Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kulağımda işitme kaybı var. Analizleri inceleyebilir misiniz?

Dinear

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar olayı tam anlatıyorum:

Ben yaklaşık bir ay önce grip geçirdim ve bunun akabinde bir hastanenin acil bölümüne gidip muayene oldum. Doktor bana antibiyotik, ağrı kesici verdi. Hastaneye gittiğim günün gecesinde sağ kulağımda bir ağrı oldu, o günden sonra başka bir ağrı olmamasına rağmen yaklaşık 15 gün süren tıkanıklık, işitme kaybı ve çınlama sonucu özel bir hastanenin KBB uzmanına göründüm.

Bana kulağımda iltihap olduğunu söyledi ve yine antibiyotik, ağrı kesici gibi bir şey yazdı. Ve 10 gün sonra kontrole gel dedi. Ama ramazan ayının başlaması ile ilaçları ancak yarısına kadar kullanabildim. Ve aradan yaklaşık 20 gün geçmesine rağmende kontrole gidemedim.<br><br>Bugün itibarı ile grip olmamın ardından neredeyse 30-35 gün geçti. Ama halâ kulağımda var olan hafif bir çınlama, ağırlık ve ara ara çok hafif ağrı sebebi ile devlet hastanesindeki KBB uzmanına gittim.

Kulağıma baktı inceledi, iltihap olmadığını söyledi ve analiz için laboratuvara gönderdi. Ordaki analiz raporlarım şöyle çıktı:

SAF SES ORTALAMASI:

Sol taraf hava 7, kemik 2.
Sağ taraf hava 18, kemik 15.

Doktor inceledikten sonra "Çok mu sesli müzik dinliyorsun, baş dönmen, stresin var mı" gibi soruların hepsine hayır deyince bana Betaserc adında bir ilaç verdi, kullandığımda da geçmezse işitme kaybının kalıcı olabileceğini söyledi.

Devlet hastanesindeki doktorun tetkikleri beni çok şüphelendirdi, zaten her hastaya 2-3 dk ayırabiliyorlar ve bence ağrı, ağırlık ve kulak çınlamasının olduğu bir kulakta bir hastalıksal sorun olmaması mümkün değil gibi. İltihabın tam bitmiş olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden yarın bir özel hastanenin KBB uzmanına gidicem. Umarım kulağımda kalıcı bir hasar oluşmaz.

Peki siz ne düşünüyorsunuz bu konuda, tecrübeleriniz nelerdir? Şimdiden çok teşekkür ediyorum. :)

Bize göre çok normal geliyor, her insan o kadar işitme kaybı olur diye düşünüyorum, %100 duyan insan yoktur yanılmıyorsam ;)

apocan14;

İnternette değerleri incelediğimde de normal bir işitme düzeyi olduğunu gördüm ama yinede sol-sağ dengesizliği ve herhangi bir yanlış teşhiş olayında kalıcı olabilme ihtimali insanın canını sıkıyor. İnş. iltihapla ilgili bir şeydir, ne diyim elimden başka bir şey gelmiyor.

Ben acaba çok mu geç kalmışım bir de onu sorucaktım, 30-35 günde kalıcı bir hasar oluşması mümkün mü?

vermiş olduğunuz değerlere göre sol tarafta değil sağ tarafta çok hafif işitme kaybı var gözüküyor. ki apocan'ın da dediği gibi, o bile çok çok düşük seviyede, hatta normal denebilir. verdiği ilaç ise vertigo ve kulak sıvısının dengesinin bozulduğu durumlarda verilen bir ilaç. iltihap veya işitme kaybıyla bir alakası yok. kulak enfeksiyonları tedavi edilmezse işitme duyusuna kalıcı hasar verebilir. o nedenle bence enfeksiyonun tam olarak iyileştiğinden emin olun. çınlama (tinnitus) ise bazen hiç bir nedeni olmaksızın, bazense stres gibi faktörlerden dolayı da ortaya çıkabilir. bazen kendi kendine geçse de kimi durumlarda maalesef tedavisi yoktur. geçmiş olsun..

hunsal;

Cevabınız için çok teşekkür ederim, başlığı yanlış yazmışım. :) Grip için bir antibiyotiği tam, kulak için bir antibiyotiği yarım kullandım, yinede bir ay gibi süre içinde ilaç kullanmama rağmen kalıcı bir hasar meydana gelebiliyorsa, kötü olur ya. :) Ayrıca; belki ben birden çok telaş yapmış olabilirim, doktor biraz korkuttu gözümü. Sonuçta ilk kez böyle bir şey ile karşılaşıyorum. :)

gripte azbir isitme kaybi normal
antibiyotik kulak icin ayri grip icin ayri nasi olacak:)antibiyotik neyse odur kullanmissiniz iste iltihap varsa ya akardi yada agrirdi kulak musterih olun
kugim duymuyo dedinmi duymaz doktorlarida bi matah zannetme:)anca gide gele universite hastanelerinde yollarda canin cikar bekleye bekleye iyilesirsin kucuk doktorcuklarda biii suru tahlil dayar sana al iste :)
o kadarcik seyi dert etme hayatini yasa

Üst Alt