Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sol kol brakial pleksus lezyonu mevcut ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?
%50 ortopedik engelli raporum mevcut. Sol omzumda brakial pleksus lezyonu mevcut. Engelli ehliyeti için ayın 26sında komisyondan randevu aldım. Sol kolum sağ koluma göre ciddi anlamda kısa. Benim ötv indirimi alma ihtimalim nedir ?
Brakial Pleksus engeliyle ötv indirimi alan var mı aramızda?
Arkadaşlar merhaba brakial pleksus nedeniyle ötv indiriminden faydalanıp araç alan arkadaşlar var mı aramızda varsa süreç hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Ben de sizin gibi sol brakial pleksus lezyonuna sahibim.
Komisyona girip [FONT=sans-serif]10.02 kodlu ehliyet ve 'otomatik vitesli araç kullanabilir' raporunu alın ehliyet yoksa ehliyetinizi alın sonrasında yapacağınız şey tam teşekküllü devlet hast gitmek mümkünse eğitim araştırma hastanesi olmalı.
seçtiğini devlet hast engelli sağlık kuruluna gdiip randevu almak sonrası çok kolay.
Bu arada vergi indiriminiz varsa ve oran düşük çıkarsa ilerde emekliğiniz sorgulanır bu hususta araç alırken geleceğinizi riske sokmayın yok ben araç alırım riske girmeye razıyım dersende kardeşim sınıra kadar bekle araç için yani 300 binlik araç al derim ocak ayında ötv sınırı 350 bini geçecek istersen onuda bekle ben şahsen bekliyorum ve şu sıralar fiyatlar balon taep fazla.
ben yapman gerekeni söylüyorum size nasıl ortapedi rapor vermiş hayretler içerisindeyim bize bakan alan Norolojidir kas ve sinir zedelenmelerine neroloji bakar ortapedi oran veremez bu bir kere yanlış ama ortapedi görüş bildirir oran veremez...
yapman gereken engelli sağlık kurulu nöroloji böl randevu alman ve durumdan bahsetmen bunlardan öncesinde nöroloji doktorunu buul özellikle sağlık kurulunda olanı bul mhrs üzerinden bağımsız randevu al bana ne oran verilir diye güzel bir uslupla söyle ve ona göre bu işlere giriş biliyorsun ki ötv araç alımında oranın bir önemi yok ama sisteme %40 altı işlenmiş bir rapor gelecekte emekliliğini yakar............o sebeple doktoru bul ve konuş [/FONT]
Eski usulüne uygun olarak alınan raporların geçerli olduğu yazıyor ÖTV mevzuatında. Vergi memurları kanunu keyfilerine göre yorumluyorlar. bir önceki konuda yazdım ÖTV mevzuatından alıntı yaparak
Engellilere, engellilik sağlık kurulu raporu veya ÇÖZGER şeklinde, engelli sağlık kurulu raporları ibaresi engellilik sağlık kurulu raporları veya ÇÖZGER'er verilmesine dair ilgili mevzuatın değişmesi halinde, [SIZE=3]değişiklik tarihinden önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan engelli sağlık kurulu raporları ÖTV istisnası uygulamasında geçerlidir. [/SIZE]Ancak, Özel Tüketim Vergisi Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış sağlık kurulu raporlarına dayanılarak bu istisna kapsamında işlem tesis edilmez.
Malul veya engellinin, birden fazla engellilik sağlık kurulu raporunun veya ÇÖZGER'nin bulunması halinde, en son tarihli rapor bu uygulamada dikkate alınır. İlgili mevzuat uyarınca, malul veya engelli adına düzenlenen en son tarihli rapordan önce düzenlenen raporlar, süresine bakılmaksızın yeni rapor tarihinden sonra yapılacak başvurular bakımından geçersiz olduğundan, malul veya engellinin birden fazla engellilik sağlık kurulu raporu veya ÇÖZGER'nin bulunması halinde bu uygulamada en son tarihli rapora istinaden işlem yapılır. Malul veya engelli tarafından geçerli raporun ibraz edilmediğinin tespiti ve ibraz edilmeyen en son tarihli raporun da ilgili istisna uygulamasında aranılan mahiyette olmaması durumunda, ziyaa uğratılan vergi, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır.
