Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kulakta işitme kaybı var. 2022 maaşı alabilir miyim?

romeximo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim sol kulaktan % 60 orannda sakatlık var işitme sorunu acaba maas baglanır mı
yardımcı olursanız sevnırım teskurler

ewet ssk veya bag-kurunuz yoksa hastaneden 2022 haklarından yararlanabilir raporu alın il mal müdürlügüne başvurun
ama evde geliriniz kişi başına 82 lirayı geçmeyecek

Anladığım kadarıyla sol kulağın %60'ı duymuyor budurum'da 2022'den yararlanabilirmi doğrusu benim tereddütlerim var.

şayet 2022 haklarından yararlanabilir raporu alır ve raporundaki oran en az %40 olur diger şartlarıda tutarsa alabilir.

sol kulak %60 duymuyor demek %60 işgücü kaybı demek değil.
Sağ kulak? duyuyor mu? duyuyor ise tahminine göre en fazla %30 iş gücü kaybı raporu verirler.

Tahminim tutarsa %30 işgücü kaybı olan birine 2022 maaş verilir mi?
Bana göre hayır...

Ok.meom bende öyle bir durum olaçağını tahmin ettiğim için onu söyledim.seninde dediğin gibi sol kulaktaki %60 işitme kaybı =%60 iş güçü kaybı demek olmamalı.Mantıkende düşündüğümüzde bu sonuç çıkar..

Merhabalar,

Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in Ek-4'ünde yer alan Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları cetvelinde yer alan KULAK-BURUN-BOĞAZ başlığı altında yer alan Tablo-2: İşitme engeli yüzdesi kullanılarak özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı % hesaplama tablosuna göre, işitme engeli %58.9-61.4 arasında çıkması tüm vücut fonksiyon kaybında oran olarak %24'e karşılık gelmektedir.
2002 sayılı kanuna göre de en düşük vücut fonsiyon kaybı oranı %40 olması gerekmektedir. Bu nedenle, maaş bağlanması mümkün değildir...

Ancak vücutta başka fonksiyon kaybı olması durumunda birleştirilerek değerlendirilebilir...
Saygılarımla...

Üst Alt