimlik olsa yeterli gidip memura tecilimi bozup askere gitmek istiyorum dediniz mi size bu anket gibi kağıt veriyor orada ki sorulara tam anlamı ile cevap veriniz bizim için orada en önemli olan gözle ilgili olan orada belirtin görme kaybınızı ve size verilen kağıtta rahatsızlığı mı beyan ediyorum diyin
ondan sonra sizi aile hekiminize gönderecek orada zaten aile hekiminiz gözle ilgili sorunu görecek sizde belirtin ayrıca aile hekimi sizi gözle ilgili hastaneye sevk edecek siz tekrar askerlik şubesine gidip aile hekiminin yazdığı kararı şubeye veriyorsunuz ve sizi askerlik şubesi hastaneye sevk ediyor
hastaneye direk gidip doktorun yanına giriyorsunuz en önemli yer burası buradaki doktorun vereceği karar belirleyici oluyor
benim muayene de sol gözümün %5 falan gördüğünü söyledi ve beni heyete sevki uygundur yazdı
ertesi gün göz ile ilgili heyete bakan doktor da inceledi ve aynı bilgileri yazdı
haftaya genel heyete gireceğim sonucu sizlerle paylaşırım ama yönetmeliğe göre tek gözün %20 görme kaybı muafiyet teşkil ediyor eğer oranlar böyleyse doktor askere elverişli yazsa bile ihtiraz edin bazı doktorlar yönetmeliği çok iyi bilmiyorlar