Engellilik sağlık kurulu raporunda veya ÇÖZGER'de, raporun süresiz olduğunun belirtilmesi halinde herhangi bir tarihle sınırlı olmaksızın; belirli süre içinde geçerli olduğunun belirtilmesi halinde, raporun süresinin bitimine altı aydan az bir süre kalmaması kaydıyla, bu süre içinde, ilk iktisabı yapılacak taşıtlar bakımından söz konusu raporlara dayanılarak istisnadan yararlanılabilir.
Süreli raporlara dayanılarak istisnadan yararlanılması halinde, raporun süre bitiminde ÖTV istisnasının devamı için yeni rapor ibrazı aranmaz. (Ek cümle:RG-10/8/2019-30858) Aynı şekilde, ÇÖZGER'e istinaden istisnadan yararlanılması ve taşıtın alındığı tarihten itibaren beş yıllık süre içinde malul veya engellinin 18 yaşını doldurması halinde, ÖTV istisnasının devamı için erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporu ibrazı aranmaz.
Malul veya engelliler tarafından ibrazı zorunlu (Değişik ibare:RG-10/8/2019-30858) engellilik sağlık kurulu raporunun veya ÇÖZGER'in örneği ile şekli ve içeriğine ilişkin açıklamalar, söz konusu raporun verilmesine dair ilgili mevzuatla belirlenmiş olup, rapor tarihi dikkate alınmak suretiyle bu tarihte geçerli mevzuatla yapılan belirlemeler çerçevesinde raporun uygun olup olmadığı vergi dairesince tespit edilir. Bu kapsamda, engellilik sağlık kurulu raporu veya ÇÖZGER verebilecek yetkili sağlık kurumlarının kontrolü de Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesinden yapılır.
sen bu mevzuatı oku ve vergi dairesindeki memura göster
hocam benim elimde 3 tane eski tarihli sırayla 2005-2007 ve 2014 tarihli sürekli rapor var bunlar ÖTV için bir işe yararmı raporlardan 2 si vergi indirimi 1 taneisde engeli işci statüsü için?
Abicim raporların sadece 1 tanesinde h sınıfı kullanabilir işaretli (özel tertibat yazmıyor) yazsaymış keşke sizce bir umut var mı yinede değerli cevabınıza teşekkür ederim hastanelerde sürünmek istemiyorum berbat durumdalar
Ehliyetiniz yokmu sizin, ehliyet alinca zaten sadece otomatik, gerekiyorsa silecek kolu ve topuz kodlari yazarsa olur yani benden sadece durum derece ve kodlarin yazdığı ehliyet istendi bayiye sordum maliyeye sordurmus alabilirsiniz dedi. Kodlarin yazdigi ehliyet vede %45 ortopedik engel durumumu bildirir rapor istendi yani. Raporda özel tertibatli araç kullanir yazmiyor. Zaten ehliyetteki kodlar tertibat gerektiriyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Verilen kodlarla ötv indirimli araç alabilir miyim
Merhabalar bugun il saglik komisyonundan raporumu aldim. 5 tanr tertibat kodu verildi asagiya belirttim bu kodlarla ötv indirimi alma imkanim var midir. Engelim sol kol %50 brakial pleksus
10.02 Otomatik vites
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi
35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
35.02 Direksiyonu bırakmadan kullanılabilen kontrol cihazları
bende sağ kol brakial pleksus var. sol kola alınmıyor sanirim . ama yine de araştırın derim. ortopedik olarak hareket ettirici aksam da sıkıntı yaşamanız durumunda muafiyeti alabilirsiniz. gaz fren debriyaj vites bunlar haricinde alamıyorsunuz. sadece size özel tertibatlı daha güvenli bir araç kullanabilirsiniz. yine de araştırın derim.
Bildiğimi söylüyorum 10.02 yarı otomotikte kullanabilirsin tam da
78 ile tam otomotik kullanabilirsin bu kod verilmişse yarı otomotik kullanamazsınız
Bir de bir arkadaş yanlış bilgi vermiş onu düzelteyim SOL kol tabi ki ÖTV den yararlanıyor kanunen yararlanabiliyoruz bu konuda kafanızda soru işareti olmasın....
marto1
Yani ben şimdi edc dsg ddct dct yarı otomatik şanzımanlı araç alamıyor muyum. Bana verilen kod 78. Şuan kullandığım araçta yarı otomatik. Tam otomatik alabileceğim tek araç pejo citroen opel o zaman
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
isterseniz ehliyet kursundaki hocalara sorabilirisniz...
