Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol bilekten yok. ÖTV, vergi indirimi vs nelerden yaralanabilirim?

musty87

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese hayırlı günler

Arkadaşlar benim sol kolum bilekten yok ve rapor aldım h sınıfı ehliyet ile araç kullanabilir ama benim aracım özel donanımlımı olacak yoksa otamtik vites olması yeterlimi ve indirimden yararlanabilirmiyim ne kadar bir indirim olur araba alırken.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Sizin %37 ÖTV muafiyetli araç alabilmeniz için şöyle bir rapor almanız gerek (bu raporu genelde vermiyor hastaneler!): "Sol kolunu kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanıma sahip otomobil alabilir, H sınıfı sürücü belgesi alabilir"

Bunun dışında kalan hiç bir seçenekle vergi muafiyetli araç alamazsınız. Ve salt otomatik vitesli araç da ÖTV'siz alınamaz.

Bunundışında %40 ve üzerinde rapor alırsanız, çalışma yaşamında vergi indirim hakkı elde etmeniz ve erken emeklilik haklarınız var. Konuyla ilgili forumları inceleyebilirsim:
  1. Çalışma Yaşamı
  2. Emeklilik

rapor verilmesi

Öncelikle sorumu cevaplandırdığınız için teşekkür ederim.

Şimdi benim bir kaç sorum daha olacak.

Benim kullanıcam araba özel donanımlı olacak bildiğim kadarıyla fakat sizinde dediğiniz gibi rapor olumsuz çıkar ise ban nasıl araba almam gerek otamatik vites olması yeterlimi ve otamatik vites araba almam içinde bir rapor almam gereklimi yoksa normal gidip sadece otamatik vites araba almammı gerek öyle olacak ise vergi indirimi ötv vs indirimlerden yaralanamayaksam rapor almamada gerek yok sanırım.Sizce nasıl bir sonuç çıkar buraporu veren bir yer biliyomusunuz bursa da nerden alabilirim ve ben hiçbirşeyden yararlanamayacakmıyım.Ve normal araba kullanıcak isem niye bizi H sınıfı ehliyete tabi tutuyorlar o zaman B sınıfı Ehliyet almamız daha mantıklı olmazmı.H sınıfı ehiyet alıyoruz ama araba alırken sorun yaşıycaz yani.

Teşekkürler.

Üst Alt