Herkesin durumu farklı olabilir o sebeple raporunuzu önce il sağlık komisyonuna itiraz edebilirisniz....bir çok kişi bu kodlamalara şikayet ediyor bakmadan saçma sapan kodlar veriliyor eğer sizde öyle düşünüyorsanız itiraza rağmen aynı kodlamalar verilirse komisyonu CİMER üzerinden şikayet edin...
Bu kodlamalar engellileri kısıtlıyor ve sınırlandırıyor
oda şuna bağlıyorum artık otomobil üreticileri özellikle binekler 5 yıl içinde vitesli araç üretmeyecek....yine bu kodlamalar ilerde değişecek
sol kol brakial pleksus ötv indiriminde istenen rapor şartları ve ehliyet işlemleri?
Arkadaşlar selam;
Herkes birbirine yardımcı oluyor bilgi paylaşıyor çok güzel bir forum herkesin ağzına sağlık. Bir sorum olacaktı.
doğuştan sol kol brakial pleksus üst turunkus tutulumu %45 sürekli ibareli 2013 yılından alma engelli raporum var ve engelli kartı sosyal yardım istihdam kutucukları seçili.
1: ÖTV siz araç almak istiyorum şuanda B ehliyetim var. Anladığım kadarıyla yeni rapor çıkarmam lazım ve tertibatlı araç ötv indirim seçeneğini seçersem çıkardığım rapor oran düşük olsa bile ilk raporumu etkilemiyor arabayı alabiliyorum?
2: Elimde olan rapor ile ( tekrar rapor çıkarmadan ) yeni ehliyetime kod ekletip ÖTV indirimli araç alabilirmiyim?
Sizden ricam izleyeceğim yollar ve bu tip engeli bulunan arkadaşların arabayı nasıl aldığı neler yaşadığı.
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Merhabalar Sol omuz Ortopedik engelliyim. İl sağlık müdürlüğü kurulundan 10.02- 40.11-40.14- 35.04- 35.02 kodları verildi. Bu kodlarla araç alabilir miyim? Engelli raporum 2017de alınma sürekli rapor.
arkadaşlar merhaba. Benimde sağ kolumda brakiel pleksus mevcut. heyete girdim daha raporum sisteme düşmedi ama %21 gibi bi ortopedik engel oranı verdiler. Açıklama kısmında Hareket Ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir ibaresi yazılacaktı. Ben bu oran ile ötv muafiyetli araç alma imkanım var mıdır?
tabi ki alabilirisniz isterseniz size detaylıca açıklama yaparım aynı engel grubundayız kodlarınıza kadar yardımcı olurum...
Bunun için özel tertibatlı araç grubumuz var...Dilerseniz gelin...Bizim şuanki grubumuzda dernek başkanları ile taner bey varız hepimiz engelliyiz burda sadece engelli var.
arkadaşlar merhaba. Benimde sağ kolumda brakiel pleksus mevcut. heyete girdim daha raporum sisteme düşmedi ama %21 gibi bi ortopedik engel oranı verdiler. Açıklama kısmında Hareket Ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir ibaresi yazılacaktı. Ben bu oran ile ötv muafiyetli araç alma imkanım var mıdır?
siz bana laf çakıyorsunuz ama ben o grupları kapattım hanımefendi size izah ettim uzatmaya devam ediyorusnuz ısrarla bu grup sadece engelli grubu az insan var biz bize yeteriz...
haa şuanki gruplarla zerre bağımız yok onlar engelli hasta yakınları grubu bizim bunlarla bağımız yok
direk size hitaben bir şey yazmış değilim laf çakmak ne demek oluyor anlamadım, sonuçta sağlıklı düşünen bir birey olarak telegram grubunuz ya da gruplarınız hakkında bir fikrimin olması ve bunu paylaşıyor olmam neden sizi rahatsız ediyor...